[RECENZIJA] MÁDARA TIME MIRACLE® INTEZIVNI ANTI AGE SERUM ZA OPORAVAK


Antioksidansi, a posebno C vitamin i razni biljni sastojci koji su premoćni za kožu su nešto bez čega ne započinjem dan niti mogu zamisliti dnevnu rutinu. Ako me pratite onda znate moju strast prema serumima te zagovaranje istih iz razloga što su koncentrati, dublje ulaze u kožu a tek potom krema koja služi kao zaštita lica.  Prije više od mjesec dana, najavila sam vam jedan serum u ovom postu  brenda Madara i vrijeme je da podijelim dojmove.
OPIS PROIZVODAKlinički dokazan koncentrat od brezinog soka i složenog kompleksa G7 za aktivnu anti-aging njegu. Serum aktivira staničnu obnovu kroz cikluse, vidno se poboljšava glatkoća kože i smanjuje izgled linija i bora. Kožne konture postaju čvršće. Koža se puni eteričnom vlagom i vitalnošću.
pruža aktivan tretman protiv starenja • aktivira obnovu stanica kroz cikluse, vidno se poboljšava glatkoća kože i smanjuju bore • kožne konture postaju čvršće, koža se puni eteričnom vlagom i vitalnošću • poboljšava efekt anti aging djelovanja
PAKIRANJE: Staklena bočica od tamnozelenog stakla s pumpicom. Jednostavno, kvalitetno, higijenski a istovremeno vrlo elegantno. Pumpica ne "šteka", izbacuje količinu proizvoda onoliko koliko želite i što je najvažnije čuva od oksidiranja seruma.
TEKSTURA, MIRIS, UPIJANJE: kao što vidite na fotografiji, serum je neobične zelene boje koja ne ostavlja trag na koži i spada u tekuće, vodenaste serume. Radi takve teksture, upijanje je trenutačno i vrlo brzo nakon apliciranja možete nastaviti s daljnjom rutinom. Miris je biljan, travnat i svjež, nekako cijeli izgled bočice, boja seruma i miris podsjeća na travnjake i zelenilo. Moram naglasiti da se miris ne zadržava na koži i nije nimalo prejak ukoliko ste osjetljivi na mirise. 


SASTOJCI: Betula alba (birch) juice, Simmondsia Chinensis, Dicaprylyl Carbonate, Squalane Glycerin, Betan(-e), Sodium PCA, Hordeum Vulgare, Hipppaphae Rhamnoides (sea-buckthorn) fruit extract, Trifolium Pratense (red clower) flover extract, Vaccinium Myrtillus (blueberries) fruit extract, Galium Verum (madara) plant extract, Alchemilla vulgaris (lady's mantle) extract, Cetearyl Glucoside, Cetearyl alcohol, Dipalmitoyl Hydroxyproline, Benzyl Alcohol, Aroma, Chitin, Beta-glucan, Aqua, Xantan Gum, Tocopheroll, Limonene, Titanium Dioxide, Ascorbyl Palmitate, Sodium Hyaluronate, Equisetum arvense (horsetail) plant extract, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Linolool, Sodium phytate, Eugenol, Citral
Kao što vidite, podugački je popis sastojaka no ono što je bitno i ključno ovako zvuči: 
 klice ječma – antibakterijska svojstva, pomažu kod pigmentacije te potiču pomlađivanje stanica kože • pasji trn – bogat izvor biljnih antioksidansa, vitamina E i provitamina A i omega masnih kiselina • crvena djetelina – sadrži fitoesterogene za stvaranje kolagenskih vlakana te polisaharide za vlažnost • borovnica – sadrži vitamin P, poboljšava cirkulaciju u malim žilicama te stanje kapilara na licu kože te potiče pomlađivanje kože • ekstrakt ivanjskog cvijeća - štiti kožu od stresa, sadrži vitamin C, eterična ulja, antiseptičko-protuupalno djelovanje na kožu • gospin plašt, vrkuta - sadrži tamin, flavonoide te ima protuupalno djelovanje i štiti od slobodnih radikala kao i biljnih hormona koji stimuliraju sintezu kolagenskih vlakana • preslica – najbogatiji izvor mineralnih silicija. Silicij obnavlja, liječi, te zateže kožu i poboljšava njenu elastičnost. Stimulira cirkulaciju krvi i limfe, omekšava i zaglađuje kožu
Također u sastavu nema vode koja je zamijenjena sokom breze što je okosnica cijele filozofije brenda koji je u svim proizvodima vodu zamijenio sokom breze koji stimulira rast stanica.
CIJENA: 345 kn za 30 ml, dobavljivo u biljnim ljekarnama i drogerijama te narudžbom na Terra Organica i BB Natura vera  web shopovima koji znaju imati česte popuste.
ZAKLJUČAK: U uputstvima piše da se serum koristi intenzivno 4 tjedna do prvih rezultata. U mojoj rutini zastupljen je u okviru jutarnje njege kada nakon umivanja prvo što nanosim je upravo ovaj serum. Moram naglasiti da ja serume nimalo ne štedim te ih obilno koristim tako da za jednu upotrebu istisnem jednu i pol pumpicu što je dovoljno za cijelo lice, vrat i dekolte. Mislila sam da će upravo radi mojeg megalomanskog korištenja ovih 30 ml biti pri kraju kako obično biva no serum pokazuje da je do sada potrošena svega trećina. Po svemu sudeći ovaj serum bi mogao potrajati i preko tri mjeseca. Što se tiče učinka, nakon više od četiri tjedna ono što mogu potvrditi je jasniji, svjetliji izgled kože. Moje lice je okidač za razne stresne i životne događaje pa tako i manji umor uzrokuje na mojoj koži sivilo, nejednak ton kože a i činjenica da noću koristim preparate koji su malo agresivniji prema koži(retinol) a znaju ostaviti crvene mrlje. Sa ovim serumom takve česte oscilacije na tenu su vrlo uspješno ublažene a lice je svakim danom doslovno oporavljeno i jasnije teksture. Iako serum obećava lifting efekt, o njemu je prerano govoriti a u tu svrhu koristim jednu napravicu jer sada je ipak vrijeme (38 godina) za napad na sve moguće načine protiv opuštanja kože. Moja koža je također vrlo osjetljiva i moram napomenuti da me serum nije iritirao ali je dodatna hidratantna krema iznad njega obavezna jer sam po sebi ne hidratizira osim eventualno jako masnu kožu no to mu niti nije svrha. U svakom slučaju, ako se ikada odlučite isprobati ovaj serum mislim da nećete požaliti: odlični prirodni i organski sastojci, kvalitetna ambalaža i vidljiv efekt sigurno neće ostati neopaženi. Za kraj, moram napomenuti da zaista smatram odnos cijene i kvalitetne dobrim jer po mojoj kozmetičko impulsivnoj karijeri, kupovala sam puno skuplje serume s nikakvim ili mršavim rezultatima.

*PR PROIZVOD

Jeste li isprobale nešto iz Madara asortimana? Znate li za djelotvornost brezinog soka i u oralnoj upotrebi? 

Oznake: , , ,