DR NOLA XEROSENSA SINDET I MICELARNA TEKUĆINA


Od prošle jeseni, kozmetička industrija bogatija je za još jedan Hrvatski brend pod imenom Dr. Nola Xerosensa. Linija se sastoji od šest proizvoda (sindet za lice, micelarna otopina, dnevna i noćna krema, sindet za tijelo te mlijeko za tijelo) i kompletno je namijenjena suhoj i osjetljivoj koži. Više o cijeloj liniji, pisala sam vam u ovom postu.
Posljednja tri mjeseca, koristila sam tri proizvoda iz ove linije, a kako najviše pažnje polažem čišćenju, tako sam prvo isprobala sindet za lice, micelarnu te sindet za tijelo.


DR NOLA for skin sindet za umivanje lica br.1

OPIS PROIZVODA: Blagi sindet za umivanje je posebno formuliran za čišćenje suhe i osjetljive kože. Svojom kombinacijom aktivnih sastojaka nježno uklanja sve nečistoće te ostavlja kožu svježom, čistom i glatkom. Obogaćen mliječnim proteinima i pantenolom štiti hidrolipidni sloj kože od isušivanja. 


Ambalaža proizvoda je praktična i uobičajena za "umivalice": radi se o plastičnoj bočici s pumpicom i osobno najviše volim takvu ambalažu kod proizvoda za umivanje.  

MOJ DOJAM: Sistem upotrebe je svima dobro poznat, jedan stisak na dlan i nježno se umasirana u vlažno lice te ispere. 
Proizvod je mliječne i guste teksture i treba ga zaista malo da se dobro zapjeni. 

Što se tiče čišćenja, ja osobno prvo očistim makeup s micelarnom ili uljem pa potom ostatke ukonim umivanjem tako da u segmentu uklanjanja šminke mogu malo reći no definitvno ovim proizvodom možete ukloniti dnevni makeup pa čak i šminku s očiju pod uvjetom da nije vodootporna. Za maskaru će trebati dodatno sredstvo. 
Na licu je potpuno hidratantan, čak zahtijeva maloo duže ispiranje i zapravo više podsjeća na neku emulziju za čišćenje nego na klasičan gel.  
Miris je lagano puderast, podsjeća na čistoću poput kozmetike za bebe ako znate na što mislim. Moju osjetljivu kožu nije  isušivao a i na očima se pokazao super jer ne peče. Iako, u sastavu bih osobno izbacila sodium laureth sulfat, propilen glikol i parfem, moram priznati da ne iritira niti nadražuje. 
Ovaj proizvod je definitvno za suhokošce i dehidriranu kožu, svi koji se bore sa sebumom i masnom kožom predlažem da ga preskoče. 

SASTOJCI:

CIJENA: 147 kn-200 ml
DR NOLA for skin Xerosensa micelarna otopina br.2

OPIS PROIZVODA: Ova posebna formula namijenjena je uklanjanju nečistoća i šminke sa cijelog lica. Specijalno blaga pogodna je za čišćenje suhe i osjetljive kože lica i područja oko očiju. 

MOJ DOJAM: Micelarna dolazi u plastičnoj bočici, prilično jednostavnog i praktičnog izgleda. Micelarnu otopinu najviše koristim kod čišćenja maskare i sjenila pa iako ne koristim vodootporne proizvode, s micelarnim otopinama je uvijek malo teže skinuti okoloočni makeup. Slično je i kod ove micelarne: za jedno uklanjanje, potrebno je držati blazinicu na oku minutu-dvije i potom nježno ukloniti ostatke. Na taj način, maskara, sjenilo i olovka se s lakoćom uklone, ne iritira oči i koža je svježa i meka nakon upotrebe. 
Nečistoće s lica uklanja uz pomoć dvije blazinice i nisam primjetila da isušuje, mada ne mogu sa sigurnoću tvrditi jer odmah nakon toga nanosim proizvode za njegu. 
U svakom slučaju, blaga micelarna, po meni pogodna za svakodnevni makeup koji nije pretežak i vodootporan, a jedino što me buni je metylparaben na kraju sastojaka s obzirom na to da je ostatak linije bez parabena. 

SASTOJCI: 

CIJENA: 135 kn-200 ml

DR NOLA for skin Xerosensa sindet za tijelo br.5

OPIS PROIZVODA: Nježna formula za tuširanje je posebno pogodna za čišćenje suhe i osjetljive kože. Obogaćena mliječnim proteinom i pantenolom štiti hidrolipidni sloj kože od isušivanja.
MOJ DOJAM: Sindet za tijelo je vrlo sličan sindetu namijenjenom licu. Mliječna, gusta tekstura laganog puderastog mirisa koja se u vrlo maloj količini (jedna pumpica na spužvici) odlično zapjeni. Kožu doista ne isušuje, lako se ispire i ne ostavlja sloj nakon tuširanja. Ovaj dio je prilično individualan, kako je moja koža tijela relativno normalna a i činjenica da ju stvarno bogato njegujem svaku večer, moram napomenuti da Dr. Nola proizvod br.5 mene ne isušuje. Sviđa mi se što dugo traje i taj puderast miris kojeg osobno jako volim.


SASTAV:

CIJENA: 136 kn-200 ml 

ZAKLJUČAK: Prema isprobanim proizvodima, čini mi se da je Dr. Nola doista osmislila dobre proizvode za suhu kožu. Kreme još nisam isprobala a prema onome što sam čula s više strana, daju dobre rezultate i odlično su se pokazale i na mješovitoj koži, posebno zimi. Mene osobno smetaju sastojci poput propylen glycola, SLS-a i parabena (micelarna) za što se nadam da će se u budućnosti izbaciti ali isto tako moram naglasiti da nisam osjetila nikakve negativne posljedice korištenja.

Jeste li već isprobale koji proizvod iz linije Xerosensa? Dojmovi? 

*PR PROIZVODI

Oznake: , , , , , ,