ZAMJENA POSTAVE: PROLJETNA NJEGA


Prelazak godišnjeg doba za mene znači zamjenu postave kozmetike. Bogate, jače teksture zamjenjujem laganijim a sa jačim zrakama sunca, pojačavam SPF zaštitu.
Protekle zime, koristila sam mnogo odličnih proizvoda, uglavnom hranjivih koji su prikladni hladnijem dobu kada nam nedostaje lipida i hranjivih tekstura. Neke od njih sam odavno potrošila no moja posljednja postava je ostala na pola iskorištena i neke proizvode spremam u ladicu.
Nedavna postava je izgledala ovako:

U dnevnoj njezi neizostavni je serum s vitaminima i ulja. Posljednjih mjesec dana koristim Madara serum koji sam najavila u ovom postu a uskoro ću napisati recenziju. Dnevne kreme ne koristim svaki dan jer mi je omiljena zimska kombinacija BB krema pojačana nekom uljnom mješavinom. Najdraže BB kreme ove zime su Lioele Dollish BB (recenzija) i Misha Signature koju sam imala prije dvije godine a nedavno ponovo dobila. Obožavam Mishu i pisat ću vam uskoro o njoj. Kap ulja pomiješam u dlanu s BB kremom i tako nanosim na lice a ponekad bez ulja, sve ovisi koliko je taj dan bilo vjetrovito, hladno ili isušujućeg zraka u prostorijama. Najdraža ulja ove zime su mi bila Dr.Stribor uljni booster(recenzija) i Alva uljna mješavina o kojoj vam tek planiram pisati. Također, ova sam ulja koristila u večerima kada ne bih nanosila retinol ili AHA kiseline. Kad smo kod noćne njege, na fotografiji nedostaju nekoliko retinolastih proizvoda koje sam potrošila a nedavno sam počela s Skeynord Power retinol serumom kojeg sam stavljala 2 večeri u tjednu dok bi u ostale dane koristila InstaNatural serum (recenzija). U svakom slučaju, serum je potrošen a Skeynord spremam u ladicu na neko  vrijeme.

 Nakon pola sata od noćnih intezivnih seruma nanosila bih obožavanu Eucerin AntiRedness noćnu kremu (klik) za koju vam dugujem poštenu recenziju ili neku drugu hidratantnu/hranjivu njegu. Okoloočna njega ujutro je uključivala Nuxe (recenzija) koju bih ponekad pojačala jednim od ulja a za noć moj HG Green Girl For your eyes only  i Golden Eyes serum (klik). Umivalica u posljednje vrijeme koju koristim dolazi od brenda Alba Botanica i radi se o gelu s enzimima koji bi trebali dubinski čistiti no toliko buke oko nje, meni je ispala prosječna i ništa posebno.
Dolaskom toplijeg godišnjeg doba, dnevnu njegu drastično mijenjam, te ubacujem lagane teksture i fluide a obavezno pojačam SPF zaštitu.
Trenutna postava će izgledati ovako:

Prvo mijenjam umivalice, Cicaplast linija iz La Roche Posay-a je moja omiljena linija pa iako je ovaj gel namijenjen djeci ja ću ga koristiti kao jutarnju rutinu za čišćenje. Biobaza je nedavno izbacila novu linju o kojoj smo čuli na BBDAY-u. Aktivni sastojci su boražina i peršin a za sada mogu reći da je gel jako blag i ostavlja kožu nahranjenom. Posjedujem i fluid iz ove linije kojeg ću pokušati ubaciti u naredni period mada mislim da će na pošteni red doći tek za mjesec dana. Piling i dalje ostaje John Masters Organics (klik) jer je zaista u izdašnoj količini a istovremeno nježan tako da vjerujem da će potrajati dugo.

Alba Botanica gel za područje oko očiju i gel krema sa zelenim čajem i aloe verom je nešto što sam mislila izbjeći jer ne volim gelaste teksture, ali planiram post o gelastim proizvodima pa u tu svrhu se želim uvjeriti kako će mi odgovarati takvi proizvodi s prirodnim sastojcima. Kremu za lice sam već nekoliko puta koristila i moram priznati da sam ugodno iznenađena, ne isušuje me za divno čudo.
Kao perjanica noćne njege nastupa hvaljeni Paula's Choice Clinical Retinol tretman i jedva čekam vidjeti kako će se pokazati na mojoj koži, a za sprečavanje dehidracije dva fluida: LRP Ultra Toleriane (recenzija) kojeg sam ponovila treći put a tu je Eucerin Sensitive fluid o kojem sam dojam napisala ovdje.


Za dnevnu njegu i dalje ostaje Madarin serum pošto se zaista sporo troši a dobar je za svako godišnje doba ali tu je i novitet koji ću ubaciti a obećava manje mašćenje kože i sužavanje pora: Filorga Perfect+ skin serum pa ću ih izmjenjivati po potrebi. Nivea je nedavno izbacila novu liniju Cellular Perfect Skin a ja sam okoloočnu odmah ubacila za dnevnu njegu iz razloga što se radi zapravo o iluminatoru koji optički posvjetljuje umorno područje oko očiju. Dolaskom sunca automatski povećavam UV zaštitu i tu je za sada u upotrebi Eucerin SUN fluid (recenzija) i Dermalogica Pure light SPF 50 iz linije protiv hiperpigmentacijskih mrlja. 
Obzirom na još mnoge proizvode koje imam, vidjet ću kako će se ova postava održati iz razloga što je moja koža čudljive prirode a i činjenica je da volim isprobavati nove stvari pa mimo postave često koristim još dosta toga. Sad kada gledam postavu, nedostaje mi neka noćna okoloočna njega jer su Green Girl mazalice potrošene pa dok ne smislim što ću, mazati ću biljna ulja (klik). I da, tonici nedostaju jer sam taman naručila neke nove by Paula's Choice o kojima ste mi napisale hvalospjeve pa ćemo vidjeti :)

Mijenjate li postavu preparative prelaskom godišnjeg doba ili ste sretnik kojem odgovaraju isti proizvodi cijele godine?

Oznake: , ,