MELLIS FROM FINLAND: REJUVENATING & SEDUCTIVE FACIAL MASK


Prije mjesec dana, imala sam čast prisustvovati jednom od najvećih sajmova organske kozmetike i tom prilikom upoznala sam jedan zanimljivi brend koji dolazi iz Finske.
MELLIS from Finland je brend prirodne kozmetike s sjevera Europe kojeg odlikuju čista jezera i šume, prirodan i organski brend koji u svom asortimanu nudi dvije linije proizvoda:
SAUNA ARTICA: proizvodi koji se koriste prilikom korištenja saune ( u Finskoj je sauna obavezan ritual) koji štite od prekomjerne topline, pružaju maksimalnu njegu i čišćenje kože.
SILVA ARTICA: proizvodi za svakodnevnu njegu kože.

Simpatična i ljubazna Minna, predstavnica brenda, objasnila mi je cijelu filozofiju brenda i ustupila dva proizvoda na recenziju a kako sam ljubitelj maski za lice, moj izbor je pao na Rejuvenating Facial  Mask  with  White Peat Extract and Birch Sap i Seductive Facial Mask with Mint Chocolate and Honey . Maske su namijenjene za kućnu upotrebu ali i prilikom posjeta saunama jer tada štite lice od previsokih temperatura i dublje ulaze u kožu.

Rejuvenating Facial  Mask  with  White Peat Extract and Birch Sap

OPIS PROIZVODA: Osvježavajuća maska za lice za pomlađivanje kože s ekstaktom bijelog treseta koji ima funkciju vraćanja hidrolipidnog sloja, uljem sjemenki brusnica i brezom koji revitaliziraju i štite dermalno tkivo. Med i  meadowsweet ubrzavaju proces njege i ostavljaju kožu elastičnom. 
KORIŠTENJE I MOJ DOJAM: Maska je poluguste teksture blijede žućkaste boje. Prilikom nanošenja na kožu postaje gusta i ostavlja bijeli sloj poput mnogih maski za lice. Miris je lagano vanilijast, vrlo suptilan i  skoro da se niti ne osjeti a koristi se tako da se nanese u debljem sloju te nakon 10-20 minuta ukloni vlažnim blazinicama ili običnom vodom. Zadaća maske je revitalizacija a najviše se preporučuje suhoj, oštećenoj i kuperoznoj, osjetljivoj koži. Moram priznati da nakon prvog korištenja nisam primjetila osobiti učinak osim predivno nahranjene kože ali razlog je vrlo jednostavan. U trenutku korištenja, moja osjetljiva i reaktivna koža bila je u prilično dobrom stanju no nakon petnaest dana kada se rozacea na mom licu pobunila, nanijela sam ponovo ovaj proizvod i šokirala se kako je lice nakon upotrebe postalo manje crveno i nadraženo. Nakon 20 minuta kada se maska potpuno osušila, uklonila sam mlakom vodom a crveni čvorići (posljedica rosacee) su se značajno povukli, dok se žarenje i peckanje kože bitno smanjilo. Kod kroničnih problema s crvenilom i osjetljivom kožom, nažalost nema konačnog lijeka ali imati proizvod koji instant pruža olakšanje je zapravo pravo blago.




SASTOJCI:  Aqua, Birch Sap, Mel, Kaolin, Cetearyl Glucoside, Glycerine,  Camelina Oil, Titandioxide, Betaine, Potato stearch, Rape seed oil, Filipendula ulmaria, White peat extract, Cranberry seed oil, Sodium dehydroacetate, Rosmarin officinalis, Xanthan Gum, Rubus idacus extract, Vanilla planfolia extract, Natural parfum, Tocopherol, Limonene

Seductive Facial Mask with Mint Chocolate and Honey 


OPIS PROIZVODA: Maska za lice koja potiče cirkulaciju krvnih žilica, revitalitira i štiti osjetljivu kožu. Sadrži 100% organski kakao prah koji ima čudesan umirujući i opuštujući učinak i mint ulje koje djeluje osvježavajuće i potiče cirkulaciju. Čokolada ostavlja kožu baršunastom dok mint ulje smanjuje pojavu proširenih pora.
KORIŠTENJE I MOJ DOJAM: Tekstura ove maske je identična regenerativnoj gore opisanoj maski s tom razlikom što je smeđe boje i čokoladnog mirisa. Kada sam prvi put nanijela ovaj proizvod na lice, priznajem da sam jedva izdržala preporučenih 15 minuta upotrebe. Maska nakon minutu počinje snažno hladiti kožu i taj efekt traje otprilike 10 minuta, a zatim se počinje sušiti na koži i lagano grijati. Probala sam na stotine maski no ovakvu masku koja  u 15 minuta mijenja temperaturu-nikada do sada. Nakon uklanjanja vodom, očekivala sam da će koža biti crvena, iritirana ili nadražena no novo iznenađenje je uslijedilo: koža je izgledala toliko svježe i rumeno poput efekta  šetnje u prirodi. Znate onaj prekrasan izgled kada se vratite s izleta na svježem zraku: napeta, svježa i ružićasta koža :) Što se tiče cirkulacije, svjesna sam da nam nedostaje u koži i obično sam u tu svrhu masirala lice ali ovom maskom, cirkulacija je znatno poboljšana što dokazuje konačan efek a moram primjetiti i snažno skupljanje pora koje traje cijeli dan. Ova maska se preporučuje svima koji imaju problema s kuperozom, proširenim kapilarima na licu, poremećajem cirkulacije i kvnih žilica te proširenim porama.




SASTOJCI: Aqua, Mel*, Camelina Oil, Theobroma Cacao Powder*, Glycerin*, Cetearyoyl/Cetearyl Glucoside, Kaolin, Rape Seed Oil, Xanthan Gum, Dehydroacetic Acid, Natural Parfum*, Mint Oil, Tocopherol, Limonene**.
CIJENA: 17,50eura za 100 ml

ZAKLJUČAK: Ako me pitate što mislim o ovim maskama, jednostavno ću reći da ih jako lajkam: umirujući i terapeutski učinci bobičastog voća, ljekovitih biljaka, treseta i ostalih nutrijenata, organski sastojci a na koncu jako učinkoviti proizvodi imaju od mene same pohvale. Iskreno, ne znam koju masku bih izdvojila kao favorita: Facial Mask with Mint Chocolate and Honey pruža odličnu cirkulaciju i svjež izgled te stišće pore dok Facial  Mask  with  White Peat Extract and Birch Sap odlično umiruje nadraženu i crvenu kožu  tako da će moja sljedeća narudžba svakako sadržavati oba proizvoda a planiram isprobati još neke proizvode ovog brenda. Efekti kao i kod svake maske ne traju duže od jednog dana ali mogu se koristiti prema potrebi čak nekoliko puta tjedno.

  Jedini je problem dostupnost kod nas, jer ove proizvode moguće je naručiti jedino putem web shopa (klik). 


Koje su maske vaši trenutni favoriti? Jeste li imali već priliku isprobati neke proizvode Mellis from Finland?



Oznake: , , ,