BIOBAZA HARMONY LINIJA S BADEMOVIM MLIJEKOM


Miris badema naprosto obožavam i vjerojatno ne postoji ni jedan parfem ili proizvod koji sadrži miris badema a da ga ja nisam isprobala. Za informaciju, bademov miris može jako varirati od predivnog, toplog i gurmanskog mirisa do mirisa ljepila (sjećate li se karbofixa?) tako da dobar proizvod s bademovim mirisom naprosto treba pronaći. Dugo godina sam bila vjerna Loccitane Amande liniji za tijelo mada sam si priuštila povremeno obzirom na cijene i poput mnogih ljubiteljica tražila dostojnu zamjenu. Biobaza, hrvatski brend u svojoj ponudi nudi liniju za tijelo obogaćenu bademovim mlijekom u kojoj se nalaze tri proizvoda, o kojima ste vjerujem, mnogo čitali a danas evo i mojih dojmova:

Bademovo mlijeko za tuširanje

OPIS: Dubinski hrani kožu i štiti je od isušivanja. Mlijeko u dodiru s vodom stvara nježnu pjenu, a aktivne tvari podupiru obnavljanje površinskog sloja kože i dubinski je hidratiziraju pa se ovo Mlijeko posebno preporuča za njegu osjetljive i suhe kože. Kremasta tekstura i esencije citrusa štite kožu od daljnjeg isušivanja, a kožu čine glatkom, gipkom i mekom.
SASTOJCI: 

CIJENA: 39,90 kn za 200 ml.
MOJ DOJAM: Vjerojatno ću ispasti jedini partybreaker obzirom na hvalospjeve ovoj tuširalici ali eto, mene se nije nimalo dojmila. Tekstura je potpuno mliječna i nije prozirna. Miris je citrusan što me na prvu malo razočaralo jer sam očekivala slatkasti badem ali ubrzo oprostila jer je ugodan i ne zadržava se na koži. Ono što je kod mene izostalo a to je nježna pjena koja se spominje u opisu proizvoda i osjećaj korištenja je doslovno kao da se tuširate mlijekom za tijelo. Ok, mogu shvatiti da je suhokošcima ovakav osjećaj ugodan pa i sama najviše volim uljaste i kremaste tuširalice ali ovim proizvodom nisam imala osjećaj čistoće. Vjerojatno se radi o mom subjektvnom dojmu ali osim hidratiziranja, definitivno tražim nakon tuširanja osjećaj svježine i čistoće. Nažalost,ovaj proizvod kod mene nije dobio prolaznu ocjenu.
Bademov piling za tuširanje

OPIS: Bogata prirodna formula nježnog pilinga za tuširanje s produljenim djelovanjem omogućuje koži da prodiše novom ljepotom. Fina zrnca soli ugodno omekšavaju, uklanjaju mrtve stanice i otvaraju kožu za hidratizirajuće djelovanje bademovog i ulja pšeničnih klica. Koža je svilenkasto meka i svježe mirisna. Preporuča se posebice za suhu i osjetljivu, ali i za sve tipove kože.
SASTOJCI: 

CIJENA: 49,90 kn za 150 ml
MOJ DOJAM: Ako tražite piling koji će temeljito izribati vašu kožu onda predlažem da ovaj proizvod preskočite. Radi se zapravo o piling-gelu za tuširanje i njegova uloga je nešto između pilinga i gela za tuširanje. Recimo kao "daily microfoliant". Takvih proizvoda ima dosta na tržištu i zapravo ih volim koristiti u  3 do 4 puta tjedno jer zapravo štede vrijeme za one grublje pilinge. Tekstura je gusta i sadrži sitne granulice morske soli ali toliko je kremast na tijelu da su granulice vrlo nježne i ne iritiraju kožu. Miris je također citrusan, nažalost za mene, niti ovdje nema mirisa badeeema :) Mana mu je teško apliciranje iz tube jer teško izlazi, ali ukoliko volite nježne i blage pilinge a volite citrusni miris te imate osjetljivu kožu, ovaj proizvod ima preporuku.

Koncentrat bademovog mlijeka za tijelo s citrusima

OPIS: Koncentrirano bademovo mlijeko sadrži 100% sastojaka prirodnog podrijetla. Svilenkaste je, bogate teksture, s uljima badema, avokada i pšeničnih klica, shea maslacem i vitaminom E koji trenutno obnavljaju suhu, ispucanu ili oštećenu kožu. Kompleks hranjivih ulja blagotvorno djeluje na dubinsku hidrataciju i regeneraciju kože. 
SASTOJCI: 
CIJENA: 89,90 kn za 250 ml
MOJ DOJAM: Po meni, ovaj proizvod ima pogrešan naziv jer se ne radi o mlijeku za tijelo koje je u pravilu rjeđe teksture već o nekom hibridu maslaca i mlijeka. Ako ste ikada probali čuvene The Body Shop maslace za tijelo onda znate o čemu pričam. Tekstura je polugusta i doslovno se topi u dodiru s kožom i brzo upija. Sastav je nekomedogen što je dobra vijest za sve koji imaju problema s aknama, prištićima ili začepljenim porama na tijelu a citrusna mješavina eteričnih ulja (limun, naranča i grejp) pomažu da proizvod djeluje antibakterijski. Podatak da ne ostavlja masni trag definitivno će mnogim biti plus ukoliko kao ja ne volite čekati da se proizvodi upijaju. Miris je ponovo citrusan, podsjeća na limun i naranču koji su uostalom  u sastavu uz biljna ulja avokada, badema i pšeničnih klica. Što se tiče njege, moja koža na tijelu nije suha osim potkoljenica koje su vjerujem svima bolna točka tako da sam zadovoljna hidratacijom koju ostavlja te osjećaj glatkoće i po svemu, moj omiljeni proizvod iz kolekcije.
ZAKLJUČAK: Da se vratim na početak teksta i miris badema: tražite li ga u ovim proizvodima, moram vas razočarati. Cijela linija sadrži zapravo bademovo mlijeko i ulje ali ne i sami miris. Pakiranja su zaista lijepa, jednostavna a mene neodoljivo podsjećaju na zimu i onaj osjećaj kada se utoplite nekim toplim, gurmanskim mirisom. Moram primjetiti kako cijelom linijom prevladavaju citrusi da bi odlično funkcionirala i u toplijim mjesecima jer mirisom više osvježava nego nudi osjećaj topline. Isto tako, nemojte očekivati da će od ovih proizvoda mirisati cijela kupaonica ili vaša koža jer brzo hlapi i nije intezivan. Moj favorit je mlijeko za tijelo dok piling volim i vjerojatno ću ga ponovno kupiti dok mlijeko za tuširanje preskačem jer nije moj tip tuširalica.Palac gore za sastojke, koji su prirodni, ne sadrže parabene, umjetne boje i mirise. Suma sumarum: Loccitane Amande linija za tijelo i dalje broj jedan što se tiče mirisa, ali što se tiče sastojaka, Biobaza Harmony vodi :)
Biobaza Harmony liniju možete pronaći u DM drogerijama koja često nudi popuste na prirodnu kozmetiku ali i mogućnost skupljanja bodova pomoću kojih možete ostvariti popust od 25% na odabrani proizvod.
*PR PROIZVODI

Jeste li već isprobali neki proizvod iz linije Biobaza Harmony? Volite li miris badema?




Oznake: , , , , , ,