INSTANATURAL: AGE-DEFYING SKIN CLEARING SERUM


Nebrojeno puta sam pisala o C vitaminu, AHA i BHA kiselinama, retinolu i niacinamidu ali nije na odmet ponoviti čemu služe:
C VITAMIN: bori se protiv slobodnih radikala, povećava otpornost kože na zračenje UV zraka, smanjuje mrlje na koži, smanjuje pore i bore, daje svježinu i blistavost
AHA KISELINE: odstranjuju gornji rožnati sloj, pomažu kod hiperpigmentacija i mrlja i poboljšavaju teksturu kože.
BHA ili salicalna kiselina djeluje dublje od AHA, čisti pore i mitesere dublje od AHA kiselina
RETINOL: za razliku od AHA, povećava nivo kolagena u koži, također uklanja površinski sloj stanica, djeluje protiv hiperpigmentacija i bora
NIACINAMID (VITAMIN B3): kontrolira sebum, djeluje protuupalno, poboljšava elastičnost, djeluje na akne i posvjetljuje kožu

Isprobavajući razne proizvode s gore navedenim sastojcima, put me nanio na ovaj serum kojeg ste prozvali "atomska bomba" jer pazite ovo: sadrži 20 % C vitamina, 3,5% niacinamida, 2,5% retinola i 2% salicalne kiseline u jednom proizvodu. Radi se o serumu brenda InstaNatural kojeg sam koristila posljednjih mjesec dana i danas pišem svoj dojam.


OPIS PROIZVODA: nježna formula s organskim i prirodnim sastojcima, pogodan za sve tipove kože uključujući i masnu.Umiruje crvenu i nadraženu kožu, djeluje protiv nepravilnosti, smanjuje fine linije, bore i hiperpigmentacije te djeluje na proširene pore. Sadrži zeleni čaj, hijaluronsku kiselinu koji vlaže kožu.
AMBALAŽA I TEKSTURA: serum dolazi u bočici od tamnoplavog stakla i pipetom za doziranje proizvoda. Iskreno, kod ovakvih seruma s sastojcima koji lako oksidiraju, posebno C vitaminom nisam baš najsretnija da se dozira kapaljkom. Puno bolja opcija bi bila bočica s pumpicom no ionako se u mom slučaju prebrzo potrošio pa nije stigao oksidirati (valjda). Tekstura je prilično gusta, neprozirne mliječne boje a na koži ostavlja lagano uljast trag dok se potpuno ne upije. Boja seruma je lagano žućkasta, odnosno mutnije boje što otežava prepoznavanje oksidacije. Kod ovakvih nijansi zaista niste sigurni da li je namjerno tako obojan ili je već oksidirao. Pretpostavimo najbolje :)

 NAČIN KORIŠTENJA I MOJI DOJMOVI: obzirom na sastojke nadam se da je svima jasno da se ovaj proizvod koristi isključivo navečer. U početku sam bila jako, jako oprezna i očekivala sam reakciju kože obzirom na sve ovo što se u njemu nalazi pa sam nanosila doslovno tri kapi na čisto i suho lice. Nakon nekoliko večeri shvatila sam da je serum potpuno bezazlen glede reakcija pa sam povećala količinu na pola pipete. Osjećaj na koži je prvih pet minuta ljepljiv a potom se potpuno upije, no za bolje djelovanje, noćnu kremu sam koristila iznad seruma tek za 30-40 minuta. Iskreno, kako su dani prolazili a moja koža i dalje nije pokazivala nikakve nus pojave (ljuštenje, crvenilo, peckanje,osjetljivost) pomislila sam da nešto ne valja. Moram napomenuti da se ove nuspojave ne moraju pojaviti, ali svejedno sam počela koristiti punu pipetu proizvoda i obilno mazala cijelo lice i vrat što je rezultiralo da sam ovaj proizvod od 30 ml potrošila za manje od mjesec dana :D
Ono što je šokantno da je ovaj serum jako blag za kožu, apsolutno nisam osjetila niti jednu iritaciju ili sličnu nuspojavu koji se često događaju kod proizvoda s ovakvim sastojcima, zaista skidam kapu tom segmentu, no najviše me začudila činjenica da ovaj serum ne isušuje. Inače, retinol i AHA kiseline skoro uvijek isušuju kožu i nema šanse da se iza njih ne koristi hidratantna krema i moram priznati da sam prvih deset dana pobožno nanosila svoju Eucerin noćnu kremu iz opreza, no jednom sam zaspala prije i ujutro se probudila potpuno elastične kože. Idućih dvadeset večeri nastavila sam korištenje seruma bez dodatne kreme i koža nije nimalo tražila dodatnu vlagu. Napominjem da je moja koža mješovita, vrlo često dehidrirana. 
Što se tiče učinka, ja sam iskreno kupujući ovaj serum očekivala ČUDO. No, moram vas razočarati, čudo se nije dogodilo. Ožiljci od prištića su malo posvijetlili, proširene pore su za nekih 10-15% boljeg izgleda dok su moje fine i grube linije iste s tom razlikom da mi je koža dosta posvjetlila, odnosno dobila ujednačen ton. Ovdje moram napomenuti da ujutro koristim još jedan serum (Madara) prije kreme s SPF zaštitom koji također sadrži C vitamin tako da efekt posvjetljivanja kože i ujednačenosti prepisujem djelovanju oba proizvoda.
SASTOJCI:  Deionized Water, Organic Aloe, Vitamin C (Sodium Ascorbyl Phosphate), Methylsulfonylmethane (MSM), Botanical Hyaluronic Acid, Vitamin B3 (Niacinamide), Retinol, Olive Oil Squalene, Capryloyl Salicylic Acid, Rosehip Seed Oil, Carbomer, (2s)-2-Amino-5-guanidinopentanoic Acid, Pink Grapefruit Essential Oil, Tea Tree Essential Oil, Lavender Essential Oil, Ylang Ylang Essential Oil, Organic Gotu Kola (Centella Asiatica), Wildcrafted Horsetail (Equisetum Arvense), Wildcrafted Dandelion (Taraxacum Officinale), Wild Geranium (Wildcrafted Geranium Maculatum), Phenoxyethanol, Ethyl Hexyl Glycerin
CIJENA I DOSTUPNOST: InstaNatural serum kao i ostatak asortimana možete kupiti samo online,konkretno, ja sam svoj primjerak nabavila uz pomoć prijateljice iz Slovenije koja je naručila s Amazon te nas je svaku ispao cca 30 $ s poštarinom. 
TOP:

FLOP


ZAKLJUČAK: Iako lijep i obećavajuć sastav, za sve koje je zanimao ovaj proizvod moram reći da se meni nije pokazao nešto posebno. Daje lagane rezultate i vjerujem da se dužom upotrebom rezultati povećavaju ali "atomska bomba" se pokazala pravom petardom koja i kada se uzme u obzir cijena, možda i nije toliko neisplativo jer zamjenjuje nekoliko posebnih proizvodaali mene se nije posebno dojmio. Mislim da ću c vitamin, retinol, AHA/BHA kiseline i niacinamid potražiti u zasebnim proizvodima jer možda se varam ali po dosadašnjem iskustvu kod svih proizvoda koji sadrže puno sastojaka, rezultati su bili mršavi. 

Jeste li čuli za InstaNatural? Što mislite o ovom proizvodu?




Oznake: , , , , , ,