KEUNE SO PURE ŠAMPON I SERUM ZA KOSU


Keune je brend za kojeg znam praktički koliko znam za sebe. Kao tinejđerka sam znala čitavi mjesec štedjeti od đeparca za neki Keune proizvod jer je oduvijek slovio kao sami vrh ponude za njegu kose. Danas, dvadeset godina kasnije situacija se nimalo nije promijenila: mnogo brendova i noviteta na našem tržištu a dobri stari Keune je i dalje tu- u samom vrhu. Keune čudesnu masku za moju kosu sam vam često spominjala u mojim favoritim a prije nekoliko mjeseci, dobila sam neke proizvode čije dojmove još nisam podijelila iz razloga što ne volim početi korištenje novih stvari dok ne potrošim staro. Napokon je Keune ekipa došla na red i evo mojih dojmova :)


SO PURE COLOR CARE -ŠAMPON ZA OBOJANU KOSU

OPIS PROIZVODA: Šampon koji nježno čisti obojanu kosu i održava postojanost boje. Ekstrakt sjemenki suncokreta sprečava izbljeđivanje boje, dok organska eterična ulja jasmina i sandalovine obnavljaju optimalnu razinu vlažnosti kose. Ulje kokosova oraha, sjemenke Guara i palme osnovni su sastojci šampona. Ne sadrži sulfate i parabene. Šampon je obogaćen certificiranim organskim Arganovim uljem. Karakteristike proizvoda:Šampon za dugotrajnost boje, njegovanu i sjajnu kosu. Ne sadrži sulfate i parabene. Preporuča se za obojanu kosu.
SASTAV: Aqua, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-18 Glyceryl Oleate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Decyl Glucoside, Sodium Chloride, palmitamidopropyltrimonium chloride,glyceryl oleate,  coco-glucoside, propylene glycol, polyquaternium-10, sodium benzoate, citric acid, guar hydroxypropyltrimonium chloride, citrus aurantium bergamia, pogostemon cablin oil, argania spinosa kernel oil, amyris balsamifera essential oil, cananga odorata flower oil,coriandrum sativum,juniperus mexicana oil, citrus reticulata leaf oil, vetiveria zizanioides essential oil, mentha viridis leaf oil, ricinus communis,geranyl acetate, anisaldehyde, vanilin, citrus aurantium, maltol, salvia sclarea, artemisia pallens flower oil,  helianthus annuus seed extract, dimethyl hydroxy furanone, litsea cubeba essential oil, betula alba, santalum album oil, jasminum officinale, linalol, limonene.

MOJ DOJAM: Tekstura šampona je polu-rijetka i prozirna a samim time najbolji izbor za moju tanku kosu. Naime, napokon sam shvatila da mi gusti i mliječni šamponi nikako ne odgovaraju jer mi otežavaju moju ionako tanku kosu bez volumena. Iako bez sulfata, šampon se odlično pjeni i ne treba ga koristiti više od uobičajene doze. Nekima je problem upravo doziranje šampona bez sulfata iz razloga što stvaraju manje pjene no kod ovog šampona nema takvog dojma i potpuno se normalno pjeni i dozira. Jednim šamponiranjem već potpuno uklanja sve nečistoće s kose i naslage ali navika mi je šamponirati dva puta i nakon toga je kosa škripavo čista. Ne iritira vlasište, ne isušuje niti kosu niti vlasište što sam i očekivala obzirom da ne sadrži sulfate a obogaćen je arganovim i kokosovim uljem, ne otežava kosu a u segmentu očuvanja boje nemam zamjerke mada mislim da puno ovisi i o samoj boji koliko će biti postojana. Miris je prilično intenzivan, aromatičan i dominiraju  eterična ulja, posebno sandalovina. Meni osobno je pravi užitak prati kosu ovim šamponom jer sa svim ovim mirisima obično pranje kose postaje neka vrsta SPA tretmana koji opušta. Još bi efekt bio bolji kada bi mi netko prao kosu dok ja samo uživam u mirisu i osjećaju :D Moram se osvrnuti na čep proizvoda koji do kraja nisam otkrila kako funkcionira. Postoji oznaka "pull" ali nakon dva potrgana  nisam shvatila kako se otvara tako da sam ga jednostavno odvrnula i tako dozirala šampon. Ako netko zna, molim da napiše da ne živim u neznanju :)

