PAULA'S CHOICE CLINICAL 1% RETINOL TREATMENT


Pratite li moja piskaranja o anti-age njezi onda znate da sam "retinol tim" i da nikada ne ostajem bez proizvoda s ovim sastojkom. Što je retinol, pisala sam ovdje a na blogu možete pronaći mnogo recenzija proizvoda s ovim sastojkom. 
Moja dugogodišnja rutina uključuje kreme s retinolom nekoliko večeri u tjednu (ostale koristim uglavnom biljna ulja i mješavine) a ustaljena praksa kod mene je da sa 01.06. pauziram sa svim agresivnim sastojcima tipa retinol ili AHA kiseline i radim ljetnu pauzu do jeseni. Ova praksa ne mora biti i vaša te možete i ljeti koristiti proizvode s retinolom ili kiselinama pod uvjetom da se ne sunčate i pazite na zaštitu od sunca pa iako ja jako pazim na taj segment, ipak radi boravka u prirodi, ispijanju kavica na ljetnim terasama ne želim riskirati pa sve takve proizvode odgađam za dugu jesen, zimu i proljeće. Prije dva mjeseca počela sam koristiti kremu o kojoj vam danas pišem i o kojoj sam dugo razmišljala gledajući i čitajući strane blogove i recenzije. Napokon se ukazala prilika da ju i ja probam i evo mojih dojmova.

OPIS PROIZVODA

AMBALAŽA, TEKSTURA, NAČIN KORIŠTENJA:  Pomalo luksuzna, futuristička a prije svega adekvatna ambalaža koja čuva proizvod od kontaminaciji i oksidiranja, jedini je problem što se kroz nju ne vidi koliko je ostalo proizvoda pa je po mojoj procjeni u ova dva mjeseca potrošena oko trećina. Tekstura kao što vidite je lagana, kremasta i  brzoupijajuća, pa iako ga je Paula nazvala tretmanom kada bih kategorizirala teksturu rekla bih da spada među fluide. Nanosi se u veličini graška (količina kao na fotografiji) isključivo navečer na savršeno čistu i suhu kožu i to u početku tri večeri u tjednu a tek nakon privikavanja kože postupno se uvodi svaku drugu večer i potom svaku. Cijelo vrijeme treba paziti kako koža reagira jer može izazvati crvenilo ili perutanje što je normalna nus pojava retinola i u tom slučaju treba prorijediti upotrebu. Također, ne nanositi blizu očiju i usana jer je tamo koža najosjetljivija. Moja koža je osjetljiva ali istovremeno naviknuta na retinol i imam dugogodišnjeg iskustva u korištenju istog tako da se ovaj tretman pokazao pravi rock'n'rol :) Naime, u početku je koža malo reagirala crvenilom dok se nakon tjedan-dva počela i perutati. Da ne bi bilo zabune, meni ove nuspojave kod retinola ne smetaju jer znam da su prolazne i dapače, kako znam da mogu to izazvati vjerujem da je pH i koncentracija proizvoda pogođena da bi djelovala. Nakon mjesec dana, iritacije su prestale ali i razlog što u večerima kada ne koristim retinol obnavljam kožu serumima i uljima. 
Proizvod obećava zaglađivanje linija, pročišćuje pore, smanjuje prištiće, hiperpigmentacije i ožiljke od prištića. U mom slučaju primjetila sam nakon ovih dva mjeseca zaglađenost, kao neku vrstu ispoliranosti kože, posebno na čelu i obrazima, dok kod proširenih pora primjećujem tek neznatno sužavanje ali čini se da se rupice puno manje i sporije pune dok kod hiperpigmentacija još ne vidim neke promjene no za te rezultate treba ipak duža upotreba. Obzirom da kreću sunčaniji dani, kako sam napisala na početku, radim ljetnu pauzu s retinolom i spremam ovaj vrijedan proizvod za jesen kada koža bude isušena i izmučena znojem i suncem a zadatak će mu biti "peglanje" sunčanih mrljica i bora.


