PROIZVODI KOJE NE KORISTIM


U posljednje vrijeme blogosferom kruži tag "proizvodi koje ne koristim" koji mi se posebno svidio jer me natjerao da doobro razmislim što ja to ne koristim. Razmišljala sam puna tri dana, kontala i kontala " pa dobro, zar ja baš sve koristim od proizvoda?", ipak pronašla sam neke proizvode koje nemam ili sakupljaju prašinu jer im nisam pronašla svrhu.

1. UMJETNE TREPAVICE
Posjedujem čak dva para umjetnih trepavica i jedini razlog što ih ne koristim je nesavladana tehnika postavljanja. Nekoliko puta sam isprobala i odustala :-(

2. GEL I PJENA ZA KOSU
Naravno da ih imam po nekoliko komada ali eto, sakupljaju prašinu jer na mojoj kosi nemaju nikakav efekt.

3.PROIZVODI ZA ZAŠTITU OD TOPLINE
Hm, imam ih nekoliko raznih špricalica koji kao štite od topline ali zapravo sakupljaju prašinu jer se ja ne feniram niti peglam.

3.PEEL OFF MASKE I FLASTERI ZA MITESERE
Ovakve proizvode sam isprobala mnogo puta, ali osim teškog uklanjanja s lica, nisam s nijednim vidjela osobiti efekt, posebno ne kod mitesera koji i dalje stanuju na nosu nakon upotrebe.

4.VOSAK ZA DEPILACIJU
Što zbog pucanja kapilara pa izbjegavam sve što previše grije, što zbog činjenice da uvijek uneredim kupaonicu, jednostavno sam odustala od ovakvog načina depilacije. Dapače, kod kozmetičarke se rado prepustim jer znam da će biti efikasno i temeljito za razliku od moje amaterske kućne radinosti :D

5. PIGMENTI
Vrlo popularni proizvodi, no mene nisu nikada posebno privukli. Jednostavno sam zadovoljna sjenilima tako da pigment u mojoj makeup rutini nije potreban. No dobro, ako vidite da sam nekad kupila MAC pigment vanila i naked znajte da sam pokleknula jer su mi prekrasni.


6. KREMASTA RUMENILA
Gledajući kolegice i njihove recenzije, pokleknula sam mnogo puta i kupila kremasta rumenila no to je završilo "Snjeguljica look-om" i rezultiralo ponovnim šminkanjem jer eto, ja to ne znam nanositi i uvijek pretjeram. S druge strane nikako mi ne sjedaju na puder pa sve zajedno izgleda mrljavo, musavo i neuredno.

7. TUŠ ZA OČI
Tuš ne koristim samo iz jednog razloga a to je što nikako ne uspjevam jednakomjerno nanijeti.Pokušala sam s raznim oblicima i na kraju odustala. Moj oblik očiju ionako nije pogodan za crtu s tušem pa se eto tješim :D

8. MLIJEKO ZA ČIŠĆENJE LICA
Ovaj način čišćenja sam odavno izbacila iz razloga što mi svako isprobano mlijeko dodatno masti kožu pa su za mene bolji izbor micelarne ili ulja koja su po defaultu masnija od mlijeka ali savršeno uklanjaju sve nečistoće.


9. UNIVERZALNE KREME, PROIZVODI 2u1, 3u1, 100u1
S ovakvim proizvodima jednostavno nisam zadovoljna jer ne vjerujem da jedan može koristiti baš za sve, a posebno što je veća oznaka na kutiji to manje vjerujem u njega i obično su se pokazali beskorisnim. Ovo se odnosi i na šampon/regenerator 2u1

10. BODY MIST
Nemam pojma što bi to bilo? Niti parfem, niti dezodorans tako da ovim proizvodima ne vidim svrhu.


11. KREMA ZA GRUDI
Jednom sam pokleknula i povjerovala da će krema povećati moju dvojku na četvorku, ali osim neobičnih bolova u grudima nisam kupila novi grudnjak pa sam odustala od takvih gluposti.

12. MARAMICE ZA SKIDANJE ŠMINKE
Prije sam ih prilično koristila dok nisam shvatila da nepotrebno iritiraju moju osjetljivu kožu a neke uopće niti ne čiste temeljito.Ipak, kupim ih povremeno samo ako idem na put iz praktičnih razloga.


* Sve fotografije preuzete s neta.

Koje proizvode vi ne koristite? Dijelimo li koje nepotrebne proizvode?


Oznake: , ,