NIKEL KREME ZA LICE: USPOREDBA + ULJE OD RUŽE


Popularni hrvatski brend prirodne kozmetike Nikel za kojeg vjerujem da ste barem jednom vidjele na policama drogerija i ljekarni, a vjerujem i probale barem jedan proizvod iz širokog asortimana. Sama sam godinama kupovala neke proizvode, isprobavala i koristila. Neki proizvodi su mi bili odlični, neki malo manje a danas Vam donosim usporedbu Nikelove tri najpopularnije kreme za lica plus ulje od ruže i za cirkulaciju.

U usporedbi su tri kreme namijenjene potpuno različitim tipovima kože čajevac za masnu, naranča za normalnu i ruža za suhu kožu. 

ŠTO JE ZAJEDNIČKO NIKEL KREMAMA:


NIKEL KREMA S ČAJEVCEM ZA MASNU I PROBLEMATIČNU KOŽU

OPIS: Krema protiv akni s čajevcem smanjuje lučenje sebuma i pojavu prištića, a da ne isušuje kožu. Esencija čajnog stabla koja ima dugotrajni protuupalni i antimikrobni učinak. Počinje se polako otpuštati tek u dodiru s kožom. Vitamin F umiruje i obnavlja epidermu. 


ZA KOGA? Krema je namijenjena masnoj, problematičnoj i aknastoj koži.
TEKSTURA I MIRIS: Ako ste ikada pomirisali eterično ulje čajevca onda ste upoznate s njegovim specifičnim mirisom. Upravo tako miriši i ova krema koja ga sadrži u sastavu. Tekstura je lagana, ne bih rekla da je fluidna, više je poput lagane hidratantne kreme i vrlo brzo se upija
Moja koža nije potpuno masna, već mješovita s masnom T zonom i upornim prištićima na području brade pa sam ju isprobala samo na T zoni. Matiranje joj nije glavna osobina, ne masti i stvara odličnu podlogu za makeup, koža ima prirodan sjaj ali nije potpuno matirana. Djeluje dezinficirajuće i pomaže kod crvenila uzrokovanog prištićima, ali ne mogu tvrditi koliko na iste djeluje jer ih nemam. 
Moram se osvrnuti na sastav koji je po mom mišljenju jako siromašan, osim čajevca ne vidim ni jedno biljno ulje niti drugi aktivni sastojak. 

SASTOJCI: 

CIJENA:109,90 kn (50ml)


NIKEL HIDRATANTNA KREMA S NARANČOM

ZA KOGA? Ova krema je namijenjena dehidriranoj mješovitoj i normalnoj koži.

TEKSTURA I MIRIS: Prema opisu, ova krema bi trebala najbolje odgovarati za moju mješovitu dehidriranu kožu. Tekstura je lagana poput gore opisane s čajevcem, za nijansu bogatija ali i dalje spada u jako lagane kreme koje se brzo upiju. Miris je blag, vrlo lagano osjetim naranču, nije nametljiv i ne zadržava se na koži. Odlična je podloga za makeup, ali od hidratacije na mojoj koži nema ništa što me ne čudi jer u sastavu nema ništa što bi hidratiziralo. Sastav je poput gore opisane s čajevcem  također jako siromašan, zapravo isti samo je u gornju dodano malo čajevca a u ovu malo ceramida i eteričnog ulja naranče.

SASTOJCI:


CIJENA:134,90 kn za 50 ml


NIKEL HRANJIVA KREMA S RUŽOM

OPIS: Hranjiva krema s ružom bogata je najfinijim prirodnim uljima i zaštićenim hidrirajućim kompleksom s dubinskim učinkom.


ZA KOGA: Namijenjena je suhoj koži i anti age njezi

TEKSTURA I MIRIS: Najbogatija teksturom u odnosu na gore opisane kreme, prilično hranjiva i masnija, zato ju je potrebno malo zagrijati među prstima i potom umasirati na lice i vrat. Na koži dugo ostavlja opušteni osjećaj bez zatezanja, koža je prilično sjajna nakon nanošenja pa iako nemam potpuno suhu kožu, na dijelovima koji su mi jako isušeni upila se vrlo brzo. Naravno, na masnijoj T zoni, koža je ostala sjajna i masna tako da je odličan izbor za noćnu njegu kada mi je u principu svejedno da li se sjajim ili ne. Miris je vrlo blag, lagani miris ruže koji nije nametljiv. Iskreno bih voljela da je u kremi korištena ruža kao ulje  a ne samo kao hidrolat što nije loše ali i slabije koncentracije same ruže po kojoj je krema nazvana. 

