KOZMETIKA ZA VRIJEME TRUDNOĆE I DOJENJA


O kozmetici za vrijeme trudnoće i dojenja sam ponešto pisala u ovom postu, no na mnogobrojne upite što koristiti, što izbjegavati, odlučila sam napisati još jedan post na ovu temu.
Tijekom trudnoće koža prolazi kroz brojne promjene što na tijelu (trbuh, bedra, grudi) te posebno na licu. Sada je vrijeme da dobro proučite svoju kozmetiku i pazite na sastav.

PRAVILO BROJ JEDAN: Zaštita od sunca!
Skoro svaka trudnica ima povećanu pigmentaciju kože što se najviše primjećuje u prva tri mjeseca. Kod nekih trudnica je izraženo vrlo blago i samo na nekim mjestima na koži dok se kod nekih  pojavljuje kao lokalizirane tamne mrlje poznatije kao melasma. Protiv ovog problema se teško boriti jer se radi o hormonima ali ono na što morate obavezno obratiti pažnju je UV zaštita. Najbolje je izbjegavati sunce i štiti se šeširima, naočalama i kremama s visokim SPF-om. Topla preporuka je da izaberete 100% mineralnu zaštitu od sunca (cinkov oksid i titanium dioksid), bez parabena i kemijskih filtera.

PRAVILO BROJ DVA: Prestanak tretmana! I to:



KOJE SASTOJKE NE KORISTITI? Dobro pročitajte popis sastojaka (klik) svoje kozmetike i izbacite:

Vjerujem da vam je ovaj popis prilično dugačak i da se zapravo pitate što koristiti a posebno ako imate neki određeni kožni problem.Ne brinite, ima odličnih sastojaka koje možete koristiti bez obzira na tip kože.
ŠTO KORISTITI TIJEKOM TRUDNOĆE I DOJENJA?

Za kraj, u trudnoći i za vrijeme dojenja nije vam potrebno ništa osim UV zaštite i dobre hidratacije vrijednim sastojcima. Sve kožne probleme(akne, bore, strije, celulit..) ostavite na miru i za njih će biti vremena kada ćete im se intenzivno posvetiti. 

Nadam se da je ovaj post odgovorio na brojne upite a ukoliko imate pitanja slobodno ih ostavite u komentarima. 

P.S. u trudnoći i dojenju se koža zaista mijenja i žene su tada najljepše, uživajte u tome :)


Oznake: , , ,