KREMA ZA LICE Vs ULJE


Sve više ljudi prelazi na prirodnu njegu i odlučuje se uključiti u svakodnevnu rutinu proizvode koji sadrže minimalno sintetskih emolijenasa ili ih uopće ne sadrže. Prvi izbor kod takve njege su biljna ulja. Međutim, vrlo često se postavlja pitanja: kada ulje, kada krema za lice i što koristiti? Danas ću pokušati odgovoriti na česta pitanja i nedoumice kod odabira proizvoda za njegu.

ŠTO IMA KREMA A DA NEMA ULJE?
Mnoge žene koriste isključivo ulja za njegu kože i potpuno su izbacile kreme iz upotrebe, no mnogima ne odgovara u potpunosti upotreba ulja i jedno od najčešćih pitanja su upravo što odabrati?


ŠTO IZABRATI?
Na ovo pitanje je vrlo teško odgovoriti jer ovisi o vlastitom osjećaju na koži i željama.
Kod ulja je super što se mogu lako kombinirati s kremama i losionima. Ja osobno za dan koristim kreme za lice jer stvaraju bolju podlogu za makeup, daju zaglađeniji i instantni izgled kože, dok ulja koristim za noćnu njegu jer su prave hranjive bombe. Vrlo često kada dnevna krema postane "preslaba", obogatim ju s nekoliko kapi ulja (u dlanu pomiješam kap ulja s malom količinom kreme) i na taj način osiguram cjelodnevnu hranjivost.
Za njegu kože tijela koja je u zimskim mjesecima najviše na udaru ljuskanja, svrbeži i suhoće, nema do biljnih ulja. Također ih koristim za večernju njegu jer se danju vrlo često žurim pa radije upotrijebim mlijeko ili losion za tijelo koje također ponekad obogatim kapljicama ulja.
Bitno je naglasiti da dobro formulirane mješavine ulja mogu biti pun pogodak za svaku vrstu kože jer neće mastiti, mogu mirisati fino poput krema zahvaljujući eteričnim uljima i prirodnim mirisima, a kako naša koža sadrži vlastite emulgatore, upotreba hidrolata i uljnih mješavina u potpunosti mogu zamijeniti kreme i potaknuti kožu na regeneraciju i dugoročne učinke na koži.
Mogućnosti su bezbrojne, hladno prešana biljna ulja su blagodat za kožu i prilagodite upotrebu na Vama najbolji način.


Koji je Vaš izbor?  Kombinirate li ulja i kreme u njezi kože?

Oznake: , , ,