LAINO UMIRUJUĆA VS PROČIŠĆAVAJUĆA MASKA ZA LICE


Ljekovita svojstva gline poznata su još od Hipokrata a u njezinu učinkovitost sam se i sama puno puta uvjerila. Iako je većini najpoznatija zelena glina, posebno u svrhu čišćenja masne kože, osim zelene postoje još i bijela, žuta i roza glina. Svaka vrsta gline ima svoju namjenu i koriste se ovisno o tipu i stanju kože.
Zelena glina se najčešće koristi kod masne kože jer čisti sebum i uklanja nečistoće dok roza glina radi to isto ali na manje masnoj koži te kod osjetljive kože. Često sam pisala i recenzirala upravo maske s rozom glinom jer je ona upravo namijenjena mojoj osjetljivoj, mješovitoj koži.
Nedavno sam bila na predstavljanju Laino kozmetike o kojoj sam vam pisala u ovom postu i tom prilikom dobila dvije maskice čiju vam usporedbu danas donosim.

UMIRUJUĆA MASKA S ROZOM GLINOM

OPIS: Maska za osjetljivu kožu ili umornu kožu bez sjaja. Ostavlja kožu mekom i s osjećajem ugode, te vraća blistavost tenu.
SASTAV: aqua (water), kaolin, ci 77891 (titanium dioxide), glycerin, illite, cetearyl alcohol, macadamia ternifolia seed oil, decyl oleate, cetyl alcohol, cetearyl glucoside, citrus aurantium dulcis (orange) peel oil, pelargonium graveolens oil, tocopherol, caprylyl glycol, xanthan gum, ethylhexylglycerin, lactic acid, hydrogenated palm glycerides citrate, methylisothiazolinone, limonene, citronellol, geraniol, linalool.

NAČIN PRIMJENE: Nanesite u debljem sloju izbjegavajući područje oko očiju. Nakon 10 - 15 minuta isprati vodom koristeći spužvu ili vlažnu blazinicu. Može se koristiti jednom do dva puta tjedno.


PROČIŠĆAVAJUĆA MASKA S ZELENOM GLINOM

OPIS: Maska za masnu kožu sa zelenom glinom i eteričnim uljem čajevca. Pročišćava kožu i uklanja nečistoće, sužava pore i upija višak sebuma za poboljšanu teksturu kože.
SASTAV: Aqua (water), montmorillonite, glycerincetearyl alcoholprunus amygdalus dulcis (sweet almond) oildecyl oleate, cety alcohol, cetearyl glucoside, melaleuca alternifolia (tea free) leaf oil, pelargonium graveolens oil, tocopherol, caprylyl glycol, xanthan gum, ethylhexylglycerin, lactic acid, hydrogenated palm glycerides citrate, methylisothiazolinonecitronellol.

NAČIN PRIMJENENanesite u debljem sloju izbjegavajući područje oko očiju. Nakon 10 - 15 minuta isprati vodom koristeći spužvu ili vlažnu blazinicu. Može se koristiti jednom do dva puta tjedno.

MOJ DOJAM: Obzirom da je moja koža mješovita s izrazitom masnom T-zonom, zelenu sam koristila na masnim dijelovima, dok sam rozu na ostatku lica koje je dehidrirano i osjetljivo. Tekstura obje maske je gusta i kremasta dok se na licu počnu vrlo brzo sušiti. Maske se nanose u debljem sloju pa je  vrijeme sušenja duže. Konkretno u ovih nekoliko upotreba koliko sam ih koristila, otprilike je trebalo dobrih 15 minuta da se potpuno osuše. Znak da su spremne za ispiranje je kada promijene boju na licu te počnu stezati i u tom segmentu se ponašaju potpuno jednako. Zelena, pročišćavajuća maska pomalo hladi radi eteričnog ulja čajevca za razliku od roze maske s tim da taj efekt nije na onu foru mentolastih maski koje luđački hlade već osjetite laganu svježinu koja traje dok se maska ne osuši. 
Ispiranje s lica mora biti temeljito i preporučujem da ne koristite dodatne gelove ili sapune već čistu mlaku vodu iz razloga što je nakon uklanjanja lice zategnuto i potpuno čisto. Usudila bih se reći dubinski očišćeno iako nemam mitesera ali moje pore su konstantno začepljene i pune. Nakon djelovanja maski, lice je potpuno mat, čistih pora i glatko ali daljnja njega  je obavezna jer prilično isušuju lice što je uobičajeno nakon glinenih maski. Imate li duboke mitesere i problematičnu kožu ne mogu garantirati koliko će pomoći pa predlažem temeljito mehaničko čišćenje kod dermatologa ili kozmetičara i potom održavanje stanja ovakvim proizvodima, mada efekt čistih pora ne traje kod mene dugo. Razlog su SPF preparati koje koristim svakodnevno a oni pune te začepljuju pore i to se ne može izbjeći. Ipak, moj izbor je zaštita od UV zraka plus redovito korištenje proizvoda koji čiste pore i nakupljene nečistoće upravo poput ovih maski.
Kada bih birala samo jednu to je definitivno roza dok zelenu preporučujem isključivo jako masnoj i otpornoj koži (savršeno za muškarce). Pripazite da ih ne koristite na području oko očiju te koristite samo jednom do dva puta tjedno.
CIJENA maski iznosi 23 kn za 12 grama što je dovoljno za dva korištenja. dobavljivo u Mulleru, Formasana trgovini (Teslina 13, Zagreb) te Formasana web shopu.
*PR PROIZVOD
maske na dijelu: roza na U- zoni/zelena na T- zoni


Koristite li maske s glinom? Čime održavate pore čistima?

Oznake: , , , ,