DR.STRIBOR KOZMETIKA: SERUM AG-AU I ULJNI BOOSTER ECHIUM GAMMA


Prošli mjesec predstavljena je dugo najavljivana ekskluzivna linija Dr. Stribor kozmetike. Vjerujem da ste u ljekarnama ili na netu već vidjele stalnu postavu lansiranu prije nekoliko mjeseci, a ovaj put u ponudi je pet novih proizvoda koji se razlikuju od prijašnje linije prvenstveno vizualno (zlatno-crna ambalaža), a potom i samim proizvodima čiji jedinstveni sastav ja osobno još nigdje nisam vidjela, a samo nebo zna koliko toga vidim i probam :D

Nova linija nudi pet proizvoda: Tonik germanij & neroli, Tonik cink & neroli, Tonik zlato & ruža, Serum Ag-Au te Echium Gamma uljni booster.
Prilikom predstavljanja nove linije, dobila sam prekrasnu elegantnu kutijicu u kojoj se nalaze probni uzorci seruma Ag-Au/CP i uljnog boostera te Vam danas donosim svoj dojam.

SERUM AG-AU/CP

OPIS: serum hijaluronskih kiselina spoj je najboljeg iz organskog i neorganskog svijeta naše planete. Spojene su tri biotehnološke hijaluronske kiseline i prirodni biljni gel koji čuva svježinu korijenja biljaka. One zajedno čuvaju svježinu vode na i u vašoj koži i potiču kožu u obrani od nepovoljnih utjecaja okoliša dajući joj čvrstoću. Serum sadrži obilje faktora koji dodatno ovlažuju kožu, natrij-PCA i glicerol. U kombinaciji je i esencijalna voda koja nije ni obična emulzija eteričnog ulja ni hidrolat ruže. 
Koloidno zlato vjerojatno najkvalitetnijeg svjetskog proizvođača oligoelemenata, nježna uspomena svemirskih eksplozija roza boje tako se neobično poklopila s bojama ružinih latica. Dat će vam zdravlje i svježinu svaki dan. Čak i sustav konzerviranja potpuno je u skladu s (meta)fizikom seruma. To je srebro, neprijatelj bakterija, a prijatelj vaše kože kroz stoljeća. Toliko puno priča u jednoj jedinoj kapi. Voda, vlažnost vaše kože dobila je novu razinu ljepote. Čak su četiri ovlaživača prisutna u serumu: visokomolekulska hijaluronska kiselina, soligel, natrij PCA i glicerol.  

ZA KOGA? za sve dobne skupine, za kožu kojoj nedostaje hidratacije, svježine i kao dodatak anti age njezi. 

NAČIN KORIŠTENJA: nanosi se u tankom sloju na kožu nakon tonika a ispod kreme ili uljnog boostera. 

SASTOJCI: rosa damascena flower water, aqua, sodium PCA, glycerin, rosa damascena flower extract, colloidal gold, sodium hyaluronate, hydrolized hyaluronic acid, citric acid, silver citrate, rhizobian gum 

AMBALAŽA I CIJENA: tamna, staklena bočica s pipetom, 225 kn-30 ml 

TEKSTURA, MIRIS, UPIJANJE: serum je prozirne boje, lagano gelast i vrlo nježnog mirisa na ruže. Ovo je jedan od seruma koji se stavlja doslovno u kapima jer nema svrhe stavljati predebele slojeve. Upijanje je jako brzo, za minutu se potpuno apsorbira, a može i oko očiju. Ja sam ga u početku koristila ispod Gamma boostera ili kreme za lice, no moram primijetiti da se nekako "trusi", tj. stvaraju se mrvice na licu.  Pretpostavljam da je to radi gume u sastavu jer sam već imala slična iskustva. Potom sam ga umiješala u Gamma booster, u dlanu bih pipetom kapnula uljni booster i potom Ag-Au serum, pomiješala i tako nanosila na lice i tim načinom nema nikakvog problema. Sve se lijepo upije, nahrani kožu i ne "trusi" se s lica. Moja preporuka je ako Vam se isto dogodi da ovaj serum odličnog sastava umiješate u svoju kremu, ulje ili što već koristite.