SASTOJCI:

CIJENA: 134,90 kn-50 ml

NIKEL ULJE DIVLJE RUŽE

OPIS: Ulje divlje ruže svojim sastojcima vidljivo smanjuje bore i borice i čini kožu glatkom i mekom te je štiti od štetnih vanjskih utjecaja. S nekoliko kapi ovog energizirajućeg koncentrata vaša će koža zablistati.   

SASTOJCI: avokado, jojoba, pšenične klice, divlja ruža, vitamin E 

CIJENA: 99,90 kn -30 ml


MOJ DOJAM: Za ovo ulje kao i Ulje noćurka istog brenda me najčešće pitate pa je vrijeme da napišem svoje mišljenje. Prva stvar koja mene osobno bode u oči je naziv "Ulje divlje ruže" asocira na čisto ulje o kojem sam Vam pisala u ovom postu, međutim kao što vidite u sastojcima, radi se o mješavini više ulja pa je po meni pravilnije nazvati proizvod "Ulje s divljom ružom" ili slično. Avokado, jojoba, pšenične klice su odlična ulja no u svemu tome ima najmanje ulja divlje ruže tako da je ovo zapravo vrlo mali postotak djelatne tvari na koju se poziva u nazivu proizvoda. Ista stvar je i s "Uljem noćurka" koje je također mješavina više ulja. Mješavine su odlične za njegu kože ali me osobno smetaju takvi nazivi jer navode na krivi put pa kupci misle da kupuju nešto što ima samu ružu (ili noćurak). 
Druga stvar za koju nisam sigurna jer ne mogu naći podatak na ambalaži, radi li se o hladno prešanim uljima? Po cijeni proizvoda, ulja bi trebala biti hladno prešana jer su uvijek veće cijene ali ako Nikel koristi rafinirana ulja u ovim proizvodima, onda je cijena previsoka a znamo da su za njegu kože najbolja hladno prešana ulja.
Što se tiče osjećaja na koži i mirisa, ulje se na mojoj  mješovitoj koži teže upija pa je svakako najbolji izbor za suhu kožu. Miris je nenametljiv, najviše osjetim miris avokada pošto je to moje najdraže ulje pa ga prepoznam na kilometre. 

NIKEL ULJE ZA CIRKULACIJU I KAPILARE 

OPIS:  Ružmarin, “princ aromatičnih trava”, antiseptik, antireumatik, neurotonik, stimulans i kozmetik, u 14. stoljeću proslavio se “vodicom mađarske kraljice”. 100% prirodno ulje badema, lješnjaka i jojobe, u kombinaciji s esencijom ružmarina, iglica bora, limuna i lavande za svježu, elastičnu, glatku kožu, osjećaj svježine, lakoće i zdravlja.

SASTOJCI: ulje badema, jojobe, bor, lješnjak, limun, ružmarin, vitamin E 

CIJENA: 109,90 kn - 100 ml 

MOJ DOJAM: sa cirkulacijom imam godinama problem, kao i s ispucanim kapilarima na nogama što je zapravo i posljedica loše cirkulacije, hormona i gena. Ulja za cirkulaciju koristim jako dugo, zato sam bila jako znatiželjna oko Nikelove verzije. Sastav je vrlo obećavajuć jer se radi o kombinaciji baznih i eteričnih ulja koji doista djeluju na cirkulaciju, ali opet poput gore opisanih ulja za lice, ne znam da li se radi o hladno prešanim uljima ili rafiniranim.  
Probala sam mnoga slična ulja i većina je imala dosta intenzivan miris po ružmarinu, boru ili lavandi dok kod ovog ulja nema nikakvog intenzivnog mirisa. Brzo se upija, posebno kada se nanosi na vlažnu kožu, i njeguje obično jako suhu kožu potkoljenica
Djelovanje na cirkulaciju nogu je solidno, samim time što morate vršiti laganu masažu dok ga utrljavate, ali na utjecaj kapilara a posebno da očekujete da će ovo ili bilo koje drugo ulje riješiti problem-neće. Ovakva ulja mogu jačati kapilare i štiti ih, ali ne očekujte čuda.

U ovom postu su moji ukupni dojmovi Nikel proizvoda koje sam nedavno dobila na recenziju. Moram spomenuti da sam balzam za područje oko očiju kupila dosta puta i da spada u jednu od mojih najdražih okoloočnih krema, kao i poznati maslac za tijelo s mrkvom za ljetovanja i njegu kože. Imala sam i Acidosalus kremu s probiotikom koja se nažalost pokvarila prije nego sam ju stigla dobro isprobati (mora se držati u hladnjaku), potom šampon protiv seboreje, tonik s ružom i hidratantnu masku s narančom.  
Nikel kozmetiku možete kupiti u DM-u, ljekarnama, Mulleru te preko web shopa.

Jeste li probali Nikel kozmetiku? Koji su Vaši favoriti?

Oznake: , , , , , ,