ORGANSKI ULOŠCI ZA I PROTIV


Danas malo neobična recenzija u kojoj ću vam pisati o higijenskim ulošcima od organskog pamuka. Higijenski ulošci i tamponi su nešto što stalno kupujemo i ako poput mene iz mjeseca u mjesec ne znate koje bi izabrali a uz to imate jako osjetljivu kožu radi čega vas sve moguće verzije iritiraju onda ste vjerojatno već primjetile higijenske uloške i tampone od organskog pamuka. Više o "malim ženskim problemima" pisala sam u ovom postu.
Kako sam spomenula, klasični ulošci i tamponi iritiraju kožu što nas u one dane dodatno izluđuje pa tako svaki mjesec samo čekamo kada će sve proći i pH kože vratiti u normalu.
U specijalnim prodavaonicama poput Bio&Bio te nekim ljekarnama već duže vrijeme su na tržištu higijenski ulošci i tamponi napravljeni od organskog pamuka. Oni su izrađeni od 100 % tnog organskog pamuka, ne sadrže plastične sastojke, parfeme i ostalu ekipu kojom su krcati klasični ulošci (hebricidi, pesticidi itd)
Isprobala sam dva brenda iako postoje još neki dostupni u Hrvatskoj no moj zaključak je da su svi slični.
Natracare  nudi u svom asortimanu razne veličine uložaka,od dnevnih do noćnih te tampone a cijene variraju ovisno o vrsti. Za informaciju, 14 komada regular size uložaka košta oko 28 kn.
MASMI je također jedan od proizvođača higijenskih uložaka i tampona od organskog pamuka koji također nudi široku paletu raznih veličina i namjena.  Cijena paketa od 14 komada regular size uložaka košta otprilike 20-tak kuna.
TOP:



FLOP:

ZAKLJUČAK: Ulošci i tamponi od organskog pamuka su pravi spas za osjetljive poput mene, ali u mom slučaju su se pokazali vrlo nepouzdanima. Ne lijepe se dobro za gaćice, pa nakon nekog vremena naiđete na ovo


P.S. ovo je prikaz na čistom dnevnom ulošku. Iz svih tih razloga, odlučila sam ih ne koristiti u najobilnijim danima  i dalje se mučiti s klasičnim ulošcima jer zaista osim zdravog i prirodnog vrlo važna činjenica koju svaka žena traži je pouzdanost u "one dane".

Koristite li organske uloške? Kakva su vaša iskustva i možete li preporučiti neke pouzdanije?

Oznake: , , , , ,