DIY MASKA OD SPIRULINE


Spirulina je plavo-zelena slatkovodna alga koja raste u jezerima i ribnjacima bogatim mineralima. Nazivaju je super hranom i plavo-zelenim izvorom životne energije. Ovaj danas često korišten dodatak prehrani sadrži 60 posto bjelančevina, 18 amino kiselina te vitamine A, C, E, D i B, značajne količine vitamina B12 i minerale: kalij, kalcij, magnezij, željezo, natrij, fosfor, cink i selen. Bogata je klorofilom  i najbogatiji je izvor beta karotena.  O ljekovitim svojstvima i prednostima spiruline kao dodatka u prehrani postoji puno prekrasnih tekstova na internetu.
Linkovi:  klik i klik


Spirulinu kao masku za lice otkrila mi je moja draga prijateljica, koja mi je i  ustupila naizgled malu količinu spiruline u prahu, no ispalo je da sam ju imala za veliki broj nanošenja, a kasnije sam se opskrbila sa još jer je ova maska postala neizostavni dio moje njege.

Spirulina u njegi kože

Spirulina je bogati izvor antioksidansa koji sprečavaju stvaranje slobodnih radikala koji su zaslužni za starenje kože. Klorofil pomaže u jačanju tkiva i čiščenju kože, pomaže koži u zadržavanju vlage, omekšava i umiruje kožu. Poboljšava tonus i elastičnost, steže pore i može pomoći kod akni uzrokovanih bakterijama.

Maska
Za osnovnu masku od spiruline nije potrebno mnogo:

Po želji u ovu masku možete dodati neko biljno ulje, aloa veru ili neki drugi sastojak koji volite koristiti u svojim maskama iz kućne radinosti. Na slici možete vidjeti da sam u svoju dodala nekoliko kapi kokosovog ulja.
Sprulinu i vodu potrebno je pomiješati i nanijeti na lice prstima ili plosnatim kistom za puder. Na nanošenje četkicom za zube koju vidite na slici možete zaboraviti jer je to propali eksperiment.
Masku nanosim jednom tjedno te ju držim na licu 20-30 minuta. Već nakon minutu do nekoliko osjetiti se zatezanje kože te je to trenutak kada po licu treba raspršiti vodu .Ukoliko se to ne učini, zatezanje postaje neugodno,  a sama maska neće djelovati jer je vodeni dio potreban za prenošenje korisnih sastojaka u kožu. Ovlaživanje je potrebno ponavljati kada se ponovo osjeti zatezanje. Ukoliko odlučite isprobati ovu masku, dio sa raspršivanjem vode po licu nemojte preskakati jer zatezanje nakon nekog vremena postaje neizdrživo.

Moj dojam:
Izrazito sam zadovoljna maskom, prvenstveno jer daje instant učinak na kožu. Nakon uklanjanja maske, koža je vidno osvježena, zategnuta, elastična, roskaste boje, pore zategnutije...ma stvarno koža  zablista. Nažalost ovakav instant  efekt traje nekoliko sati, što je sasvim dovoljno ukoliko ste umorni da zablistate na nekom izlasku. Mene je spasila nakon jake viroze, jer je  uklonila sivilo i umor. Dugoročnim korištenjem vidim pomake te vjerujem da su njeni sastojci zaslužni za poboljšan izgled tonusa moje kože.
Jedina negativnost ove maske je što ćete ovako izgledati pola sata (Grinch look)

 Koristite li spirulinu u prehrani? Jeste li se već susreli ili isprobali masku od spiruline? Kakva su vaša iskustva?


Maja

Oznake: , , , , ,