TOPPIK HAIR BUILDING FIBERS-MIKROFIBERI ZA KOSU



Mnogo puta sam kroz razne postove opisivala svoju kosu i one karakteristike koje "krase" moje tjeme su zapravo vrlo frustrirajući, posebno kada želite da kosa izgleda gusto i puno bez posebnih tehnika poput tapiranja, feniranja i ostalih trikova koji zahtijevaju podosta vještine (priznajem, ja sam antitalenat za kućne majstorije s kosom), vremena (za frizuru odvajam najviše 10 minuta dnevno) i novaca...
Moja kosa, osim što se zamasti u roku 12 sati od pranja, prilično je rijetka a kada se bojite u tamnije nijanse onda to izgleda još izraženije. "Rupe" na tjemenu koje odaju rijetku i slabu kosu a posebno kada je masna, visoki zalisci te kao bonus izdajnički prosijedi izrast koji nije ni za ponovno bojanje a niti za ostaviti zaista ne ostavlja mnogo mogućnosti za neku reprezentativnu frizuru.


Nedavno sam saznala za najpopularniji kozmetički proizvod na svijetu za prirodan i pun izgled kose pod nazivom Toppik - fiberi za kosu.

OPIS PROIZVODA: Toppik je novi, izvanredan kompleks neprimjetnih "mikrofiber vlakana" koja će se savršeno uklopiti s vašom kosom. Toppik vlakna su napravljena od istih organskih proteina keratina kao i vaša vlastita kosa. Kroz jedan jedinstveni proces, ova vlakna se restrukturiraju izbijajući neprimjetno. 

NAČIN KORIŠTENJA: Toppik je pakiran u plastičnu bočicu na kojoj se nalazi otvor s više sitnih rupica. Vrlo slično puderima koje ste vjerojatno vidjeli a služe volumenu kose. 

Kroz rupice izlazi sitni prah koji je zapravo na tisuće sitnih vlakana u boji kose a koja se statičkim elektricitetom lijepe za kosu. Mikrofiber vlakna su napravljena od istih organskih proteina keratina poput kose. Na internetu, a posebno na YT ćete pronaći razne tutoriale nanošenja gdje se koristi posebna pumpica za raspršivanje no ona nije nužno potrebna. Jednostavno posipate prah na mjesta gdje vam je rijetka kosa, počešljate i to je to. Postoji i posebni fiksator kojim se vlakna fiksiraju, ja ga nisam probala ali moram napomenuti da vlakna i efekt traje cijeli dan bez obzira na uvjete u kojima se nalazila (vjetar, kiša). 
Toppik se nudi u devet nijansi koje možete vidjeti ovdje i važno je odabrati što sličniju svojoj boji kose kako bi efekt bio potpuno neprimjetan. 


Predlažem da pogledate video o načinu korištenja (klik).

EFEKT:



OSJEĆAJ NA KOSI I DOJAM: Ovaj proizvod nema veze s raznim puderima za volumen koji jako matiraju kosu, stvaraju ljepljiv osjećaj na kosi već suprotno: potpuno je neprimjetan (pod uvjetom da odaberete pravu nijansu), lagan na kosi, malo matira, ne masti, daje volumen i ne djeluje poput prekrivača već pruža vrlo prirodan efekt. Što mi je osobito dobro, prekriva sijedi izrast između bojanja a lako se ispire s kose običnim šamponom. Ne prlja jastuk, ne trusi se s glave i ne uzrokuje svrbež vlasišta.

SASTOJCI: 

CIJENA: Moj primjerak je naručen online, konkretnije s stranice Aliexpress gdje je koštao 18$ (cca 130 kn), pretpostavljam da ga ima na još nekim online shopovima što se isplati s obzirom na to da u Hrvatskoj košta skoro 300 kn. Još napomena da je moj primjerak u količini od 25 grama što može potrajati oko 4 mjeseca uz svakodnevno korištenje, a moguće je kupiti verzije od 12 ili 55 grama.

ZAKLJUČAK: Sve što mogu reći na kraju:  genijalan proizvod, pravi spas za žene poput mene a bome i muškarce koji se bore s rijetkom kosom. Mana je cijena ali kada zbrojim sve preparate koje sam kupovala kako bih riješila probleme, čini mi se da sam napokon pronašla ono vrijedno novaca.

Sviđa li vam se Toppik, imate li problema s rijetkom kosom?

Oznake: , , , , ,