OLIVAL PEKMEZ ZA UBRZANO TAMNJENJE+DARIVANJE

Posted by Dear Skin at 10:36

Nedavno sam pisala o sredstvima za ubrzano tamnjenje kože koja su posljednjih godina pravi hit u ovom postu i moram priznati da ja nisam isprobala puno takvih proizvoda. Razlog je što se nikada ne sunčam a ako me koje čudo nanese put plaže koristim samo zaštitne proizvode i držim se hlada.
Nedavno mi je Olival poslao na recenziju proizvod za ubrzano tamnjenje i obzirom na gore navedene činjenice o efektu ne mogu pisati ali osvrnut ću se na svoj dojam.
OPIS PROIZVODA: "Lagano tonirani pekmez za tijelo namijenjen je osobama koje žele preplanulu, brončanu boju kože i ubrzano tamnjenje. Sadrži kompleks bogatih prirodna ulja: oraha, mrkve i kakaovca koji hrane, njeguju i štite kožu od dodatnog isušivanja. Ne sadrži UV-filtere pa se preporučuje osobama koje dobro podnose sunce i žele pojačati boju kože"


MOJ DOJAM: Naziv "pekmez" asocira na neku polu-gelastu lako razmazivu teksturu i mogla bih se složiti s time da tekstura podsjeća na pekmez samo je po meni puno gušća i zapravo me više podsjeća na mast. 
Boja pekmeza je žućkasta s brončanim odsjajem i ostavlja tragove na koži tako da imajte na umu da ne dođe u doticaj s odjećom ili badićem jer nisam sigurna kako se uklanjaju tragovi. 
Upijanje na mojoj koži je dugotrajno i zapravo čitavih 60 minuta koliko sam ga imala na koži minimalno se upio te je na koži cijelo vrijeme dominirao masni i teški osjećaj. Na pakiranju jasno piše "NE SADRŽI UV-FILTERE" pa koliko se god pomamile za tamnijom kožom imajte na umu da se prvo stavlja proizvod sa zaštitnim UV filterima a potom ovaj pekmez. Miris je intenzivan, podsjeća na kakao, more i plažu što se meni osobno sviđa. 

SASTAV:

Moram se osvrnuti na sastav i izraziti svoje nezadovoljstvo prisutnošću petrolatuma i parfema što mislim da se moglo izostaviti. Također, osim petrolatuma, tu je maslinovo ulje, isopropyl myristate, pčelinji vosak i kakao maslac radi čega mi je jasno zašto se proizvod teško upija i "sjedi" na koži no moram upozoriti da je vrlo komedogen sastav pa ako i nemate problema s aknama na tijelu, pripazite da ne stavljate na lice i dekolte ukoliko ste skloni izbijanju akni i komedona.
CIJENA: 79,90 kn za 200 ml u drogerijama poput Kozma, DM-a, Bipe te u nekim trgovačkim lancima i ljekarnama.
*PR PROIZVOD
Osim što sam ja imala prilike isprobati ovaj proizvod, Olival nagrađuje još jednu čitateljicu Dear Skin bloga s pekmezom:)

Kako osvojiti nagradu?.

 •  u komentaru napišite kako se koriste proizvodi za ubrzano tamnjenje? Odgovor se krije u ovom postu.
 •  share nagradne igre na Facebooku, ukoliko me pratite (neobavezno). U komentaru navedite pod kojim imenom pratite Dear Skin blog.
 •  NE OSTAVLJAJTE PODATKE U KOMENTARIMA, POSEBNO NE E-MAIL ADRESE, ALI OSTAVITE  IME ILI NADIMAK POD KOJIM ME PRATITE
 • darivanje je otvoreno za čitateljice iz Hrvatske
 • napomena: svaka nepravilnost, dupli profili, IP adrese i slično biti će izuzeti iz izvlačenja
 • javljajte se do subote 27.06.2015. u ponoć, a nakon toga ću preko Random.org izabrati jednog dobitnika pekmeza za ubrzano tamnjenje koji se mora javiti u roku od 48 sati.
Dobitnica Olival pekmeza je Damjana Goluža, molim podatke na mail.

31 komentari:

 1. ajoj, znaći nebi ga smjela na dekolte stavljat zbog sitnih prištića dok na leđima skoro svi imamo akne

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. A gle, činjenica je da je sastav prilično komedogen pa u kombinaciji sa suncem i znojem moglo bi začepljivati tako da pripazi.

   Izbriši
 2. Mislila sam igrat nagradnu igru, ali cini mi se da to nije bas dobra ideja s obzirom na moj dermatitis. Heh. :/

  OdgovoriIzbriši
 3. 1. ovakva sredstva se koriste isključivo kada već dobijete preplanulu put uz korištenje zaštitnih proizvoda sa visokim SPF
  2. , prvo ide proizvod sa SPF faktorom pa potom ovakva sredstva ili jednostavno, koristite sredstva za poticanje tamnjenja negdje iza 18 sati a prije toga redovitu UV zaštitu.


