GREEN GIRL: GOLDEN EYE ROLL ON SERUM + FOR YOUR EYES ONLY RICH


Kada smo kod uljnih, prirodnih seruma koje sam ove zime imala zaista priliku puno isprobati, ne mogu dočekati da podijelim s Vama i recenziju jednog noviteta iz radionice Green Girl kozmetika o čijim proizvodima imate priliku često čitati s obzirom da se iz njenog kataloga sastoji barem 80 % moje dnevne rutine.

Što se tiče Green Girl i njene vojske proizvoda u borbi za lijepu kožu oko očiju napisani su hvalospjevi na mnogim blogovima i forumima a i sama koristim već četvrtu teglicu njene odlične kreme For your eyes only (recenzija) s tom razlikom da sada imam bogatiju verziju iste (rich).

Novitet koji je GG nedavno izbacila je uljni roll on serum Golden eye:
OPIS PROIZVODA: Serum je na bazi hranjivih i regenerativnih ulja marakuje, ploda divlje ruže, co2 ekstrakta brusnice, biljnog ulja crnog ribiza, biljnog ulja koštica šljive i ulja boražine uz dodatak vitamina E (sastav je moguće prilagoditi prema vašim željama).
Djeluje regenerativno, hrani kožu te joj pomaže zadržati vlažnost i elastičnost dok metalna kuglica pomaže umasirati ulja i napraviti laganu masažu okoloočnog područja. 

AMBALAŽA: Proizvod dolazi u tamnoj staklenoj bočici koja na otvoru ima metalnu kuglicu pomoću koje aplicirate proizvod na kožu. Znamo kako biljna ulja i mješavine moraju dolaziti u staklenim i tamnim bočicama, a kada se tome pridruži higijenski otvor po kojem ne diramo prstima proizvod već direktno nanosimo na kožu, ocjena ambalaže može biti samo čista petica. Osim toga, proizvod je veličine balzama za usne pa time jako praktičan za nošenje u torbicama.

ZA KOGA? Ovaj proizvod nema dobne granice, mogu ga koristiti svi bez obzira na godine, ali prvenstveno je namijenjen zahtjevnoj koži oko očiju: suha, dehidrirana, osjetljiva, natečeni podočnjaci i vrećice oko očiju. 

SASTOJCI: biljno ulje marakuja, biljno ulje koštice šljive, biljno ulje plod divlje ruže, ekstrakt nara, biljno ulje crni ribizl, biljno ulje boražina, biljno ulje argan, vitamin F, vitamin E 

NAČIN KORIŠTENJA: umasirati serum na područje oko očiju te pustiti da se upije. 

MOJ DOJAM: Kada sam prvi put čula za ovaj proizvod, priznajem da sam se jako iznenadila. Uljna mješavina koja se koristi oko očiju mi nije nepoznanica, ali da se aplicira pomoću kuglice, nisam do sada vidjela. Imala sam jako puno proizvoda koji imaju ugrađene metalne aplikatore ili kuglice kako bi se usput vršila masaža no većina su bili klasični proizvodi u obliku krema ili tekućina koje su još više isušivale kožu. Način nanošenja je jednostavan. Laganim pritiskom kuglice kružite kožom radeći pokrete lijevo-desno kako bi napravili laganu masažu. Kroz kuglicu izlazi tanji sloj uljne mješavine koja je prilično lagane teksture a samom kuglicom ju dodatno umasiravate. 
Vjerujem da će Vam ako ikada probate ovaj proizvod, jako goditi kruženje metalnim dodatkom ali ako više puta prođete, sloj seruma će biti deblji pa se može dogoditi da će se dulje upijati
Za jedno nanošenje dovoljno je dva do tri puta proći aplikatorom, barem dok je proizvod pun, kasnije će nivo seruma biti manji a kuglica slobodna za samu masažu. 
Nakon apliciranja, ja dodatno razmažem serum skroz do sljepoočnica i na kapke i za par minuta se sve lijepo upije. 
Nakon upijanja koža nije masna, lijepo je nahranjena i spremna za okoloočnu kremu. Naravno, ako koža oko očiju nije jako suha poput moje, vjerujem da će serum biti potpuno dovoljan samostalno, ali u mom slučaju u sklopu jutarnje i noćne njege, preko seruma koristim i kremu. Svaki serum kao i ostali proizvodi se rade individualno prema Vašoj koži i potrebama.
Ovaj malac ima još jednu karakteristiku koja me oduševila a to je činjenica da tijekom dana prilikom boravka u suhim prostorijama, s lakoćom mogu u bilo kojem trenutku proći po koži i obnoviti vlagu. Poput balzama za usne, samo prođem preko kože pa čak i preko makeup-a i koža je začas regenerirana. Također se može koristiti i na usnama, ali za njih uvijek imam druge proizvode. 

