URIAGE CC KREMA I BARIESUN STICK SPF 50


Uriage je ljekarnički brend s kojim sam jako dobro upoznala kroz godine. Puno proizvoda sam koristila i probala a danas vam pišem o jednom novom proizvodu i jednom s kojim se družim tri ljeta.

URIAGE CC KREMA dio Roseliane linije za kožu sklonu crvenilu (link)


OPIS PROIZVODA: "Prekriva crvenilo i ujednačava boju tena. Hidratizira kožu i štitu ju od štetnog djelovanja UV zraka. Obnavlja i jača kožnu barijeru. Njezina tajna: univerzalna nijansa koja se prilagođava svakoj boji tena, za blistav izgled tijekom cijeloga dana. bez parabena i oktokrilena."

TEKSTURA, NIJANSA, PREKRIVANJE: Tekstura kreme je svilenkasta, na prvu izgleda vrlo bogato ali nije nimalo masna. Miris je meni specifičan za sve Uriage proizvode a ukoliko niste isprobali niti jedan, radi se o nježnom pomalo voćnom mirisu koji neće zasmetati ni najosjetljivije nosiće.



Što se tiče nijanse, dostupna je u jednoj, univerzalnoj nijansi ali ne bih se složila da odgovara svakoj boji tena jer se radi o prilično tamnoj boji koja će odgovarati osobama s neutralnim, maslinastim i žutim podtonom. Moja nijansa tena je srednje neutralna ali ljeti slobodno koristim tamnije nijanse jer dobro odgovaraju uz moj ten ali ako ste svjetlijeg tena ova krema se neće prilagoditi s vašom kožom. Prekrivanje je srednje, ujednačuje ten i prekriva crvenilo i neke sitne pigmentacije i ožiljke ali kod jačih nepravilnosti ne gine dodatni korektor. Moja koža je mješovita i posebno ljeti se prilično masti i znoji pa sukladno tome koristim što laganije proizvode tako da sam u tom segmentu zadovoljna ovom CC kremom jer je lagana na licu, ne stvara osjećaj maske mada je finiš na licu polu-mat tako da ipak prepudram T zonu puderom u kamenu. SPF 30 je dodatni bonus ovog proizvoda ali ne bih se potpuno pouzdala u ovu zaštitu kada duže boravim na suncu jer se ova kao i sve ostale slične kreme nanose tanje od uobičajenih zaštitnih proizvoda stoga je ona moj izbor za dane kada ne boravim dugo na suncu i one dane kada mi je potreban lagani makeup bez pudera. 
SASTOJCI:
CIJENA: 159 kn-40 ml
Na fotografiji možete vidjeti kako izgleda na meni.
bez kreme/sa kremom

URIAGE BARIESUN SPF 50 STICK
OPIS PROIZVODA: "Za osjetljiva područja kao što su ožiljci, madeži, čelo, nos, uši, usne... i kožu osjetljivu na kemijske filtere, mirise i konzervanse. Osigurava potpunu zaštitu od UVA i UVB zraka, slobodnih radikala te sprječava suhoću kože. Formula s vrlo visokom zaštitom, fotostabilna i bez parabena. Izbjegavati kontakt s nježnim tkaninama. "


TEKSTURA, NAČIN KORIŠTENJA: Ovaj proizvod sam spominjala u ovom postu i kako sam već objasnila, radi se o nečemu što ljeti uvijek imam u torbici. Stick je guste teksture i ostavlja bijele tragove iz razloga što se radi o mineralnim UV faktorima. Predviđen je za nanošenje na najosjetljivije dijelove lica i tijela poput nosa, ušiju, usana, preko ožiljaka i madeža no ja ga koristim preko cijelog lica. Obzirom da ostavlja bijele tragove, uvijek ga nanosim uz pomoć ogledala te razmažem prstima i na taj način nestaju bijeli tragovi a većinom ga nanosim preko krhkih kapilara na licu, madeža , usana i nosa i najčešće koristim kada sam u prirodi, u vožnji biciklom ili za obnavljanje UV zaštite nakon posla. Radi sastava mogao bi čepiti pore pa je najvažnije kada stignete kući dobro odstraniti ostatke s kože.

 Savršen je dodatak na plaži kada nam treba dodatna zaštita izbočenih dijelova lica poput nosa koji meni najbrže pocrveni kao i za djecu i njihovu UV zaštitu tijekom dana. Ne topi se na suncu, praktičan, fizička zaštita i kako sam probala puno sličnih proizvoda ovaj odskače iz razloga što je dobar za osjetljivu kožu, ne peče kada ga nanesem oko očiju te traje jako dugo.
SASTOJCI: 
CIJENA: od 95-119 kn ovisno o prodajnom mjestu za 10 grama.
Uriage proizvode možete kupiti u ljekarnama, Formasana trgovini u Zagrebu te preko web shopa. 
*PR PROIZVOD


Jeste li isprobali nešto iz asortimana Uriage ?


Oznake: , , ,