CHI KOZMETIKA: KERATIN RECONSTRUCTING ŠAMPON I REGENERATOR


Prije nekoliko mjeseci, pisala sam Vam (klik) o novom brendu na našem tržištu CHI (Cationic Hydrating Interlink) koji je dio korporacije Farouk Systems. Brend dolazi iz USA gdje je vrlo popularan kao i u mnogim drugim zemljama. 
Keratin linija namijenjena je oštećenoj, suhoj i beživotnoj kosi. Moja kosa je prilično oštećena i zaista se ne mogu sjetiti kada je posljednji put bila prirodno elastična i lepršava, pa Vam još jednom poručujem: ako se ne morate bojati-nemojte! Isto vrijedi za peglanja, feniranja i ostale "aktivnosti" kojima oštećujemo kosu. 
Svake jeseni i zime je dodatno dehidrirana i to je vrijeme kada obično radim intenzivne kure keratinskim proizvodima. Boja za kosu, sušenje fenom, suh i zagađeni zrak a i činjenica da je moja kosa prirodno tanka, neelastična i bez volumena, dovoljni su razlozi da pokušam maksimalno izvući što bolji efekt.
CHI proizvodi ne sadrže parabene i sulfate, nisu testirani na životinjama i pogodni za trudnice uključujući i boje za kosu

CHI KERATIN SHAMPOO

OPIS PROIZVODA: popunjava i štiti prirodne proteine keratina u kosi, poboljšava elasticitet i sprečava buduća oštećenja. 
PAKIRANJE, MIRIS, TEKSTURA: tekstura šampona je vrlo gusta i po toj osobini vrlo slična Magnifed šamponu iz linije za volumen (klik). Pjeni se solidno, ne stvara prebogatu pjenu ali  dovoljnu za mene. Uvijek šamponiram kosu dva puta i u drugom nanosu malo ga razrijedim vodom jer je zaista prilično gust, a tako se bolje rasporedi po kosi. Ne iritira vlasište, ne stvara perut i toliko je blagotvoran  da se može koristiti svakodnevno. Što se tiče mirisa, podsjeća na neki fancy parfem tipa Chanel, vrlo ugodan i dugo se zadržava na kosi.S obzirom na njegovu teksturu, potrebno je duže i temeljitije ispiranje s kose. Iako obećava vlagu, iskreno, na mojoj kosi to nisam primijetila, a niti očekivala to od njega jer od šampona očekujem samo jedno: da opere kosu. Šampon dolazi u jednostavnom pakiranju u količini od čak 355 ml.

SASTOJCI: Aqua, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Acrylates Copolymer, Keratin Amino Acids, Argania Spinosa Kernel Oil,Jojoba, Zea Mays Starch, PEG-8 Dimethicone, PG-Hydroxyethylcellulose Cocodimonium Chloride, Sodium PCA, Polyquaternium-11, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Polyquaternium-10, Panthenol, Hydrolyzed Silk, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Potassium Sorbate, Hexylene Glycol, Citric Acid, Fragrance, Cinnamyl Alcohol, Citral, Eugenol, Methyl 2-Octynoate, Limonene, Benzyl Salicylate.

CHI KERATIN REGENERATOR

OPIS PROIZVODA: popunjava i štiti proteine keratina u kosi, poboljšava elastičnost i sprečava buduća oštećenja. Vraća prijeko potrebnu vlagu kako bi se kosi vratila mekoća i sjaj.
PAKIRANJE, TEKSTURA, DJELOVANJE: poput šampona, i balzam iz linije je iznimno guste teksture. Usudila bih se reći da je teksturom poput maske za kosu: bogat, kremast i kompaktan. Nanosi se na krajeve kose fokusirajući se na oštećene dijelove, u mom slučaju od polovice tjemena prema dolje jer je to kritični dio koji treba hitnu obnovu. Nakon šamponiranja, potrebno ga je ostaviti da djeluje 3-5 minuta i potom isprati hladnom vodom. U uputstvima piše hladnom vodom, nisam sigurna zašto ali kako sam jako zimogrozna, ispirala sam toplom vodom. Možda ta hladna voda radi nešto kako bi proizvod bolje djelovao, ali nikako se ne mogu natjerati koristiti hladnu vodu za kosu, pa ako netko zna više o tome, molim da napiše. Također, kao kod šampona treba duže vrijeme ispiranja radi hranjive i guste tesksture. Efekt nakon korištenja je trenutačno mekana kosa, no nakon dužeg korištenja (mjesec dana ) kosa izgleda bolje nego prije korištenja, ali opet zavisi kolika su oštećenja na kosi. Moja je prilično suha i beživotna i mislim da je izvukao maksimum koliko se može na mojoj kosi da postigne određenu elastičnost i zdraviji izgled. Iskreno, moja kosa je prilično spremna za škare i u to nema sumnje pa teško da ju išta može temeljito obnoviti. Ipak, proizvodi poput ovog regeneratora mogu "podebljati" dlaku i spriječiti nova oštećenja ali ne očekujte čudo. Pakiranje je identično šamponu, simpatična bočica u količini od 355 ml.

SASTOJCI: Aqua, Cetearyl Alcohol, Dicetyldimonium Chloride, Cetyl Alcohol, Glycerin,Keratin Amino acid,Argania Spinosa oil, Jojoba,  Polyquaternium-87, Bisamino PEG/PPG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone, Polyquaternium-11, Ethyl Macadamiate, Sodium PCA, PG-Hydroxyethylcellulose Cocodimonium Chloride, Phenyl Trimethicone, Polyquaternium-10, Citric Acid, Polyquaternium-37. Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, PPG-1 Trideceth-6, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Potassium Sorbate, Hexylene Glycool, Hydrolyzed Silk, Panthenol, Fragrance, Cinnamyl Alcohol, Citral, Eugenol, Methyl 2-Octynoate, Limonene, Benzyl Salicylate.

ZAKLJUČAK: CHI Keratin linija su proizvodi namijenjeni isključivo oštećenoj kosi. Ne bih preporučila za normalnu, zdravu kosu koja nije bojana jer u suprotnom nema nikakav efekt a keratin može izazvati dodatno pucanje kose ili ukrutiti kosu. Za sve ostale koji traže proizvode koji će spriječiti dodatno oštećivanje, sanirati postojeću štetu u smislu da kosa napokon postane otpornija na peglanje, feniranje i bojanje a usput da izgleda nekoliko nijansi ljepše-preporuka. Ovi proizvodi neće u potpunosti oporaviti kosu i spasiti Vas od šišanja, ali će izvući maksimum, spriječiti da se kosa mrsi, zapetljava, pružiti lijep osjećaj pod rukom i ljepši izgled. Za potpuno hidrataciju i zaglađenost vjerojatno ćete morati posegnuti za dodatnim serumom ili uljem za kosu.

CIJENE: šampon 350 ml - 142,00 kn, regenerator 350 ml-146,00 kn u DermaCare centrima. U sklopu centra U Teslinoj 12 u Zagrebu, otvoren je CHI salon u kojem možete njegovati i obojiti kosu ovim vrhunskim preparatima.
prije/ nakon mjesec dana

*Proizvodi u ovoj recenziji ustupljeni su od uvoznika

Koristite li keratinske preparate? Preporuke?

Oznake: , , , ,