AVON LUXE SILKEN FOUNDATION SVE NIJANSE



Ako pratite Avonove kampanje i kataloge, vjerojatno ste u svakom katalogu primjetili Avonovu liniju dekorativne kozmetike pod imenom LUXE. Radi se o liniji koja se ističe luksuznim, zlatnim ambalažama, elegantnim proizvodima, profinjenim i intezivnim nijansama. 
Nedavno su mi stigle tekuće podloge iz ove linije što me ugodno iznenadilo jer do sada nisam imala prilike isprobati ništa iz ove kolekcije osim maskare.

OPIS PROIZVODA: postojana podloga koja će nahraniti kožu te je čuvati od štetnih vanjskih utjecaja. Luxe podloga za lice savršen je izbor upravo zahvaljujući svojoj hidratantnoj, blistavoj formuli koja istovremeno dopušta koži da diše, dajući joj ujednačen i gladak izgled. 



NIJANSE I PAKIRANJE: podloga dolazi u standardnih 30 ml, upakirana u staklenu bočicu s kvalitetnom pumpicom koja lijepo dozira i ne izbacuje previše proizvoda. Na vrhu se nalazi elegantan poklopac zlatne boje koja je zaštitna boja cijele kolekcije. 

Dostupno je pet nijansi koje su me prilično iznenadile svojim prirodnim tonovima. Čini mi se da ne postoji pretamna nijansa, sve su vrlo prilagodljive svakoj vrsti tena i skoro da sam sigurna da svatko može pronaći nijansu za sebe, naravno ako imate jako svjetlu kožu vjerojatno se nećete složiti sa mnom ali postoje dvije prilično svjetle nijanse .
Porcelain-najsvjetlija nijansa, prilično neutralna s hladnim podtonom
Natural glamour-neutralna nijansa, tamnija od porcelain s laganim toplim podtonom
Medium Bisque-najtamnija nijansa toplog podtona, odlična za tamnopute ili za ljeto
Nude Bodice-srednje svjetla nijansa toplog podtona
Beige Linen-srednje tamna nijansa neutralnog podtona s malo žućkastog u sebi.

Swatchevi na danjem svjetlu, s lijeva na desno: beige linen,  nude bodice, medium bisque, natural glamour i porcelain  





TEKSTURA, MIRIS, POKRIVANJE: Puder spada među rjeđe teksture, nije potpuno rijedak, rekla bih taman da Vam jedna pumpica bude dovoljna za lako i dovoljno razmazivanje. Na licu je potpuno baršunast, brzo se upija i suši na koži. Kada sam pročitala u opisu kako je puder namijenjen blistavoj koži očekivala sam neke šljokice ili shimmer u proizvodu, ali ne, nema nikakvih blještećih čestica. Daje diskretan dewy izgled na licu, odnosno, ne matira kožu ali tome nije niti namijenjen već jedan prirodan izgled s zdravim, prirodnim sjajem. Naravno, ako ste vlasnica mješovite kože kao ja, puder u kamenu ili prahu je neminovan na T zoni ali čak me niti taj sjaj ne smeta pa često niti ne posežem za praškastim matiralima jer mi se sviđa kako izgleda na meni.
Miris je ugodan, ne isuviše jak i brzo ishlapi s lica, ipak preporučujem da ne nanosite blizu sluznice oka jer bi neke mogao iritirati, za to područje ipak upotrijebite korektor ako Vam je potreban.

Prekrivanje me najviše iznenadilo, pomislila sam da za moj ten koji zahtjeva prilično jako prekrivanje neće biti dovoljan, ali u jednom sloju je prekrio skoro sve nepravilnosti (popucani kapilari, crvenilo, akne i ožiljci od akni) a u dva sloja napravio potpuni foto shop što moram naglasiti da izgleda prirodno, nimalo "zabetonirano" ili poput maske. Naravno, pod uvjetom da pronađete savršenu nijansu.
Da ne duljim, evo kako izgleda prekrivanje na mojoj koži, prva fotka bez pudera, druga s jednim slojem i treća s dva sloja pudera - nijansa nude bodice.

ZAKLJUČAK: Definitivno sam oduševljena ovim puderom, posebno sad za zimu kada nam trebaju hidratantne podloge jer ovaj puder ne isušuje što ne znači da ispod njega ne trebate dobru hidratantnu kremu. Nijanse su jednostavno super, prirodne, prilagođavaju se tenu, puder je lako nadogradiv, prekriva sve nedostatke pa čak i ublažava bore što možete vidjeti na fotografijama i što je najvažnije, sadrži SPF zaštitu 20 koja nam uvijek treba. Posebna preporuka za osobe s dehidriranom i suhom kožom, za sve ostale koji traže od pudera matiranje predlažem da isprobaju Luxe matirajuću podlogu za lice iz iste LUXE linije.
SASTOJCI: 

CIJENA: 30 ml LUXE silken podloga košta 120 kn dok je u aktualnom katalogu (klik) snižen na 79 kn.
*PR UZORAK

Jeste li isprobale Avonovu LUXE liniju? Posebno me zanimaju sjenila i ruževi te puder u kamenu pa ako netko ima iskustva bilo bi super da podijeli s nama.

Oznake: , , ,