CIJENA: 459,66 kn za 30 ml dobavljivo u Paula's Choice web trgovini a isto tako možete za probu naručiti mini pakiranje od 5 ml po cijeni od 118,94 kn.
SASTAV:  Aqua, Dimethicone (silicone slip agent), Glycerin (skin-repairing ingredient), Butylene Glycol (slip agent/penetration enhancer), Isononyl Isononanoate (emollient), Castor Isostearate Succinate (skin-conditioning agent), Glyceryl Stearate (emulsifier), C12-15 Alkyl Benzoate (thickener), Dimethicone Crosspolymer (silicone thickener/texture enhancer), PEG-33 (binding agent), Polysorbate 20 (emulsifier), Behenyl Alcohol (fatty alcohol thickener), PEG-100 Stearate (thickener), Pentaerythrityl Tetraisostearate (binding agent), Polymethylsilsesquioxane (silicone-based opacifying agent), Tetrahexyldecyl Ascorbate (vitamin C/antioxidant), PEG-8 Dimethicone (silicone-based skin-conditioning agent), Retinol (cell-communicating ingredient), Phenoxyethanol (preservative), Arachidyl Alcohol (thickener), PEG-14 (thickener), Glycine Soja Sterols (antioxidant/skin-conditioning agent), Caprylyl Glycol (skin conditioning agent), PEG-75 Shea Butter Glycerides (emollient), Sclerotium Gum (thickener), Tribehenin (emollient), PPG-12/SMDI Copolymer (film-forming agent), Magnesium Aluminum Silicate (slip agent), Dipotassium Glycyrrhizate (antioxidant plant extract/anti-irritant), Sodium Hyaluronate (skin-repairing ingredient), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Lecithin (cell-communicating ingredient), Lecithin (cell-communicating ingredient), Sorbitan Laurate (emulsifier), Arachidyl Glucoside (emulsifier), Benzoic Acid (preservative), Allantoin (anti-irritant), Disodium EDTA (stabilizer), Ethylhexylglycerin (skin conditioning agents), Arctium Lappa (Burdock) Root Extract, Salix Alba Root Extract (antioxidant plant extracts/anti-irritants), Pentylene Glycol (slip agent), Ceramide 2 (skin-repairing ingredient), Hydrolyzed Soy Protein (antioxidant), PEG-10 Rapeseed Sterol (fatty acid-based thickener), Carbomer (gel-based thickener), Hydroxyethylcellulose (thickener), Acetyl Dipeptide-1 Cetyl Ester (anti-irritant), Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7 (cell-communicating ingredients).
ZAKLJUČAK: Ovaj tretman nije moj prvi retinolasti proizvod ali je jedan od najučinkovitijih koje sam isprobala. Nakon dva mjeseca vidim u kojem smjeru reagira na mojoj koži i doista obećava redovitom upotrebom. Bila bih sretnija da u sastavu nema silikona i nisam sigurna čemu oni ovdje služe ali obzirom da proizvod ima ozbiljnu koncentraciju retinola i c vitamina koja može dati odlične rezultate- ne zamjeram. 
Moram napomenuti da iako je tretman namijenjen nečistoj i masnoj koži, mogu ga koristiti svi tipovi osim jako osjetljive ali pridržavanjem pravila: svaku drugu ili treću večer zrno graška i potom hidratantna krema. Što se tiče moje preporuke, ja bih ovaj proizvod preporučila svima bez obzira na dob ako imate problema s hiperpigmentacijama, flekicama od prištića, mitesere a najviše onima koji žele odgoditi bore. Retinol je izuzetno efikasan sastojak kod pomlađivanja kože, i iako mu to nije jedina namjena jer se koristi i u borbi s aknama, za obnovu kože posebno nakon sunčanja, hiperpigmentacija i protiv ožiljaka, mislim da se za sve navedene probleme možete uspješno boriti AHA/BHA kiselinama ali na bore djeluje jedino retinol.
VAŽNO: Danju je obavezna visoka SPF zaštita a trudnice i dojilje moraju izbjegavati ovakve proizvode.
*PR PROIZVOD

I, nisam još gotova :D Dugo tražim proizvod za tijelo koji sadrži retinol i također sam ga pronašla kod ovog brenda. Naime, Paula's Choice u svom asortimanu ima  Resist Retinol Body Treatment  kojeg namjeravam naručiti pošto je trenutno na akciji (208 kn-120 ml) a saznala sam da se može koristiti i na licu, jedino nisam sigurna kolika mu je koncentracija retinola u sastavu.

Koristite li retinol? Planirate li ljetnu pauzu poput mene ili nastavljate u istom ritmu? Jeste li možda isprobali ovaj proizvod?


Oznake: , ,