NUXE MERVEILLANCE® EXPERT SERUM


Ako me pratite od početka onda vjerojatno znate moju opsesiju serumima za lice što dokazuje ne mali broj isprobanih i recenziranih proizvoda s tom namjenom.
 Prije nekoliko mjeseci svima poznati francuski brend Nuxe izbacio je novu liniju s vidljivim mimičkim borama, odnosno 40-godišnjakinjama koje žele umanjiti vidljive znakove starenja i zadržati svoju mladost što duže.  

Linija Merveillance postoji dugo i isprobala sam ju stvarno uzduž i poprijeko i mogu reći da mi je to bila najdraža linija pored kultne Creme Fraiche. Ove godine, Merveillance linija se vratila pod novim nazivom i u novom ruhu: Merveillance Expert. O novoj liniji iz Nuxe kažu da pokušavaju spriječiti proces glikacije pomoću cvijeta  dnevni ljiljan (lat. hemerocallis)  koji ima sposobnost regeneracije, bogat je flavonoidima, karotenoidima i nezasićenim masnim kiselinama. U srcu ovog novootkrivenog cvijeta, otkrivene su molekule koje mogu djelovati na protein kože ključan za njezino starenje koji je do sad bio najmanje istraživan u kozmetici - vimentin.
Sigurno se pitate što je to glikacija? To je zapravo nešto što se događa kod svake kože prilikom sazrijevanja. Tijekom vremena, šećeri se vežu za bjelančevine koje pomažu koži održati mladenački izgled a kada ih ima previše bjelančevine su spriječene raditi svoj posao. Koža postaje neelastična i stvaraju se bore.
Linija sadrži pet proizvoda: serum, dnevna krema za normalnu kožu, bogata dnevna krema za suhu kožu, noćna krema i krema oko očiju.
Posljednjih mjesec i pol, koristila sam serum iz ove linije i danas vam donosim svoj dojam.

OPIS: Merveillance Expert Sérum lifting je serum za vidljive bore, a njegovo djelovanje omogućavaju izuzetno učinkovita učvršćujuća svojstva polisaharida planktona. Prirodna hijaluronska kiselina popunjava vidljive bore te sprječava dehidraciju kože. Inovativno djelovanje dnevnog ljiljana vraća čvrstoću koži lica, sprječava prijevremeno starenje i daje joj blistav, mladenački sjaj.

AMBALAŽA : plastična airless bočica s pumpicom za lako i higijensko doziranje. Vrlo lako se potpuno iskoristi čitav sadržaj te nije potrebno pri kraju odvrnuti čep ili pomoću trikova iskoristiti ostatke proizvoda.
TEKSTURA, MIRIS, UPIJANJE: Ako ste ikada probali neki proizvod Nuxe brenda onda znate kako ga krase prekrasni i cvjetni mirisi. Niti kod ovog seruma nije iznimka: nježan cvjetni miris koji je meni osobno divan a ja nisam posebno osjetljiva na mirise. U svakom slučaju ako ste osjetljivi, preporučujem da prije isprobate njegov miris koji doduše brzo ishlapi s kože. Tekstura je kremasta i definitivno ne spada u rijetke i prozirne serume već u onako kako sama preferiram: konkretne i gušće teksture ali opet s visokom moći upijanja i bez ljepljivosti. Za moje lice i vrat bile su potrebne dvije do tri pumpice a zatim bih nanosila dnevnu ili noćnu kremu. Obzirom da su zimski i hladni mjeseci, bez obzira što sam vlasnica mješovite kože, serum nije nikako mogao ostati samostalno na koži, jednostavno mi je potrebna dodatna vlaga, dok kod izuzetno masne kože ili u ljetnim mjesecima, ovaj serum može potpuno zamijeniti kremu za lice.


NAČIN KORIŠTENJA: nanijeti na očišćeno lice i područje oko očiju ujutro i/ili navečer. Da, dobro ste pročitali, ovaj serum može i oko očiju što je stvarno odlično.
SASTOJCI: 

ZAKLJUČAK: Kako sam već spomenula, voljela sam prijašnju Merveillance liniju i nova linija je ista ako ne i bolja iz razloga što nakon mjesec i pol dana primjećujem bolju čvrstoću kože s kojom se u mojim godinama najčešće borite. Čini se da  formula seruma daje sjaj koži, ne radi se o masnom sjaju već kada koža postane nahranjena vraća prirodnim i zdravim sjajem što posebno primjetite kada ste zimi sivi i bez tonusa. Što se tiče mojih vidljivih bora, one su i dalje tu i neću vam napisati da serum briše bore jer to ne može niti jedan,  ali definitivno radi da se sporije stvaraju nove a stare drži pod kontrolom u smislu da se sporije produbljuju. Jedina mana ovog seruma je što se troši relativno brzo, ali moram napomenuti da sam ga nanosila zaista obilno dva puta dnevno posljednjih mjesec i pol ne štedeći niti na vratu. Ukoliko ste racionalnije od mene ili nemate problem s tonusom kože, ovaj proizvod bi mogao potrajati i do tri mjeseca. Prikladan je za sve tipove kože, ne stvara komedone, no ako imate osjetljivu kožu koja reagira na biljni sastav ili mirise, predlažem da najprije isprobate testere.
CIJENA: 30 ml proizvoda košta 289 do 302 kn ovisno o prodajnom mjestu (ljekarne, DM, web trgovine). Postoje razne promocije po ljekarnama gdje možete ostvariti popust a tu je i DM koji u zamjenu za bodove nudi 25% popusta na odabrani proizvod.
*PR PROIZVOD

Jeste li isprobale nešto iz Merveillance linije? Moj sljedeći šoping uključuje osim ovog seruma i okoloočnu kremu koja mi zvuči odlično a taman sam pri kraju s Nirvanesque Yeux o kojoj ću vam uskoro pisati.

Oznake: , , ,