ULJNI BOOSTER ECHIUM GAMMA

OPIS: u nastanku ovog seruma korišteno je matematičko i biokemijsko modeliranje što je dalo značajke koje sadrži slovo Gamma. Gamma tokoferol – iz ulja sjemenki borovnice, Gamma tokotrijenol – iz ulja sjemenki američke brusnice, Gamma linolenska kiselina – iz ulja trputaste lisičine. Također korišten je i vitamin E kao kompleks (a ne jedna molekula) za njegu kože i stabilnost ulja, zatim macerat gotu kole – za regeneraciju kože te karatenoidi iz pulpe... pasjeg trna. 
Tekstura je ugodna jer je odabran ekološki pojačivač apsorpcije koji ne remeti fini biokemijski balans.Booster se nalazi u visokokvalitetnom staklu koje ne propušta svjetlost, a reaktivni procesi „zločestog“ kisika zaustavljeni su CO2 ekstraktom ružmarina i prirodnim tokoferolima. 

ZA KOGA? za suhu, dehidriranu i osjetljivu kožu kao pripomoć svakodnevnoj njezi lica, vrata i kože oko očiju 

NAČIN KORIŠTENJA:
SASTOJCI: aleurites moluccana seed oil, echium plantagineum seed oil, vaccinium macrocarpon seed oil, vaccinium myrtillus seed oil, caprylyl caprylate/caprate, centella siatica extract, hippophae rhamnoides oil, heliantus annus seed oil, rosmarinus officinalis leaf extract, tocopherol 

AMBALAŽA I CIJENA: visokokvalitetna staklena bočica s pipetom, 225 kn-30 ml 

TEKSTURA, MIRIS, UPIJANJE: kada sam prvi puta pomirisala ovaj serum, prvi dojam je asocirao na riblje ulje. Pomalo neugodan ali ne odbojan miris koji je specifičan za ulje trputaste lisičine, ne zadržava se dugo na koži i oprostite mu jer ovaj serum je prava bomba, a zašto, napisat ću malo niže. 
Upijanje, ovisno o tipu kože može biti brže ili sporije, ali preporuka je nanositi na vlažnu kožu pa samim time je upijanje brže.
Boja seruma je intenzivno narančaste boje, guste i uljaste (naravno) teksture, a za cijelo lice, vrat i područje oko očiju dovoljne su mi dvije kapi
Ovaj booster možete koristiti kako želite: umiješati kap u svoju uobičajenu kremu, nanositi ga samostalno umjesto kreme, koristiti u kombinaciji s gore opisanim AG-AU serumom ukoliko uložite u oba proizvoda. Ja ga koristim za noćnu njegu pomiješanog u dlanu s Ag/Au serumom a ponekad i samostalno nakon hidrolata. 

A sada da se osvrnem na sastav ovog boostera. Vidjele ste u popisu sastojaka mnoge stvari koje ne nalazimo svaki dan u preparatima: ulje kukuji brzoupijajuće i puno y-3 masnih kiselina, ulje trputaste lisičine koje je extra ulje, djeluje protuupalno i regenerativno, ulje sjemenki američke brusnice - jako regenerativno i anti age djelovanje, ulje sjemenki borovnice - također anti age i regenerativno ulje, vučji trn koje je vrh vrhova među uljima i ono vjerojatno daje ovako narančastu boju serumu, ekstrakt ružmarina, macerat centele i vitamin E za sprečavanje oksidacije, ulje suncokreta i kaprilični triglecidi za brže upijanje. 
Izuzetno potentna kombinacija, posebno za okoloočno područje i sastav koji je zaista bombastičan. Skidam kapu!

Kao manu primjećujem jedino tisak zlatnih slova na etiketi proizvoda koja su brzo nestala s crne podloge, što je zaista minimalan nedostatak u odnosu na cjelokupni dizajn i kvalitetu ambalaže.

ZAKLJUČAK: cijena svakog od seruma je ista i iznosi 225 kn za 30 ml proizvoda što je po meni sasvim korektno jer dobivate kvalitetnu ambalažu s još kvalitetnijim sastojcima u koje se doista isplati uložiti. U moru svega na tržištu, napokon nešto što doista vrijedi svake lipe. 

Dr.Stribor novitete možete kupiti u svim bolje opskrbljenim ljekarnama ili Bio trgovinama. 

PR UZORAK

Jeste li isprobale proizvode iz nove linije Dr.Stribor? Koji proizvod Vas najviše privlači?

Oznake: , , , , , , , ,