MARIE PARFEMI



Kada su me kontaktirali iz brenda Marie  vezano uz recenziju parfema, morala sam razmisliti da li prihvatiti ili ne. Naime, Marie je novi brend koji nudi mirise inspirirane parfemima poznatih brendova.
Ja osobno nikada nisam koristila nikakve slične parfeme iz dva razloga : cijenim parfemsku umjetnost i godine istraživanja parfumijera, putovanja kroz cijelu planetu u potrazi za što savršenijim sastojcima i mirisima a drugi je što godinama kupovinu parfema doživljavam kao ritual i cjelodnevni događaj. Znate onaj osjećaj, malo u parfumeriju pa malo na kavicu, njuškanje blotera i kože a potom odluka o kupovini.
Sukladno recesiji i činjenici da su kupovine parfema lagano postale prošlost, a sve više žena i muškaraca traže povoljnije zamjene, odlučila sam isprobati svoja prva tri povoljna parfema novog brenda Marie.

MARIE parfemi dolaze pod brojevima i samo su podijeljeni u kategorije  cvjetni ili orijentalni prema čemu možete  suziti pretragu jer svatko od nas otprilike zna kojoj grupi pripadaju njegovi omiljeni parfemi. Popis mirisa možete vidjeti na ovom linku.
Uglavnom, ja sam javila svoje želje a to su orijentalni mirisi i tako su na testiranje stigli primjerci:
 507 Red ROMA -ORIJENTALNI ZAČINSKI
 520 Red MANIFEST -ORIJENTALNI CVJETNI
101 Blue AMBER POUR HOMME - ORIJENTALNI FOUGERE, ovo je muški miris ali ja volim neke muške parfeme posebno kada im je u sastavu ambra.
Počet ću od ambalaže. Parfemi su smješteni u jednostavne staklene bočice s raspršivačem i količini od 30 ml. Bočica dolazi u dodatnoj kartonskoj kutiji jednostavnog dizajna. Slova na bočicama nisu specijalno kvalitetna kao što vidite na fotki, ovako izgledaju slova nakon samo dvije upotrebe a ubrzo i potpuno nestaju. Ne zamjeram toliko jer sam takvo nešto doživjela i od skupljih brendova (ne parfema).


Ukoliko volite parfeme onda znate da svaki miris ima otvaranje, srednje i bazne note, odnosno top note, middle i bazne note. Parfemi također imaju trajanje (postojanost) i sillage odnosno auru. 

Otvaranje je nešto što nas na prvu oduševi ili razočara i obično brzo nestaje te nastupe srednje note koje nam kažu da li je taj miris ono pravo ili ne.  Morate znati da su mirisi velika subjektivna stvar te da nam je koža različita pa se mirisi na svakoj koži drugačije ponašaju i silažiraju.
 Odlučila sam ne opisivati svaki pojedinačni miris već napisati zajedničke karakteristike koje sam ja uočila:

ZAKLJUČAK: Uz dužno poštovanje svim parfemima na svijetu i njihovim umjetnicima, moram priznati da za cijenu od 45 kn koliko košta jedan Marie parfem zaista je odlično ponekad uštedjeti troznamenkaste cifre. Osobno mislim da je dobro putem ovakvih parfema isprobati neke mirise i tako se možda odlučiti na kupovinu originala. U svakom slučaju, parfemi su trajni, vi ćete lijepo mirisati a ionako jako mali broj ljudi može zaključiti nosite li na sebi pravi parfem s dodanim prirodnim notama vanilije, ruže, jasmina, ambre ili one proizvedene u laboratoriju.Parfemi nisu izazvali nikakve reakcije na mojoj koži ali nadam se da znate da se ne koriste na koži izloženoj jakom suncu kao uostalom niti jedan parfem na ovom svijetu.
CIJENA: 45 kn za 30 ml dobavljivo narudžbom na ovom linku.

Jeste li isprobali Marie parfeme i kakvo je vaše mišljenje glede ovakvih mirisa?


Oznake: ,