USPOREDBA ČETKI ZA KOSU + VIDEO RECENZIJA


Vrijeme je za post koji Vam dugo obećavam, a kako se u posljednje vrijeme skupila ekipa "čudesnih" četki za kosu u mojoj kolekciji, odlučila sam ih usporediti pa možda nekima olakšati izbor.
 Moram napomenuti da moja kosa nije najbolji model za recenziju četki koje obećavaju češljanje bez čupanja zato što je tanka, brzo se masti pa joj praktički svaka četka odgovara i radi svoj posao ali kada Vam ih malo približim kroz ovaj post, možda lakše zaključite koja bi bila najbolji izbor za Vašu kosu.

Za sve koji žele pogledati, pripremila sam video recenziju u kojoj demonstriram češljanje:


MACADAMIA NO TANGLE BRUSH

OPIS: Četka za raščešljavanje zamršene kose, s jedinstvenim savitljivim iglicama koje su dizajnirane tako da nježno raščešljavaju zamršenu kosu, pri čemu nema neugodnog čupanja i lomljenja kose. Može se jednako efikasno koristiti na suhoj i mokroj kosi.
Prednosti ove četke su što zaglađuje kutikulu, dajući kosi veći sjaj i podatnost; minimalizira lomljenje i oštećenje kose; raščešljava kosu bez imalo boli; preporučuje se za izlomljenu i kemijski tretiranu kosu; izvrsna za masažu tjemena jer povećava cirkulaciju; može se korisiti i za ekstenzije.
CIJENA: 92-120 kn ovisno o ljekarnama, na internetu nešto povoljnija, cca 7 funti
MOJ DOJAM: Vjerojatno najhvaljenija četka, mene osobno nije nešto oduševila. Na stranu to da nemam gustu, kovrčavu kosu, ali ova četka radi prosječnu masažu a čini mi se da i nije nešto prekvalitetna jer se nakon 3 mjeseca i na mojoj rijetkoj kosi, zupci već počeli savijati. Zupci su deblji, duži i pravilno raspoređeni po četki. 


HELLO BEAUTY DETANGLING BRUSH

OPIS: Ovaj model četke je prilagođen svim tipovima kose, te je ona jednako korisna i za tanku i za gustu kosu. Posebno je nježna prema tankoj kosi i kosi sklonoj pucanju jer je dodatno štiti. Uz Hello Beauty Detangling Brush kosa postaje glatka i sjajna u samo nekoliko poteza. 
Savitljive i pomno poredane iglice na četki zaslužne su za maksimalne rezultate koje Hello Beauty Detangling Brush daje. I ono najbitnije - nema zatezanja, boli, čupanja i pucanja kose. Četka je ergonomskog dizajna čime omogućava praktično držanje. Može se koristiti ili na mokroj ili na suhoj kosi. 
Njena prednost je što istovremeno prilikom raščešljavanja kose, četka nježno masira vlasište pri čemu potiče njegovu cirkulaciju. Hello Beauty Detangling Brush  pogodna je i za kratku i za dugu kosu, kovrčavu, ravnu ili valovitu, a može se koristiti i za ekstenzije. 

CIJENA: cca 60 kn u svim Bipa poslovnicama, izuzev zlatne i srebrne koje su limitirane i skuplje (80 kn) 

MOJ DOJAM: dojam o ovoj četki sam Vam pisala u ovom postu, i nakon detaljnog proučavanja i uspoređivanja nisam primijetila nijednu lošiju stranu u odnosu na gore opisanu Makadamijinu. Čak mi se čini da je nešto kvalitetnija što se tiče samih zubaca.


TANGLE TEEZER

OPIS: Četka za raščešljavanje, masažu vlasišta, bez lomljenja dlaka i čupanja kose. 

CIJENA: u Hrvatskoj se može kupiti u frizerskim salonima a cijena varira do 160 kn,  preko online shopova npr. Feelunique. je povoljnija, cca 14 dolara. Postoji i putna verzija kao moja koja je nešto povoljnija u odnosu na normalnu veličinu.

MOJ DOJAM: TT četku imam nekih 3 godine i najčešće ju koristim za pravilno raspoređivanje balzama ili maske za kosu. Zupci su kraći i nešto gušći u odnosu na HB i Makadamijine četke. 


KEUNE WET BRUSH

OPIS: četka za raščešljavanje mokre i suhe kose. Namijenjena za gustu, kovrčavu i ravnu kosu, savršena za žene, muškarce i djecu. 

CIJENA: nažalost, ova četka je promo materijal i nema je u slobodnoj prodaji.

MOJ DOJAM: Ova četka je moj favorit u posljednje vrijeme zato što je najmekša od svih četki a kako moja kosa nije gusta i ne zahtijeva guste i čvrste zupce, najbolje mi odgovara ovakva vrsta mekoće. Zupci su elastični, imaju "kapice" na vrhovima i nisu previše gusto raspoređeni. 


AUSSIE ČETKA

OPIS: Četka je također bila reklamni materijal i za sada je nema u prodaji
Radi se o jako čvrstoj četki s kratkim i gustim zupcima. Potpuno je drugačija od svih gore opisanih četki upravo po karakteristikama zubaca i malo podsjeća na TT. 
Mislim da ovakve četke vole osobe koje imaju gustu kosu, i samim time im takva čvrstoća zubaca savršeno odgovara. Nažalost, za moj jad od kose nije najbolji izbor. 
Moram pohvaliti dizajn koji je jako lijep te izbor boja (bijelo-ljubičasto). 

ODRŽAVANJE ČETKI: Moj način održavanja četki je taj da ih nekoliko puta tjedno potopim u kadicu s vrućom vodom i malo šampona, a potom isperem pod jakim mlazom vode kako bi se nataložena masnoća i styling proizvodi dobro isprali iz zubaca.

Za kraj, još dvije usporedne fotke svih četki:

Video i fotografije napravila Gordana Sermek. Hvala :)

NAPOMENA: moja kosa je takva kakvu vidite i o kojoj Vam stalno pišem - tanka, bez volumena, sklona opadanju, stalno masna na tjemenu i suha na vrhovima. U trenutku snimanja recenzije je oprana isto jutro, no nije mi palo na pamet ići na frizuru ili ju fenirati jer želim da vidite stanje kakvo je bez uljepšavanja.
Posjedujete li koju čudesnu četku za kosu? Zadovoljne?

Oznake: , , , , , ,