Color Care šampon bih preporučila svima koji imaju kosu poput moje: tanka, obojana, bez volumena i dehidrirana.
CIJENA: 50 ml-39,90 kn, 250 ml-119,00 kn i 1000 ml-299,00 kn

 SO PURE MOISTURIZING OVERNIGHT REPAIR

OPIS PROIZVODA: Serum za suhu, poroznu i oštećenu kosu s laganom formulom, obogaćenom mješavinom organskih eteričnih ulja. Hidratantna svojstva Palmarose obnavljaju oštećenu kosu i olakšavaju raščešljavanje. Ylang-Ylang uspostavlja ravnotežu dok vitamini A i E iz arganova ulja jačaju i hidratiziraju kosu. Sadrži mikro proteine žita i ekstrakte sjemenki Moringe koji prodiru u unutrašnju strukturu vlasi te hidratiziraju kosu tijekom noći. Obnavljaju ispucale vrhove. Serum se ispire iduće jutro, po potrebi. Struktura kose će biti znatno poboljšana a kosa svilenkasto glatka. Ne sadrži parabene.
Karakteristike proizvoda: Obnavlja suhu, poroznu i oštećenu kosu. Hidratizira i uspostavlja ravnotežu kose i vlasišta. Štiti boju kose.Preporučuje se za suhu, poroznu i oštećenu kosu.
SASTAV:Aqua (water), Cyclopentasiloxane, Cetearyl Alcohol, Hydroxypropyl Guar, Dimethiconol, Phenoxyethanol, Behentrimonium Chloride, Guar, Hydroxypropyl Trimonium Chloride, Phantenol, Trimethylsilylamodimethicone, Sodium Benzoate, Lactic Acid, PEG-40, Hydrogenated Castor Oil, Isopropyl Alcohol, Argania Spinosa (Kernel) Oil, Glycerin, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Cananga Oderata (Flower) Oil, Ethylhexylglycerin, Citrus Aurantium Dulcis (Orange Fruit) Extract, Vanillin, Cymbopogon Martini Oil, Juniperus Mexicana Oil, Mentha Viridis (Spearmint Leaf) Oil, Amyris Balsamifera (Bark) Oil, Salvia Sclarea (Clary) Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot Fruit) Oil, Ricinus Communis (Castor Seed) Oil, Geranyl Acetate, Anisaldehyde Pogostemon Cablin Oil, Eugenia Caryophyllus (Clove Flower)Oil, Moringa Pierygosperma Seed Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange Peel) Oil, Maltol, Artemisia Pallens Flower Oil, Dimethylhydroxy Furanone, Betula Alba Oil, Benzyl Salicylate, Limonene, Linalool, Geraniol, Benzyl Benzoate, Eugenol.

MOJ DOJAM: Ovaj proizvod po opisu je upravo nešto što mi treba: obnova oštećene kose, olakšavanje raščešljavanja i hidratiziranje kose. Međutim, nismo se baš pronašli a najveći je razlog meni nepraktična upotreba. Naime, ovaj serum se nanosi na suhu ili vlažnu kosu navečer prije spavanja te se ispire ujutro. Ne volim koristiti nikakve proizvode na kosi tijekom noći iz jednostavnog razloga: nered u krevetu, rizik od mazanja posteljine a i činjenica da ujutro nikada ne perem kosu. Iz tog razloga sam malo prilagodila primjenu te ga nanosila u dane kada sam kod kuće i imala vremena cijelo popodne držati ga na kosi te ispirala navečer. Tekstura je lagana, polugusta ne previše tekuća dok je miris prilično intenzivan, aromatičan i najviše detektiram palmarosu čiji miris naprosto obožavam. Ne masti kosu, ne upija se dobrih dva-tri sata a potom nestaje s površine kose mada se i dalje osjeti sloj koji treba isprati s kose. Sviđa mi se sastav s biljnim i eteričnim uljima ali mi se ne sviđa način korištenja radi čega ga nisam koristila dovoljno često. Također moram napomenuti da se ovaj serum koristi samo na vrhovima kose, nikako ne na tjemenu.
CIJENA: 150 ml-119,00 kn
SO PURE linija se može kupiti u bio&bio trgovinama, frizerskim salonima, Keune specijaliziranim trgovinama ili web shopu
*PR PROIZVOD
Koji je vaš najdraži Keune proizvod?

Oznake: , , ,