  OdgovoriIzbriši
 4. FB Jelena Janečić..
  Proizvodi za tamljenje koriste se nakon kreme za sunčanje sa SPF i to pretežno osobe koje nisu bijele ko sir :)

  OdgovoriIzbriši
 5. Ovakvi proizvodi se koriste tek kad postignemo preplanulu boju na način da prije njih stavimo proizvod sa spf. Drugi način je da tek iza 18h koristimo ovakve proizvode, a do tada proizvode sa spf.
  FB- Daniela Šalinović

  OdgovoriIzbriši
 6. FB: Jelena Kovačević
  Proizvodi za ubrzano tamnjenje koriste se isključivo kada se dobije preplanula put uz korištenje zaštitnih proizvoda sa visokim SPF. Nikako se ne treba mazati ovim sredstvima bez zaštite od sunčevih zraka. Dakle, prvo ide proizvod sa SPF faktorom pa potom ovakva sredstva ili sredstva za poticanje tamnjenja koristiti iza 18 sati a prije toga redovitu UV zaštitu. Osobe sa svijetlom puti trebaju biti oprezne prilikom korištenja ovih proizvoda.

  OdgovoriIzbriši
 7. Prvo se stavlja proizvod sa zaštitnim UV filterima, a potom ovaj pekmez.
  Facebook - Lea Stipetić
  :))

  OdgovoriIzbriši
 8. Proizvodi za ubrzano tamnjenje koriste se isključivo kada se dobije preplanula put uz korištenje zaštitnih proizvoda sa visokim SPF. Nikako se ne treba mazati ovim sredstvima bez zaštite od sunčevih zraka. Dakle, prvo ide proizvod sa SPF faktorom pa potom ovakva sredstva ili sredstva za poticanje tamnjenja koristiti iza 18 sati a prije toga redovitu UV zaštitu. Osobe sa svijetlom puti trebaju biti oprezne prilikom korištenja ovih proizvoda.
  FB: Tea Šainović

  OdgovoriIzbriši
 9. Proizvodi za ubrzano tamnjenje se koriste kada se već dobije preplanula put , uz obavezno korištenje zaštitnih faktora.
  Fb Ljubica baranašić

  OdgovoriIzbriši
 10. Pravilo je da se ovakva sredstva koriste isključivo kada se već dobije preplanulu put uz korištenje zaštitnih proizvoda sa visokim SPF
  nikako se ne mazati ovakvim sredstvima bez zaštite od sunčevih zraka. Dakle, prvo ide proizvod sa SPF faktorom pa potom ovakva sredstva ili jednostavno, koristite sredstva za poticanje tamnjenja negdje iza 18 sati a prije toga redovitu UV zaštitu.
  Maja Toncinic Fb

  OdgovoriIzbriši
 11. Nikada me nisu previše privlačili takvi proizvodi :/ Sviđa mi se što malo ubrzaju tamnjenje, ali nije da bih plaćala za to :D

  OdgovoriIzbriši
 12. Proizvodi za ubrzano tamnjenje koriste se isključivo kada se dobije preplanula put uz korištenje zaštitnih proizvoda sa visokim SPF. Nikako se ne treba mazati ovim sredstvima bez zaštite od sunčevih zraka. Dakle, prvo ide proizvod sa SPF faktorom pa potom ovakva sredstva ili sredstva za poticanje tamnjenja koristiti iza 18 sati a prije toga redovitu UV zaštitu. Osobe sa svijetlom puti trebaju biti oprezne prilikom korištenja ovih proizvoda.
  Fb: Danijela Novaković

  OdgovoriIzbriši
 13. Baš me zanima da li bi mene ovako bledolikog zombija to uspelo da potamni :) Super zvuči.

  OdgovoriIzbriši
 14. prvo krema sa spf,potom ovaj proizvod.

  OdgovoriIzbriši
 15. Da li si koristila ono ulje za ubrzano tamnjenje, cini mi se od maslinovog i sa orahom i sargarepom? Kako ti se pokazalo?
  Ja sam pravila od maslinovog i dodala orah, koza mi je za mozda dve nijanse tamnija, ali jos uvek prilicno bleda u odnosu na ruke.
  Preskacem nagradnu igru, ovaj put. :)

  OdgovoriIzbriši
 16. Nakon tusiranja ili izlaska iz mora pekmez se nanese na vidljive djelove tijela,npr.na ruke noge ili lice.Posebno se treba paziti da se ne izlazemo suncu jer proizvod ne sadrzi Uv filtere.
  FB Nata Mikec

