[RECENZIJA] EUCERIN OIL CONTROL DRY TOUCH GEL-KREMA SPF 30


Taman kada sam pomislila "proći" ovo ljeto bez Eucerina, prevarila sam se jer mi je prije nekih mjesec dana stigao novi proizvod u predivnom paketu s ručnikom i torbom za plažu. O Eucerin SUN fluidu sam već puno puta pisala hvalospjeve i ne znam koliko se godina već družimo a detaljnije o njemu sam pisala u ovom postu a ovog ljeta stigao je jedan novitet za vlasnike masne i mješovite kože.
OPIS PROIZVODAEucerin Oil Control Dry Touch gel-krema SPF 30 dnevna je krema za zaštitu kože lica od sunca s visokim zaštitnim faktorom i posebno razvijena za masnu kožu sklonu aknama. Pruža kombinaciju izuzetne fotozaštite od oštećenja kože lica uzrokovanih suncem i aktivnog rješenja za poboljšanje stanja kože.Sadrži visokoučinkovit i fotostabilan UVA/UVB sustav filtara, koji pruža pouzdanu zaštitu. U skladu je sa zahtjevima udruženja Cosmetics Europe - udruženja za osobnu njegu (bivša Colipa). Više o proizvodu možete pročitati na ovom linku.

AMBALAŽA, TEKSTURA,UPIJANJE: Jednostavna i higijenska ambalaža s pumpicom u količini od 50 ml kojom lako dozirate proizvod. Tekstura je kako sami naziv asocira: gelasta. Za razliku od fluida kojeg je potrebno protresti te je skroz tekuć, ovaj proizvod je kompaktne teksture koja se topi u dodiru s kožom, pomalo osvježava i jako brzo upija. Priznajem da me segment upijanja najviše iznenadio i dojmio jer obično proizvodima sa visokim SPF-om treba po 10 minuta da se potpuno upiju no kod ove je to skoro za 2-3 minute na mojoj koži. Nakon upijanja, koža je mat i spremna za nastavak rutine.

SASTOJCI: 

CIJENA:  SPF 30 košta 119 kn-50 ml a SPF 50 131 kn-50 ml 
ZAKLJUČAK: Moj omiljeni Eucerin i ovog puta je izbacio odličan proizvod. Mislim da će njime biti zadovoljne mnoge osobe koje ne vole osjećaj težine na licu i bore se s viškom sebuma ali krema je prvenstveno namijenjena masnoj i mješovitoj koži. Ovaj proizvod koristim preko dnevnog seruma koji daje hidrataciju iz razloga što su serumi dio moje dnevne rutine pa me na taj način nimalo ne isušuje.Kao podloga za puder super surađuje sa tekućim i pjenastim podlogama dok upotreba pudera u kamenu nije najbolji izbor za moju kožu jer ističe suhe dijelove. Sebum na mojoj masnoj T-zoni je pod kontrolom nekoliko sati i to po najvećem suncu a tijekom dana svega jednom oprašim T-zonu puderom u kamenu. Najdraži način korištenja je samostalno bez pudera i sa tek nešto bronzera na obrazima jer ljeta u gradu su isuviše sparna i baš sam sretna da imam ovakav proizvod koji je toliko lagan da se lice minimalno znoji tijekom dana. U ponudi postoji i verzija sa SPF 50 za koju ne znam kakva je u odnosu na SPF 30 no za svakodnevno hodanje po gradu, na posao i slične aktivnosti prezadovoljna sam ovom verzijom. Na licu nije izazvala nikakve iritacije, crvenila ili prištiće a nakon uklanjanja, ne zaboravite na dobru hidrataciju.
Eucerin SUN fluid Vs. Eucerin dry touch krema: prvi ostavlja sloj na koži, tekuće je teksture poput mlijeka,ne matira lice i dobar izbor za sve tipove kože. Dry touch krema ne ostavlja sloj na koži i upija se potpuno, matira i preporučljiv samo za masnu kožu.
*PR PROIZVOD

Eucerin često radi razne akcije i promocije pa obratite pažnju u vašim ljekarnama jer se mogu kupiti i do 30% povoljnije.

Oznake: , , , ,