[RECENZIJA] LIQUID SUN-PRAH MLADE PŠENICE


U posljednje vrijeme a specijalno u proljeće puno se priča i piše o detoksikaciji organizma što za posljedicu ima ljepšu kožu, kosu i bolji imunitet. Na tržištu je mnogo preparata kojima je zadaća detoksicirati nas i svake godine pokušavam neku novu metodu uz naravno onu provjerenu: puno tekućine i limunovog soka.
Prije nepunih tri mjeseca odlučila sam isprobati Liquid Sun, preparat o kojem čitam duži niz godina ali nikako da stigne na red a radi se o lišću mlade pšenice.Više o preparatu možete pročitati ovdje a ja donosim svoje iskustvo nakon tri mjeseca.
OPIS PROIZVODA: 
Liquid Sun - Mlada zelena pšenica ekološki je dodatak prehrani dobiven 100 posto iz sirovine lišća mlade pšenice, uzgojene organskim metodama bez ikakvih dodatnih supstancija, aditiva i konzervansa, sa izuzetnim nutritivnim i funkcionalnim svojstvima.
Pomno birana regija uzgoja sirovine od presudne je važnosti; kvalitetno tlo iznimno bogatog mineralnog sastava, uz optimalan broj sunčanih i kišnih dana I biološko-ekološki prihvatljiv pristup obrade tla, bez uporabe umjetnih gnojiva, pesticida i herbicida i iznimno pažljivu metodu ručnog rezanja i prikupljanja biljke. List mlade zelene pšenice reže se, sakuplja i prebire ručno, iznimno pažljivo i selektivno, te se unutar 4 sata od berbe doprema u proizvodni pogon na obradu, dehidraciju i melje u fini prah od kojeg nastaju Liquid Sun proizvodi.
NAČIN KORIŠTENJA: 1 čajnu žličicu (3g) praha razmutiti u 150 ml hladne vode ili soka. Ne konzumirati s vrućim napicima, jer toplina neutralizira aktivne enzime i nutritivne vrijednosti u proizvodu. Djeca od 1 do 6 godina starosti: 1/2 čajne žličice (1,5g) jednom dnevno prije obroka. Djeca od 6 godina starosti i odrasli: 1 čajnu žličicu (3g) 1-2 puta dnevno na prazan želudac, 30 min prije obroka.

Pakiranje je praktično te se u  plastičnoj bočici nalazi 80 grama praha mlade pšenice što je dostatno za mjesec dana redovitog konzumiranja. Prah nije potpuno sitan kao na primjer brašno te se dosta teško razmuti u vodi ili soku tako da ga je potrebno nekoliko minuta miješati. Ja imam nekakav mini ručni mixer koji inače služi spravljanju kapuccina pa njime izmiksam prah ali on nije nužan. Dovoljno je žličicom miješati dvije do tri minute. Inače, okus je potpuno biljan i zaista imam osjećaj kao da pijem samljevenu travu i moram priznati da mi je u početku baš bilo čudno tako nešto piti pa sam najčešće koristila sok od jabuke umjesto vode ali s vremenom sam se naviknula na okus. Može se dodati u neki šejk samo je bitno da se ne stavlja u toplu tekućinu
Moram napomenuti da osim prve bočice koju sam dobila od proizvođača kasnije sam kupila još dva pakiranja u Bio&Bio i taman naletila na akciju 1+1 gratis :))
Prvih dva tjedna pila sam jednom dnevno i to uglavnom jutro prije doručka no ubrzo sam povećala dozu na dva puta dnevno i efekt koji sam odmah primjetila je : stolica! Znam da to mnogim smiješno zvuči ali često sam pisala o svom kroničnom problemu s neredovitom probavom i vjerujte, već taj početni efekt mi je bio dovoljan da nastavim s konzumiranjem. Kada govorim o stolici, mislim na sasvim normalnu stvar koju većina obavlja svakodnevno a koja kod mene vrlo često izostane pa pretpostavljam da se pojavila redovito je  radi enzima kojima obiluje ovaj prah. Nakon nekih mjesec dana primjetila sam i ljepši ton kože na tijelu. Pretpostavljam da je to radi visoke količine klorofila i antioksidanata no moje  bijele noge više nisu bile tako prozirne već je koža postala nekako ružićastija, toplija. Što se tiče kože na licu takav ili sličan efekt nisam primjetila osim da je koža otpornija što meni kao blogerici puno znači obzirom koliko ju često maltretiram različitim proizvodima pa se često događaju razne reakcije koju izazovu česte promjene preparative. Također sam primjetila čišću kožu: oni sitni komedoni na bradi i oko nosa su skoro neprimjetni i to već nakon mjesec dana korištenja.
Kažu da mlada pšenica djeluje i na imunitet i tu se za sada ne mogu požaliti a to ću tek vidjeti na zimu kada je moj imunitet prilično smanjen jer u ovo godišnje doba ipak konzumiram dovoljno svježeg povrća i voća. 
Proizvođač tvrdi da je 1 žličica praha mlade pšenice ekvivalent je 600 g svježeg povrća i voća - mrkve, celera, peršina, špinata, paprike, naranče i ostalih, sličnih pa samim time djeluje u preventivne svrhe, kod osoba koje se jednolično hrane ili su  pod stresom, pušača, alergija i kožnih problema. 
Moj tempo života je prilično brz i kaotičan, trudim se jesti što zdraviju hranu i srećom u ovo doba godine ponuda je velika, no često imam problem sa zadržavanjem otpadnih tvari. Oke,  problem je što možda pijem premalo tekućine ali svakako mi s vremena na vrijeme treba dobro detox sredstvo. Iskreno, jako mi se sviđa ovaj dodatak što dokazuje činjenica da sam već kupila i načela treće pakiranje i usput "navukla" majku i prijateljice na ovaj zeleni prah a glavni razlog je imunitet i alergije kojima se bori valjda svaka druga osoba koju poznajem. Liquid Sun nije čudotvoran niti djeluje preko noći ali nakon tri mjeseca itekako vidim pomake u organizmu i na koži a što je najvažnije ove godine me još nije uhvatila alergija na sunce što je kod mene uobičajena "ljetna radost".
Pakiranje od 80 grama košta 139,90 kn u Bio&Bio trgovinama ili u ljekarnama a osim pakiranja od 80 grama, mlada pšenicaje dostupna u kapsulama (120 kom) ili u kombinaciji s medom (250 grama).
Liquid Sun mogu je koristiti i trudnice, dojilje, djeca, sportaši i pušači te svi koji žele poboljšati krvnu sliku. Nema nikakvih nuspojava, potpuno je prirodno a dolazi s Ličkih polja.

Nutrijenti u 100gPrah mlade zelene
pšenice
Integralno pšenično
brašno
Proteini (g)2413
Prehrambena vlakna (g)2812
Ugljikohidrati (g)4571
Vitamin A (IU)47 6579
Klorofil (mg)5280
Željezo (mg)24,84
Kalcij (mg)42834
Vitamin C (mg)2140
Folna kiselina (mcg)60044
Niacin (mg)7,26,4
Riboflavin (mg)7,40,2
Jeste li možda probali mladu pšenicu? Kakva su vaša iskustva?

Oznake: , , ,