  OdgovoriIzbriši
 17. Pekmez se nanosi nakon zaštitne podloge, nakon što smo već neko vrijeme bili izloženi sunčevim zrakama i dobili ajmo to nazvat neku tamniju podlogu na koži.
  Moje je mišljenje da je ovaj proizvod ipak namjenjen osobama koje imaju prirodno više pigmentiranu kožu.
  Isto mislim, obzirom na sastav pekmeza, da su njime zadovoljnije osobe koje imaju suhu kožu jer se prije i lakše upije nego u onih koje imaju mješovitu i masnu kožu.
  Isto tako mislim da treba razmisliti da li ga nanositi i na lice ili ne, jer znamo koje su preporuke dermatologa kad je u pitanju izlaganje lica suncu, a ovo je proizvod koji dodatno privlači zrake sunca .
  Đurđica

  OdgovoriIzbriši
 18. Proizvodi za ubrzano tamnjenje se koriste kada se vec dobije preplanula put i to uvijek tako da prvo stavimo proizvod sa zastitnim faktorom a tek onda ovakav tip proizvoda.
  FB: Maja Šloser-Grgurević

  OdgovoriIzbriši
 19. Proizvod za ubrzano tamnjenje koristi se nakon kreme sa zaštitnim faktorom.

  FB: Damjana Goluža

  OdgovoriIzbriši
 20. Proizvodi za ubrzano tamnjenje koriste se tako da prvenstveno treba već imati preplanulu put, a kad smo to već postigli prije nanošenja takvog sredstva treba najprije nanijeti kremu sa spf-om.
  Facebook : Fabiana Macukić

  OdgovoriIzbriši
 21. FB: Rajka Kovačević
  Proizvodi za ubrzano tamnjenje koriste se isključivo kada se dobije preplanula put uz korištenje zaštitnih proizvoda sa visokim SPF. Nikako se ne treba mazati ovim sredstvima bez zaštite od sunčevih zraka. Dakle, prvo ide proizvod sa SPF faktorom pa potom ovakva sredstva ili sredstva za poticanje tamnjenja koristiti iza 18 sati a prije toga redovitu UV zaštitu. Osobe sa svijetlom puti trebaju biti oprezne prilikom korištenja ovih proizvoda.

  OdgovoriIzbriši
 22. Facebook: Helena Kotrla

  Ovakvi se proizvodi trebaju koristiti isključio kada se već dobije preplanula put, nikako stavljati na jako svijetlu i osjetljivu kožu. I bez obzira kakav ten imali, UV zaštita je obavezna, budući da sam pakmez ne sadrži UV filter. Dakle, prvo krema za sunčanje pa onda proizvod za tamnjenje. Isto tako treba paziti na kupaći (odjeću) jer ostavljaju tragove i treba im dosta dugo da se upiju. :-)

  OdgovoriIzbriši
 23. Pekmez za tamnjenje se koristi isključivo kada već dobijete preplanulu put uz korištenje zaštitnih proizvoda sa visokim SPF
  prvo ide proizvod sa SPF faktorom pa potom ovakva sredstva ili jednostavno, koristite sredstva za poticanje tamnjenja negdje iza 18 sati a prije toga redovitu UV zaštitu.
  FB: Jelena Bokulić

  OdgovoriIzbriši
 24. Koristi se isključivo kada već dobijemo preplanulu put, prije nanošenja pekmeza treba nanjeti zaštitni proizvod sa visokim SPF faktorom pa potom pekmez ili jednostavno koristiti pekmez iza 18h a prije toga UV zaštitu koju redovno koristimo

  FB: Dragica Šarić

  OdgovoriIzbriši
 25. Koristi se isključivo kada već dobijemo preplanulu put, prije nanošenja pekmeza treba nanjeti zaštitni proizvod sa visokim SPF faktorom pa potom pekmez ili jednostavno koristiti pekmez iza 18h a prije toga UV zaštitu koju redovno koristimo
  Fb anita martic

  OdgovoriIzbriši
 26. Pratim te na Bloglovinu pod imenom Jedna Jasna. :)
  Proizvodi za ubrzano tamnjenje koriste se kada se dobije preplanula put, i to nakon 18 sati i nakon proizvoda sa SPF faktorom.

  OdgovoriIzbriši
 27. Prvo, hvala na iskrenoj recenziji (kao i uvijek)!!!!
  Drugo, hvala na receptiću "KAKO NAPRAVITI SVOJE SREDSTVO ZA POTICANJE TAMNJENJA" - radim ga danas!!! :)
  I treće, odgovor:
  - prvo pravilo je da se ovakva sredstva koriste isključivo kada već dobijete preplanulu put uz korištenje zaštitnih proizvoda sa visokim SPF
  nikako se nemojte mazati ovakvim sredstvima bez zaštite od sunčevih zraka, dakle prvo ide proizvod sa SPF faktorom pa potom ovakva sredstva ili jednostavno, koristite sredstva za poticanje tamnjenja negdje iza 18 sati a prije toga redovitu UV zaštitu
  - osobe s svjetlijom puti koje najviše polažu nade u ovakve proizvode, poseban oprez!!!
  FB Nikolina Vukelić

  OdgovoriIzbriši
 28. Meni je dovoljno da znam da nešto ostavlja tragove na odeći da ne budem zainteresovana, avaj... :(

  OdgovoriIzbriši