RIO 60 SECOND LIFT- ELEKTROSTIMULATOR MIŠIĆA LICA


Serumi, kreme, ulja, eliksiri, mazalice i ostala čudesa koje koristimo su super za njegu no što kada koža počinje gubiti elastičnost a lice poprimati izgled buldoga?

Rješenje je lifting. Lifting lica možete izvesti na više načina: masažom lica o čijoj važnosti sam pisala u ovom postu, kozmetičkim tretmanima i to posebno elektrostimulacijom. Ukoliko posjećujete kozmetičke tretmane vjerojatno ste barem jednom isprobale elektrostimulaciju i uvjerile se u njezin učinak već od prve. Faradizacija je oblik elektroterapije koji se primjenjuje 40 godina pri čemu se elektrostimulacijom mišića (EMS) postiže blaga kontrakcija i opuštanje mišića lica te njihovo podizanje i učvršćivanje. Koliko je kontrakcija mišića prilikom vježbanja tijela bitna, toliko je bitna i na mišićima lica a na to često zaboravljamo. Da ne dužim, svjetski poznati uređaj za lifting lica: Rio 60 Second Lift o kojem sam vam pisala u ovom postu je jedno od rješenja u borbi za očuvanje tonusa i čvrstoće kože što za posljedicu ima učinak smanjenje bora. 
Neću biti lažno skromna i napisati da ovu spravu dugo godina želim isprobati i presretna sam da mogu među prvima prenijeti dojmove. 


Najnoviji model  Rio 60 Second Lift Plus omogućava dvije salon tehnologije: faradizacija i iontoforeza.
Program 1-UČVRŠĆIVANJE koji se odabire pritiskom na gornju tipku omogućava tretman faradizacije, zapravo elektrostimulacije mišića i regulacijom na donjoj tipki možete birati jačinu intenziteta. Bitno je napomenuti da na svakom djelu lica neće biti jednaka jačina te da istu trebate prilagođavati. Poanta je da osjetite kako mišić "radi" odnosno vrši kontrakcije ali istovremeno ne smije podražaj biti ni preslab niti prejak. To ovisi od osobe do osobe, na primjer na području oko oka koristila sam jačinu 5 dok na području obraza ili vrata čak jačinu 17. 
Za primjenu ovog programa treba vam provodljivi gel koji se dobije u paketu (85 ml). Gel se nanosi na obje elektrode i sve zajedno prislonite na željeno područje.Potpuno je vodenast i ne masti ali je prilično ljepljiv no ionako vas nakon tretmana čeka temeljito umivanje.




 Međutim, otkrila sam jednostavniji način koji kod mene funkcionira a to je da tanko namažem gel na dijelove lica koje želim tretirati i potom prislonim uređaj. Učinak je isti ali upotreba jednostavnija, lakša a i štedim gel na ovaj način. Btw, gel kada potrošite možete posebno kupiti kod zastupnika Medikor.
Proizvođač preporučuje prvih dva tjedna svakodnevno korištenje a kasnije jednom do dva puta tjedno s time da svako područje tretirate 60 sekundi.

 Na samom uređaju postoji LCD zaslon prikazuje koji program učvršćivanja se koristi a postoji zvučni signal svakih 60 sekundi koji označava prijelaz na sljedeće područje lica tako da se ne možete "zaigrati" na jednom području. 
Program 2-PROŠIRENO UČVRŠĆIVANJE koji nudi produženu mišićnu kontakciju s unaprijed programiranim intenzitetom.
Program 3-PODIZANJE TONUSA LUPKANJEM kojeg također birate na gornjoj tipki omogućava tretman lupkanja a također ga možete prilagoditi jačinama ovisno o dijelu lica. Ovaj tretman je ugodan ali proizvodi sasvim drugačije kontrakcije. Dok program jedan doslovno tjera mišić na vježbanje gore-dolje, program dva radi lupkajuće impulse i zapravo masira mišić. Pulsirajuća, lupkajuća masaža traje 5 sekundi a potom stanka od 3 sekunde i tako naizmjence minuta i potom prelazite na drugi dio lica.Način izvođenja je također pomoću provodljivog gela.
Program 4-IONTOFOREZA služi za izvođenje tretmana za oslobađanje i apsorpciju pripravaka. Naime,u kompletu se nalaze pet paketića po dva flastera natopljena retinolom i kolagenom. Ovi flasteri služe za popunjavanje dubljih bora a koristi se na način da prislonite flaster na boru (u mom slučaju čelo) i potom prelazite elektrodom na kojoj je oznaka plus (+) preko flastera a elektrodom minus (-) po koži pored s time da na njoj mora biti provodljivog gela. Flasteri su potpuno mokri tako da se bez problema zalijepe za kožu ali preporučujem vam da koža bude potpuno suha i bez ikakve masnoće kako bi što bolje prionuli. 

