MAC STUDIO FIX POWDER Vs MAC BLOT POWDER


Vijest o otvorenju MAC-a u Hrvatskoj odjeknula je kao bomba pa sam se sukladno tome sjetila da napišem post o svoja dva najdraža MAC proizvoda te ih usporedim.
Sigurno pogađate, radi se o puderima za lice :)



MAC Studio Fix Powder sam prvi puta kupila prije cca dvije godine kada sam htjela neki puder u kamenu koji će dobro prekrivati i matirati a da nema nikakav SPF. Naime, moji favoriti pudera u kamenu poput Shiseido SUN (klik) i Jane Iredale PurePressed (klik) imaju visoki SPF , pa moram paziti kod kombinacija s kremama o čemu sam vam pisala u ovom postu. Zato sam poželjela dobar puder u kamenu koji ima sva svojstva navedenih ali bez zaštitnog faktora. Odluka je pala na MAC Studio Fix puder u nijansi NC30
Puder dolazi u prepoznatljivoj MAC ambalaži od crne plastike i ispod samog pudera nalazi se pretinac sa spužvicom dok je u unutrašnjosti poklopca smješteno ogledalo. Dolazi u količini od 15 grama.Tekstura je praškasta i ovaj proizvod se može koristiti na dva načina- kao  završni puder preko tekuće podloge za matiranje, ili potpuno samostlono nakon kreme jer pruža srednju prekrivenost. Za informaciju, moj ten ima puno toga što treba prekriti: ispucane kapilare,crvenilo i pokoji prištić a ovaj puder savršeno sve prekrije . Za neke veće nepravilnosti potreban je korektor ili jednostavno utapkati na ta mjesta više ovog proizvoda. Na licu ne oksidira, djeluje skoro potpuno prirodno i ne daje brašnjav izgled, naravno pod uvjetom da ga nanesete u umjerenoj količini i pogodite nijansu. Nanosim ga kabuki četkicom a za dnevne popravke koristim priloženu spužvicu koja super funkcionira. Što se tiče matiranja, koža ostaje mat nekih 3-4 sata a potom izbija sjaj na T zoni tako da ako očekujete dugotrajnu matiranost,ovaj puder to ne pruža. Bez obzira na to, jako volim  ovaj puder jer je praktičan za nošenje i popravke tokom dana ,pouzdan što se tiče oksidiranja i ne radi nered na licu. Izbor nijansi je dosta veliki tako da svatko može pronaći boju za sebe (klik).Što se tiče cijena, ja sam svoja dva primjerka ovog pudera nabavila iz USA gdje sam ga platila oko 27$ (cca 160 kn), u Zagrebu mu je cijena 214 kn. Preporuka za masnu i mješovitu kožu dok kod suhe, nanositi samo na T zonu ako imate potrebu.
MAC Blot Powder je vjerojatno najčešće spominjan i hvaljen puder za masnu kožu. Za razliku od Studio Fix-a,ovaj puder dolazi u nešto manjoj količini (12grama) u sličnoj ambalaži ali nema pretinac ispod proizvoda za spužvicu već se ona nalazi na samom puderu. Ovaj puder ne prekriva već mu je svrha matiranje i fiksiranje tekućeg pudera, stoga mu je pigmentacija  vrlo slaba ali možete na primjer s njim malo ujednačiti ten za one dane kada ne želite prekrivanje već samo mat izgled. Izbor nijansi je vrlo oskudan za razliku od Studio Fix-a, postoje svega pet nijansi (klik) a moja je medium dark. Prvo sam mislila da će biti pretamna za moj ten, no konzultirala sam se s djevojkama koje ga već koriste i zaključila da će ova nijansa najbolje odgovarati mom srednje tamnom tenu i nisam se prevarila. Prilagođava se skoro svakom puderu koji koristim i odlično odgovara podlogama koje koristim i ljeti i zimi. U segmentu matiranja, ovisi koliko vam je koža masna, kod mene obično matira dobrih 5-6 sati ali opet zavisi o koži, godišnjem dobu i podlozi koja je ispod njega. Nanosim ga RT Powder brush cetkom a za popravke tokom dana koristim priloženu spužvicu koja nije najsretnije rješenje za nanošenje ali je praktična za dodatno matiranje tokom dana.Moram napomenuti da ovim puderom zaista rijetko popravljam T zonu jer zaista posao radi odlično, pa čak me ponekad i isušuje. Preporuka za masnu kožu  i mješovitu T zonu, suhokošci slobodno preskočite. Prvi primjerak sam nabavila također iz USA po cijeni 26 $ (150kn) a drugi iz Nizozemske gdje je koštao nešto malo više, ako se ne varam oko 30$. U Zagrebu mu je cijena 202 kn.


MAC Studio fix                                           MAC Blot 
-prekriva i matira                                       - ne prekriva, matira
-15 grama                                                   - 12 grama
-cijena 214 kn (USA 27 $)                         - cijena 204 kn (USA 26$)
-veliki izbor nijansi                                    -mali izbor nijansi


ZAKLJUČAK: Iako slični, ova dva pudera su dosta razlikuju po karakteristikama. Oba sam ponovila nekoliko puta što govori da su mi stvarno odlični, no ako moram birati samo jedan za moju mješovitu kožu izbor bi bio Studio Fix iz razloga što prekriva pa ponekad znatno skraćuje rutinu šminkanja.

Koji puder vi koristite za matiranje? Jeste li isprobale MAC pudere?



Oznake: , , , ,