JOHN MASTERS ORGANICS JOJOBA & GINSENG PILING


John Masters Organics, brend koji postoji 20 godina, volite li prirodnu ili organsku kozmetiku, ne vjerujem da niste čuli za JMO ili isprobali neki proizvod.
Kada mi je JMO velikodušno ponudio da izaberem proizvod na testiranje jako sam se dvoumila a kako sam već imala serum (recenzija) i šampone (recenzija), odlučila sam isprobati piling za lice i nakon dva mjeseca donosim svoj dojam :)


OPIS Mješavina organskih biljnih ekstrakata i biljnih i eteričnih ulja koja kožu istovremeno čisti i hrani. Ginseng poboljšava cirkulaciju, pa na taj način smanjuje pojavu sitnih bora i kožu čini čvršćom. Jojoba sjemenke nježno uklanjaju mrtve stanice kože, stimuliraju mikrocirkulaciju i limfnu drenažu lica.
• zrnca jojobe – oble strukture pa tako nježno rade piling kože bez grebanja
• ginseng - tonificira i revitalizira kožu
• ulje pšeničnih klica – čini kožu mekšom 
• ylang ylang - djeluje antiseptički
• medvjetka - smanjuje pore i kožu posvijetljuje, pa je izvrsna u rješavanju depigmentacija kože
• rotkvica – novi prirodni konzervans koji štiti proizvod od štetnih bakterija
NAČIN PRIMJENEza sve tipove kože
• upotrijebite za nježan piling kože lica i vrata
• kod normalne i otpornije kože može se koristiti dnevno, a kod tankih i osjetljivih koža upotrebljavati jednom tjedno

TEKSTURA, MIRIS, AMBALAŽA: smješten u staklenu bočicu od tamnog stakla s pumpicom, ovaj proizvod ima savršenu ambalažu jer najpoželjnija odjeća proizvoda je upravo staklo. Čini mi se da JMO pakira sve proizvode u tamne staklene bočice osim šampona ali nemojte me uzeti za riječ. Količina od 118 ml je zaista izdašna pa iako piše da se može često koristiti, pilinge a posebno mehaničke ne koristim više od jednom-dva puta u mjesec dana radi moje jako osjetljive kože podložne pucanju kapilara. Glavni abraziv ovog pilinga su zrnca jojobe koja mi nisu strana. Njihovim oblim i gumenastim oblikom sam se susrela u nekim drugim pilinzima i ono što sam primjetila da se najčešće stavljaju u kremastu bazu. Dakle, piling je kremaste teksture ne previše guste, više me podsjeća na emulziju nego na gustu kremu. Radi takve teksture lako se nanosi i razmazuje po licu i vratu te za jedno korištenje upotrebljavam jednu pumpicu, Zrnca, iako ih ne vidite na slici nisu gusta, a baza pilinga je vrlo hidratantna, što me ne čudi jer vidim u sastavu puno aloe vere. U početku sam pomislila da ostavlja uljasti trag ali zapravo se radi o nahranjenom efektu na koži, i da pokušam zanemariti zrnca i kada bi ih JMO jednom izbacio dobili bi divnu umivalicu za osjetljivu i suhu kožu. Mada, i ovako ovaj proizvod više podsjeća na umivalicu nego na neki agresivni piling.

Što se tiče efekta uklanjanja mrtvih stanica, moram naglasiti da ovaj piling ne spada u one proizvode koji "ribaju" kožu a koji su istovremeno prilično grubi već se radi o vrlo nježnom pilingu koji je po meni savršen izbor za suhu, mješovitu i osjetljivu kožu, što ne znači da ga ne mogu koristiti i oni s masnom kožom jer bez obzira na  njegovu blagost, ostavlja kožu elastičnom i mekom. Miris je citrusan i vrlo svjež, moram priznati, meni jako ugodan.
CIJENA: 118 ml proizvoda košta 239 kn u Bio&Bio trgovinama ili narudžbom na Terra Organica i BB Natura vera  web shopovima. 
SASTOJCI: Aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice,* helianthus annuus (sunflower) seed oil,* simmondsia chinensis (jojoba) wax beads, glycerin,* leuconostoc/radish root ferment filtrate, coco-glucoside, coconut alcohol, triticum vulgare (wheat) germ oil,* panax ginseng (ginseng) root extract,* arctostaphylos uva ursi (bearberry) leaf extract,* lecithin, sucrose cocoate, lauryl glucoside, calophyllum inophyllum seed oil, sclerotium gum, citrus hystrix (combava) peel oil,* citrus aurantium dulcis (orange) peel oil,* cananga odorata (ylang ylang) flower oil,* calendula officinalis (calendula) flower oil,* rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract,* xanthan gum, citric acid, potassium sorbate
* certified organic
ZAKLJUČAK: JMO piling za lice nije moj prvi proizvod ovog brenda kojeg izuzetno cijenim jer je jedan od rijetkih na tržištu koji zaslužuje pridjev "prirodno", i rekla bih da je piling dobar izbor za svaki tip kože s naglaskom na suhu i dehidriranu kožu. Za one koji traže grube "ribalice" predlažem da ovaj proizvod slobodno preskoče, a svima koji žele nježan piling koji pojačava cirkulaciju kože uz hidratantan učinak-topla preporuka.
P.S. Iako je vrlo blag što može navesti da ga koristite često ipak preporučujem da ne radite to svakodnevno već isključivo prema potrebi jer niti jednoj koži ne treba svakodnevno pilingiranje. Normalnim tempom, ova količina može potrajati prilično dugo tako da visoka cijena ne ispada toliko strašna. Činjenica je da su sve prave organske i prirodne stvari u najboljoj ambalaži (tamno staklo) viših cijena pa ako vam je važan sastav, a istovremeno tražite nešto blago u svrhu osvježenja i uklanjanja nakupina nečistoća u porama svoje kože razmislite o ovom proizvodu. 
*PR PROIZVOD

Volite li  John Masters Organics? Koji piling trenutno koristite?

Oznake: , , ,