CIJENA: 120 kn-15 ml što može potrajati prilično dugo. 

NAČIN ČUVANJA I ROK TRAJANJA: na tamnom i hladnom mjestu, 8 mjeseci.

FOR YOUR EYES ONLY RICH

Ovu kremu ne koristim prvi puta, točnije, ovo je moj četvrti primjerak. O laganijoj verziji sam Vam pisala u ovom postu a u međuvremenu, koristim već treću teglicu ali u rich varijanti za koju Vam dugujem recenziju. 

OPIS PROIZVODA: Ova krema dolazi u dvije varijante, laganijoj verziji za hidrataciju kože i pakirana je u bočicu na pumpicu. I u bogatijem, hranjivijem izdanju koje je pogodnije za zahtjevniju suhu kožu ili kožu koju treba dodatno nahraniti i zaštititi. Ova krema hidratizira osjetljivo područje oko očiju, sprječava njegovo isušivanje i djeluje protiv bora.
Sve to zahvaljujući moćnom miksu biljnih ulja ploda divlje ruže, argana, boražine, sjeme marelice, hidrolatu bušina, hijaluronske kiseline i sličnim komponentama (ovisno o tipu i potrebama).
Kofein i vinova loza potiču cirkulaciju pa time smanjuju tamne krugove i otečenost ispod očiju.
 


AMBALAŽA: pakirana je u teglicu radi svoje gustoće za razliku od laganije verzije koja dolazi u bočici s pumpicom.

TEKSTURA, MIRIS, UPIJANJE: Puno puta naglašavam kako je moja koža oko očiju suha za razliku od lica koje je mješovito. Iz tog razloga uvijek biram jače, gušće teksture proizvoda jer jedino takve djeluju na mojoj koži i imam osjećaj da ju je zaista nahranila i zaštitila. Nakon dugogodišnjih silikona i ostalih sastojaka koje sam koristila u tu svrhu, posljednje dvije godine biram biljna ulja, maslace i ostale ovlaživače koji doista dubinski djeluju. Upravo je takvog sastava ova krema, koja bi se mnogima učinila masnom, teško bi se upijala,  ali zato je tu GG da prilagodi sastav prema Vašoj koži. Ništa dubinski ne može nahraniti poput lipida iz biljnih ulja od kojih je građena naša koža. No vratimo se kremi: na mojoj koži se upija za nekih 5 minuta, ovisno koliki sam sloj nanijela. 
Navečer ju koristim kao masku i namažem deblji sloj pa se samim time upija znatno duže a do jutra potpuno. Kada ju koristim preko gore opisanog uljnog seruma gore ili Dr Stribor Gamma uljnog boostera (klik) treba joj barem 10 minuta što se u mom slučaju, vjerujte, isplati čekati. Nakon toga, korektor ljepše sjeda, osjećaj vlage je dugotrajan a koža  je potpuno glatka i meka. Često sam ju spominjala u svojim favoritima i HG listama i s obzirom na broj ponavljanja u mojoj rutini, još će se dugo zadržati tamo. 

SASTOJCI: hidrolat smilja, hidrolat borovica, aloe vera gel, biljno ulje sjeme marelice, biljno ulje plod divlje ruže,biljno ulje pšenične klice, emulgator na bazi masline, rižin vosak, biljno ulje marakuje, shea maslac, glicerol, dekspantenol, biljno ulje avokado, macerat centele, biljno ulje argan, ekstrakt cvijeta orhideje, ekstrakt acmella oleracea, coffein, hijaluronska kiselina, vitamin E, ekstrakt rotkvice. 

ROK TRAJANJA: 4 mjeseca uz čuvanje u hladnjaku

CIJENA: 120 kn-15 ml 

ZAKLJUČAK: O kremici For your eyes only zaista nemam što dodati, vrhunski i pomno birani sastojci, ambalaža i učinak za mene su odavno rekli sve, a što se tiče novog uljnog seruma Golden eye mogu samo reći da sam oduševljena idejom, načinima korištenja, ambalažom i na kraju velikoj inovativnosti. Prvi aroma okoloočni roll on za kojeg se nadam da će biti još dugo u ponudi. 

Green Girl kozmetiku možete naručiti i pogledati katalog na ovom linku ili na mail: green.girl.aromakozmetika@gmail.com


Kojim proizvodima njegujete svoju kožu oko očiju ove zime? Patite li od jake isušenosti poput mene?

Oznake: , , , , ,