KAKO ZNATI KADA PROIZVODI NE ODGOVARAJU


Kozmetičkih proizvoda je zaista mnogo i ako spadate u grupu žena koje koriste godinama jedne te iste proizvode, samo mogu napisati da ste prava sretnica. Naime, kao vlasnica mješovite, osjetljive i prilično hirovite kože, pronaći jedan proizvod koji će mi odgovarati dugoročno kod mene je skoro nemoguća misija. Taman zimi otkrijem savršenu hidratantnu kremu i puder a već za koji mjesec isti ti proizvodi ne pružaju jednaki efekt i potraga može započeti.
U današnjem postu pokušat ću objasniti kako prepoznati kada neki proizvod ne odgovara koži i kako znati da li je neki proizvod za nas ili ne.

Prva i osnovna činjenica je znati čemu proizvod služi. Na primjer, tražimo li hidratantnu kremu od nje očekujemo da vlaži kožu i povećava elastičnost. Kada hidratantna krema ne radi svoj posao:

Proizvodi protiv akni, mitesera, hiperpigmentacija i bora: kod proizvoda koji su namijenjeni specifičnim problemima na koži, efekt ne možemo očekivati brzo. Obično se prvi pomaci vide kroz 6-12 mjeseci kontinuirane upotrebe ali ponekad možemo odmah primijetiti da nam takvi proizvodi ne odgovaraju:


Proizvodi za matiranje i osjetljivu kožu: kod proizvoda za ove namjene, efekt bi trebao biti vidljiv odmah.


Proizvodi za područje oko očiju:


Šamponi i proizvodi za kosu: ovisno o namjeni proizvoda kako možemo generalno prepoznati da nam proizvodi ne odgovaraju?


Proizvodi za njegu tijela i ruku: pravila su ista kao kod proizvoda za lice.


Najbolji savjet koji vam mogu dati je da uvijek isprobate testere prije kupovine, jer univerzalnog pravila nema. Svaka koža ili kosa je drugačija, reagiramo različito i nigdje ne stoji da ono što je savršeno većini da će biti i vama, stoga razmislite kakva je vaša koža/kosa, što očekujete od kupljenog proizvoda i kakvim se efektom zadovoljavate.

Dajete li šansu nekom proizvodu duži period ili primjećujete brzo efekte ili nuspojave proizvoda?

Oznake: , ,