OLIVAL PEKMEZ ZA UBRZANO TAMNJENJE+DARIVANJE


Nedavno sam pisala o sredstvima za ubrzano tamnjenje kože koja su posljednjih godina pravi hit u ovom postu i moram priznati da ja nisam isprobala puno takvih proizvoda. Razlog je što se nikada ne sunčam a ako me koje čudo nanese put plaže koristim samo zaštitne proizvode i držim se hlada.
Nedavno mi je Olival poslao na recenziju proizvod za ubrzano tamnjenje i obzirom na gore navedene činjenice o efektu ne mogu pisati ali osvrnut ću se na svoj dojam.
OPIS PROIZVODA: "Lagano tonirani pekmez za tijelo namijenjen je osobama koje žele preplanulu, brončanu boju kože i ubrzano tamnjenje. Sadrži kompleks bogatih prirodna ulja: oraha, mrkve i kakaovca koji hrane, njeguju i štite kožu od dodatnog isušivanja. Ne sadrži UV-filtere pa se preporučuje osobama koje dobro podnose sunce i žele pojačati boju kože"


MOJ DOJAM: Naziv "pekmez" asocira na neku polu-gelastu lako razmazivu teksturu i mogla bih se složiti s time da tekstura podsjeća na pekmez samo je po meni puno gušća i zapravo me više podsjeća na mast. 
Boja pekmeza je žućkasta s brončanim odsjajem i ostavlja tragove na koži tako da imajte na umu da ne dođe u doticaj s odjećom ili badićem jer nisam sigurna kako se uklanjaju tragovi. 
Upijanje na mojoj koži je dugotrajno i zapravo čitavih 60 minuta koliko sam ga imala na koži minimalno se upio te je na koži cijelo vrijeme dominirao masni i teški osjećaj. Na pakiranju jasno piše "NE SADRŽI UV-FILTERE" pa koliko se god pomamile za tamnijom kožom imajte na umu da se prvo stavlja proizvod sa zaštitnim UV filterima a potom ovaj pekmez. Miris je intenzivan, podsjeća na kakao, more i plažu što se meni osobno sviđa. 

SASTAV:

Moram se osvrnuti na sastav i izraziti svoje nezadovoljstvo prisutnošću petrolatuma i parfema što mislim da se moglo izostaviti. Također, osim petrolatuma, tu je maslinovo ulje, isopropyl myristate, pčelinji vosak i kakao maslac radi čega mi je jasno zašto se proizvod teško upija i "sjedi" na koži no moram upozoriti da je vrlo komedogen sastav pa ako i nemate problema s aknama na tijelu, pripazite da ne stavljate na lice i dekolte ukoliko ste skloni izbijanju akni i komedona.
CIJENA: 79,90 kn za 200 ml u drogerijama poput Kozma, DM-a, Bipe te u nekim trgovačkim lancima i ljekarnama.
*PR PROIZVOD
Osim što sam ja imala prilike isprobati ovaj proizvod, Olival nagrađuje još jednu čitateljicu Dear Skin bloga s pekmezom:)

Kako osvojiti nagradu?.

Dobitnica Olival pekmeza je Damjana Goluža, molim podatke na mail.

Oznake: , , ,