Osjećaj kod izvođenja ovog tretmana je ugodan i zapravo osjetite samo trnce u koži bez kontrakcije mišića. Iako se čini da ovih flastera nema dovoljno za više tretmana, slobodno jedan možete upotrijebiti više puta jer su vrlo natopljeni i samo ih premjestite na drugi dio lica. Preko svakog područja se prelazi 5-15 minuta.
PODRUČJA ZA TRETMAN FARADIZACIJOM:

ČELO I OBRVE: 
PODRUČJE ISPOD OKA: 
OBRAZI: 
NAZOLABIJALNO PODRUČJE:
BRADA:
VRAT:

 

Moj trenutno najveći problem je podbradak i koža na vratu pa sam na tom djelu najviše pratila učinak a učinak se vidi već nakon prvog tretmana: koža je zategnutija, nekako "življa". Naravno, prvi rezultati su samo vama vidljivi jer znate i poznajete svaki centimetar svoje kože. Nakon dva tjedna svakodnevnog korištenja, s time da sam najviše koristila program 1 iz razloga što mi je totalno bilo fora gledati kako moji facijalni mišići rade a i sam program obećava učvršćivanje počela je moja okolina primjećivati razliku tako da sam često slušala da izgledam svježe i zategnutije. Gledajući slike prije i poslije i meni se čini da je koža podignutija i čvršća no onaj pravi učinak najbolje primjetite vi sami. Ono što sam još primjetila je da se preparati brže upijaju mada uređaj ne radi nikakvo čišćenje kože ili tako nešto.Jednostavno kao da je postala propusnija jer one kreme koje su prije samo sjedile na koži odjednom se upijaju tako da zaključujem da je elektrostimulacija napravila efekt stimulacije aktivnosti stanica i žlijezda.
Rezultate svakodnevnog korištenja u tri tjedna odlučila sam pokazati na području vrata i brade jer sam se na to područje i sama fokusirala:
prije/nakon 3 tjedna
Ima tu još posla s izdajničkim vratom i podbratkom ali definitvno ide na bolje.
ZAKLJUČAK: Dugo iščekivani beauty uređaj nimalo nije razočarao i moram priznati da sam zaljubljena u njega. Najveća prednost mu je što u tišini svoga doma i onda kada imate 20 minuta vremena za sebe obavite kvalitetan tretman bez naručivanja i odlazaka u salone što naravno ne isključuje kvalitetne kozmetičke tretmane. U ovom segmentu moram prokomentirati cijenu koja iznosi 1150 kn i koja će se nekima činiti visokom. Naime, prosječni tretman elektrostimulacije u salonima košta od 300 do 500 kn a potrebno je napraviti paket od nekoliko tretmana ili odlaziti barem jednom tjedno do zadovoljavajućih rezultata. S druge strane, ovaj uređaj imate zauvijek i jedini trošak je baterija i provodljivi gel koji može potrajati preko šest mjeseci. Ušteda vremena i novaca Rio uređajem je definitivno zagarantirana. 
Planirala sam snimiti video u kojem bi pokazala korištenje Rio no moja oprema je trenutno zakazala tako da video možete očekivati u budućnosti a do tada pogledajte način korištenja na ovom lijepom modelu.

Rio 60 second lift možete kupiti u bolje opskrbljenim ljekarnama, ekskluzivni distributer je Medikor dok prodajna mjesta možete pogledati na ovom linku ili ga naručiti preko web shop-a.


Jeste li isprobale elektrostimulaciju mišića? Kako vam se sviđa Rio?

Oznake: , , , ,