[RECENZIJA] NUXE CONTOUR DES YEUX PRODIQIEUX


Krema za područje oko očiju je proizvod na koji sam jednostavno slaba. Nekada davno prije nego sam pisala blog, redovito sam čitala forume a tema o okoloočnim kremama je bila jedna od mojih najdražih i tada vjerojatno nije bilo one koja je pohvaljena a da ju ja nisam kupila:D
Sličan slučaj je s Nuxe Contour des Yeux Prodigieux  kremom o kojoj sam pročitala toliko pozitivnih recenzija, vaših komentara i preporuka pa koliko god pokušala ostati hladna, ipak sam ju morala kupiti i nakon 6 mjeseci korištenja evo i mojih dojmova.

OPISproizvod koji otpisuje znakove stresa i umora s područja oko očiju. Ova lagana tekuća krema osvježava kožu, bori se protiv vidljivih znakova starenja te štiti kožu od oksidativnog stresa uzrokovanog svakodnevnim štetnim faktorima. U aktivnoj jezgri proizvoda, glavni sastojci jednaki su sastojcima sva 4 proizvoda iz linije Crème Prodigieuse - dragocjeni vječni cvijet, plavi zvjezdan i ekstrakt kakaa, uz dodatak hijaluronske kiseline prirodnog podrijetla koja omekšava kožu te biljnog kofeina koji djeluje protiv natečenosti.


AMBALAŽA, MIRIS, TEKSTURA: čvrsta plastična bočica s kvalitetnom pumpicom tako da kremu možete dozirati doslovno na milimetar kako vam odgovara. Jako volim ovakve ambalaže jer su higijenske i čuvaju od oksidiranja proizvoda. Miris kreme je nešto što osvaja na prvu, i vrlo često su me čitateljice pitale što tako lijepo miriši u kremi. Naime, radi se o cvjetnom mirisu, pomalo specifičnom za Nuxe proizvode a opet ne klasičan kao npr kod njihovog suhog ulja. Pretpostavljam da je to miris plavog cvijeta u kombinaciji s kakaom, vrlo osvježavajuć i ženstven. Za one osjetljive na mirise moram napomenuti da isti nije prenapadan te brzo ishlapi. 
Što se tiče same teksture, vrlo lagana, polu-gelasta kremica koja se topi u dodiru s kožom i upija vrlo brzo.


NAČIN KORIŠTENJA I MOJI DOJMOVI: okoloočne kreme se koriste dva puta dnevno: ujutro i navečer pa je super kada možete imati jednu koja zadovoljava potrebe dnevne i večernje njege, no kod mene to nije slučaj. Moja koža oko očiju je prilično suha i iz tog razloga noću biram teže, masnije kreme i ulja koje se sporije upijaju dok ujutro nemam toliko vremena pa biram lagane teksture poput ovog proizvoda. Iako sam ja odavno prešla skupinu "za prve bore", kako sam napisala gore, nisam odoljela kupovini mada sam priznajem bila skeptična u smislu hidratacije a posebno jer sam ju koristila baš u zimskim mjesecima. Radi njene nemasne i lagane teksture, količina koju sam nanosila odgovarala je jednom potisku pumpice ali sve ovisi o stanju kože, Nekome s manje dehidiriranom kožom biti će dovoljno i pola pumpice dok kod žednije kože treba obilnije nanositi. Krema je namijenjena svim dobnim skupinama s naglaskom na podočnjake, a na deklaraciji piše da smanjuje podbuhlost i tamne kolutove. Ovaj segment kod mene nije prošao jer su moji podočnjaci otporni na sve kozmetičke proizvode i samo čekaju dan kada ću skupiti novac za konkretan tretman koji bi ih doveo u red, ali ono što ova krema radi je osvježenje natečenih podočnjaka. Efekt je kao da ste nanijeli neki oblog na podočnjake mada ne hladi na takav način. Ne očekujući čudo,  zadovoljna sam ovim iskustvom jer činjenica je da se kronično budim pufasta. Kao podloga za makeup savršeno surađuje i ne morate se bojati da će se korektor ili puder nakupljati u boricama niti trusiti s kože a hidrataciju će obavljati priličan broj sati. Naravno, to ovisi i o stupnju isušivanja u prostorijama i korektoru koji ste nanijeli preko nje. 
CIJENA: 151 do 168 kn za 15 ml. Cijene se razlikuju ovisno o ljekarnama i prodajnom mjestu pa obratite pozornost.
SASTOJCI
 Aqua (water), coryllus avellana (hazel) seed oil, glycerin, hydroxyethyl acrylate/sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, caprylic (capric triglyceride), sodium stearoyl lactylate, arachdyl alcohol, rosa moschata seed oil, behenyl alcohol, tocopherol, butylene glycol, phenoxyethanol, gluconolactone, parfum/fragrance, arachidyl glucoside, caffeine, sodium benzoate, polysorbate 60, sorbitan isostearate, tetrasosium edta, 1,2-hexanediol, caprylyl glycol, sodium hydroxide, sodium hyaluronate, theobroma cacao (cocoa) leaf cell extract, calcium gluconate, ageratum conyzoides leaf extract, tropolone, limonium narbonense flower (leaf) stem extract, benzyl salicylate, linalool, butylphenyl methylpropional, limonene, citronellol, geraniol, hydroxycitronellal, benzyl alcohol, isoeugenol.
ZAKLJUČAK:  Contour des Yeux Prodigieux nije moja prva okoloočna krema iz Nuxe asortimana, isprobala sam putem testera nekoliko linija, no ako mene pitate koju okoloočnu kremu kupiti za hidrataciju i prevenciju bora odgovor je između ostalog ovu kremicu s tim da moram naglasiti da je najbolji izbor za mlađu kožu, bez obzira na tip ili stanje kože. Također moram naglasiti da u slučaju jako žedne kože, moguće je da ova krema neće biti dovoljna samostalno te je dobro ubaciti neki serum ispod nje ili jednostavno svoju sreću potražiti u malo masnijim kremama.

Koja okoloočna krema je vaša trenutna postava?

Oznake: , , ,