ORAL B VITALITY ELEKTRIČNA ČETKICA ZA ZUBE

Pranje zubiju vjerojatno nije jedna od najatraktivnijih tema ali ono je u jednakoj mjeri sastavni dio naše svakodnevne rutine.
Posljednjih nekoliko mjeseci koristim čuvenu Oral B četkicu za zube, i napokon sam uspjela isprobati čari električnih četkica za zube.
Pisala sam već o svojim osjetljivim zubima i problemu bruksizma s kojim se borim i vjerojatno je to bio razlog što do sada nisam isprobala električne četkice. Iz tog razloga sam se konzultirala s stomatologom i nakon što sam dobila "zeleno" svjetlo oko upotrebe s preporukom da upotrijebim glavu za četkanje "sensitive" prionula sam na korištenje. 
OPIS PROIZVODAOral-B je marka zubnih četkica koju koristi i preporučuje najviše stomatologa diljem svijetaKlinički dokazano učinkovitija je od klasičnih zubnih četkica, na temelju istraživanja koje je provela neovisna organizacija. Zahvaljujući 60 godina iskustva u stvaranju superiornog proizvoda, od 10 ljudi koji kupuju punjivu zubnu četkicu kupuju Oral-BSve punjive Oral-B zubne četkice proizvedene su u Njemačkoj i bolje su za okoliš jer ne treba mijenjati njihove baterije.Samo dvije minute ujutro i navečer, uz korištenje električnih zubnih četkica Oral-B, dovoljne su za postizanje blistave čistoće kao nakon profesionalnog čišćenja kod stomatologa. Zahvaljujući 3D tehnologiji, ove četkice učinkovito uklanjaju zubne naslage i sprečavaju stvaranje kamenca. S 20.000 pulsacija te 8.800 rotacijskih pokreta u minuti pranje zubi postaje učinkovitije i ugodnije.



Moj model koji vidite na fotografijama je model Vitality. U kompletu dolazi punjač za donji dio četkice na koji se jednostavno postavi četkica i uključi u struju. Proces punjenja traje oko sat vremena i nakon toga ste mirni otprilike sedam dana uz redovitu upotrebu, ja perem zube tri puta dnevno i taman baterija dotekne sedmi dan do idućeg punjenja.

Na samoj četkici, ugrađen je mjerač vremena koji pomaže da četkamo zube dvije minute koje su preporučene od strane stomatologa za najoptimalnije vrijeme.
Uz četkicu i punjač, u kompletu je i glava četkice koja se jednostavno namjesti na metalni dio na vrhu uređaja.


Izmjenjiva četkica je okruglog oblika i duplo manja u odnosu na klasične četkice što može u početku biti čudan osjećaj ali zapravo ona omogućuje da se temeljito očisti svaki zub. Kada upalite četkicu, glava počinje rotirati i odlično je što ne možete zube i desni previše pritiskati jer je u četkicu ugrađen senzor pritiska koji to sprječava. 

Osjećaj pranja zubiju je ugodan, vrlo temeljit jer glavom ulazite u najskrivenije kuteve usne šupljine uključujući i prostor između zubiju što ne isključuje korištenje zubnog konca i zubne vodice. Što se tiče osjećaja nakon pranja, moram priznati da nikad nisam osjetila takav osjećaj čistoće: temeljito uklonjene naslage, škripavo ispolirani zubi i uklonjen zadah. Pokušavala sam usporediti takav osjećaj s nečim što sam već koristila, ali nije moguće. Klasične četkice odlično čiste zubne naslage ali niti približno kao električna.  Vrlo često pregrubo prelazim klasičnom četkicom  po zubnom mesu koje radi toga postane crveno a ponekad i krvari, vjerojatno radi toga sam najčešće koristila prirodnu četkicu o kojoj sam Vam pisala u ovom postu, ali nakon iskustva s električnom moram napomenuti da nema iritacija na zubnom mesu, ili bilo kakvih loših iskustva. 
ZAKLJUČAK: Hvalevrijedan uređaj koji prvenstveno pomaže zdravlju zubi i desni a potom i na ljepoti i blistavosti zubiju jer pomaže kod uklanjanju obojanosti zubiju uzrokovanim namirnicama koje ih boje, u mom slučaju kava i čaj.
Glavu četkice je potrebno mijenjati svakih tri mjeseca i možete birati između više vrsta: sensitive, precision clean, ortho care, floss action, probright po cijeni od cca 85 kn, a postoje i obiteljski paketi od dvije ili više zamjenskih glava što ispadne povoljnije.
Što se tiče uređaja Vitality, možete birati između pink ili orange eletrične čektice, dok cijena varira od 175 do 205 kn. Garancija na uređaj je 24 mjeseca.

*PR UZORAK

Koristite li električne četkice za zube ili tek namjeravate isprobati?

Oznake: , , , ,