JOHN MASTERS ORGANICS ZAŠTITNA MINERALNA KREMA SPF 30


Sjećate li se mog posta o razlikama između mineralnih i kemijskih UV zaštitnih sastojaka?(klik)
Moj osobni odabir bi bili mineralni UV faktori ALI... imaju mane: ostavljaju bijeli trag, teško se razmazuju i stvaraju težinu i osjećaj masnoće na koži. Ovakva svojstva me ne smetaju kada ležim na plaži na ljetovanju ali nažalost, to je svega nekoliko dana u godini dok ostatak ipak koristim makeup, želim što lakši osjećaj na koži i ne želim bijele tragove. Iz tih razloga kombiniram različite proizvode i većinom su moj izbor kemijski filteri radi navedenih osobina koje tražim tijekom ostatka godine. U svakodnevnoj komunikaciji što poslovno, što privatno putem bloga posljednjih godina vrlo često sam dobivala preporuku mineralne kreme o kojoj vam danas pišem. Naime, nedavno me posjetio jedan bračni par koji mnogo putuje u jako tople krajeve, često se voze automobilom (a znamo kako stakla automobila reflektiraju više UV zraka), boravena jakom suncu a njihova koža je svjetle puti, bez ijedne pigmentacijske mrlje ili traga fotooštećenjima. Naravno da sam pitala koju kremu koriste, rekli su mi John Masters Organics već nekoliko godina te da niti jednom nisu izgorili. Nedavno mi je spomenuti brend predložio da izaberem proizvod koji želim isprobati i ja se nisam nimalo dvoumila da upravo probam toliko puta preporučenu zaštitnu kremu.
OPIS PROIZVODA:Mineralna zaštitna krema koja kombinira titanium dioxide i zinc oxide kako bi omogućila potpunu zaštitu od opasnih UVA i UVB zraka. Krema ne sadrži nano čestice i potpuno je bio-razgradiva. Ekstrakt zelenog čaja, shea maslac i jojoba ulje, koji su iznimno bogati vitaminima i mineralima, hidratiziraju, hrane i obnavljaju kožu. Krema je odlična zaštita za sve tipove kože.

AMBALAŽA, TEKSTURA, UPIJANJE: Proizvod dolazi u tamnoj staklenoj ambalaži s pumpicom i količini od 59 ml. Naime, John Masters Organics je američki brend  gdje se volumen označava u OZ, tako je u preračunato u naše mjere ispalo 2 OZ=59 ml. Puno puta sam pisala kako je staklena ambalaža kod prirodne kozmetike najbolji izbor stoga nemam nikakav prigovor na nju, dapače same pohvale a posebno za pumpicu jer je higijenska i lako dozira količinu proizvoda. Tekstura je polugusta, prilično lagana i više podsjeća na mlijeko nego na kremu. Za jedno korištenje potrebne su mi dvije pumpice za lice, vrat i dekolte a ukoliko mažem samo lice, onda prolazi i jedna pumpica. Prilikom nanošenja na kožu ostavlja bijeli trag koji razmazivanjem potpuno nestaje što je mene na prvu oduševilo. Vjerujte, zaista je teško pronaći proizvod s mineralnom zaštitom da ne ostavlja bijeli trag a da prilikom proizvodnje nisu korištene nano čestice (više o tome sam pisala u ovom postu). Na licu, odnosno na koži ostavlja sloj što je očekivano jer se ipak radi o nečemu što nas fizički štiti i ne prodire u krvotok ali taj sloj je toliko lagan da čak mojoj mješovitoj koži koja se jako znoji čim krenu sparine nimalo ne smeta. Kao podloga za puder funkcionira, ne savršeno ali puder ne oksidira iako ga treba dodatno fiksirati puderom u prahu ili kamenu. Srećom, ljeti ne koristim pudere osim ako moram pa me taj dio toliko ne zabrinjava, jer kada krenu visoke temperature koristim samo dobar SPF proizvod, maskaru i bronzer/rumenilo.



SASTOJCI:Titanium Dioxide 7.5%...................................zaštita od sunca
Zinc Oxide 5.0%............................................ zaštita od sunca

Aqua (water), aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice,* capric caprylic triglycerides, ethyl hexyl palmitate, glyceryl stearate, glycerin, cetyl alcohol, jojoba oil,* shea butter,* panthenol, tocopherol acetate, allantoin, sodium pca, green tea extract,* magnesium aluminum silicate, hyaluronic acid, calendula extract,* ethyl hexyl glycerin, benzyl alcohol

CIJENA: 59 ml proizvoda košta 279 kn u Bio&Bio trgovinama ili narudžbom na Terra Organica i BB Natura vera  web shopovima. 

ZAKLJUČAK: Upotrebu proizvoda s visokim Spf-om smo odavno svi prihvatili kao nešto što pored glavne zaštite od sunca (izbjegavanje sunčanja, šeširi, kape, naočale) služi kao dodatna zaštita. JMO zaštitna krema je proizvod doista pogodan za sve tipove kože uz male savjete: suha koža prije korištenja treba hidratantnu kremu ili serum ispod ovog proizvoda, mješovita koža najprije koristiti serum ili malo hidratantne kreme na suhe dijelove lica, dok kod masne kože ne treba ništa prije ovog proizvoda iz razloga što će sama zaštitna krema dovoljno hidratizirati. Ovaj proizvod ne matira niti to možemo očekivati od fizičke zaštite kože ali ne ostavlja bijeli trag niti uzrokuje težinu na koži. Naravno da sve ovisi od kože do kože i ovisno o tipu, nekima će biti prelagana, nekima premasna no imajte na umu da je ovo proizvod koji služi zaštiti od sunca, pa iako se u sastavu nalazi ulje jojobe, aloe vera, pantenol i shea maslac, toliko je lagan da kod suhog tipa ipak treba dodatna hidratacija. Posebna preporuka za jako osjetljivu i dječju kožu. Za kraj, mogu samo reći : Bravo Johne, bravo Masterse: lagana mineralna krema bez bijelih tragova,organskih sastojaka i bez nano čestica zaslužuje samo palac gore.
*PR PROIZVOD


Koristite li mineralnu zaštitu od sunca? Koji je vaš favorit?


Oznake: , , ,