THE BODY SHOP VITAMIN C MICRODERMOABRASION


Kućni preparati za dermoabraziju i mehanički pilinzi nikako nisu za moj tip kože ali im ne mogu odoljeti jer vječito vapim za temeljitim čišćenjemkože. Pisala sam već nekoliko recenzija o kućnim dermoabrazijama a posljednjih godinu dana koristila sam popularnu The Body Shop Microdermoabrasion s vitaminom C.
Osnovna stvar koju morate znati da mikrodermoabrazija nije piling iako tako izgleda i ovakvi proizvodi sadrže puno sitnije, guste čestice poput pijeska a služe kako bi dublje uklonile mrtve stanice, poboljšale teksturu i izgled kože. Za razliku od pilinga, koriste se puno rjeđe.
OPIS PROIZVODA: Sitne mikro piling čestice uklanjaju mrtve stanice i čine kožu svjetlom, bolje teksture i blistavijom. 
SASTOJCI:

TEKSTURA, MIRIS I UČINAK: Proizvod ima gustu i kremastu teksturu i miriši blago citrusno. Zapravo miris se osjeća prvi tren a već nakon nekoliko trenutaka korištenja ishlapi. Koristi se u vrlo maloj količini, otprilike veličina zrna graška i potom na mokro lice kružnim pokretima vrši piling. Odmah ćete osjetiti sićušne čestice poput pijeska koje masiranjem postaju prilično grube. Obavezno je izbjegavanje područja oko očiju i usana. Zahvaljujući praktičnoj ambalaži: plastična tuba s klik-klak otvorom vrlo lako se dozira proizvod i potrebna količina. Dakle, nakon minutu-dvije kružnih pokreta, proizvod se ispire umivanjem. Vrlo je važno da kod ovakvih dermoabrazija ne pretjerujete s dužinom korištenja jer riskirate iritacije i nepotrebno isušivanje. 


Što se tiče učinka, koža je nakon upotrebe glatka i mekana, daje suptilan sjaj i koža je doslovno ispolirana. Čak sam primjetila da i ono malo mitesera na mom nosu nakon upotrebe nestane ali..Uvijek postoji ali :) Učinak je takav, barem na meni nekih dva dana i ponovo se vraća na stari izgled. Nestaje osjećaj ispoliranosti kao i suptilnog sjaja koji se manifestira odmah nakon upotrebe a nikako nije vrijeme za novo korištenje. Ja sam osobno, obzirom na jako osjetljivu kožu, koristila svega jednom mjesečno a takav tempo preporučujem svima s osjetljivom kožom. Ono što nisam primjetila a to je poboljšanje teksture kože, kao ni uklanjanje crvenih flekica i ostalih hiperpigmentacija, a ovaj proizvod definitivno neće uljepšati lice kako tvrdi ali učinit će pore čistima i temeljitiji piling lica.

TOP:


FLOP:


CIJENA: cca 20 dolara za 75 ml isključivo preko neta ili u prodavaonicama u inozemstvu.

Koristite li kućne mikrodermoabrazije ili su vam pilinzi potpuno dovoljni?



Oznake: , ,