[USPOREDBA] SPF NOVITETI 2015.


Vrijeme je za kupovinu novog zaštitnog proizvoda pa iako većina od nas ima neke svoje favorite, u današnjem postu donosim usporedbu i neke od karakteristika novih zaštitnih proizvoda na tržištu.
Moja koža je mješovita i ljeti se jako znojim u licu pa iz tog razloga uvijek biram lagane teksture i fluide. Neke od njih sam usporedila u ovom postu.
Ovog proljeća stigli su neki noviteti pa krenimo redom:

URIAGE ROSELIANE CC KREMA SPF 30

OPIS: Prekriva crvenilo i ujednačava boju tena. Hidratizira kožu i štiti je od štetnog djelovanja UV-zraka. Obnavlja i jača kožnu barijeru. Univerzalna nijansa prilagođava se svakoj boji tena, za blistav izgled cijeloga dana. Bez parabena, bez oktokrilena.
SASTOJCI: 

CIJENA: 159 kn-40 ml

MOJ OPIS I DOJAM: Roseliane CC krema je dio Uriagove linije protiv crvenila i za osjetljivu kožu. Radi se o obojanoj kremi koja prekriva crvenilo i pruža SPF 30 zaštitu. Tekstura je gusta, na prvu prilično teška ali razmazivanjem se dobro upija i ne djeluje masno na licu. Jedini je problem nijansa koja je prilično tamna pa neće odgovarati svjetloputim osobama. Detaljnije u skorašnjoj recenziji.

LA ROCHE POSAY ANTHELIOS DERMO-PEDIATRICS LOTION SPF 50

OPIS PROIZVODA: Sadrži novu formulu posebno razvijenu za osjetljivu i atopiji sklonu kožu beba. Proizvod je najbolje koristiti za bebe starije od 6 mjeseci za područje lica i tijela. Pažljivo odabrani sastojci pružaju sigurnost osjetljivoj koži beba te je tekstura obogaćena karite maslacem za dodatan učinak hidratacije i umirenja kože. Tekstura je vidljiva prilikom nanošenja i omogućuje roditeljima sigurnost da je cijela površina kože u potpunosti prekrivena zaštitom od sunca. Optimizirani sustav filtra pruža visoku zaštitu koja je dvostruko veća od UVA europskih standarda. Proizvod je ispitan pod dermatološkim i pedijatrijskim nadzorom, testiran na koži beba sklonoj atopiji te ne sadrži  nanočestice, parfem i paraben.
SASTOJCI: 

CIJENA: 106 kn-50 ml
MOJ OPIS I DOJAM: Obožavam LRP Dermo-pediatrics liniju i koristila sam ju jako dugo i obilno. Iako se radi o dječjoj zaštiti apsolutno nema razloga da i odrasli ne koriste ovakve proizvode. Ovaj novitet iz linije je lagane teksture ali vrlo gustog finiša na koži. Ostavlja trag koji se teško upija i razmazuje pa time nije pogodan kao podloga za makeup ali odlično štiti i dobar je za osjetljivu kožu. Taman za one dane u prirodi bez makeup-a i naravno, na plaži.

VICHY IDEAL SOLEIL BRONZE SPF 30



OPIShidratantni gel-fluid za optimalnu preplanulost osjetljive kože lica koji pruža visoku zaštitu te idealnu preplanulost jer stimulira prirodnu proizvodnju melanina za zlatni, blistavi i ujednačen ten. 
Filter protiv „sivog tena“ i kompleks s glicerinom udruženi s Tirozinom C ( aktivatorom melanina) pružaju koži lica zlatni, blistavi i ujednačen ten. Proizvod također sadrži Aquabioryl za još više hidratacije.
CIJENA: 132,74 kn-50 ml
MOJ OPIS I DOJAM:Ovaj Vichyev novitet čiji detaljan dojam sam napisala u ovom postu je vrlo lagane i osvježavajuće teksture. Osim zaštitne uloge, ima ulogu da koža brže i ljepše tamni radi dodanih sastojaka za poticanje tamnjenja. 



LA ROCHE POSAY ANTHELIOS XL SPF 50



OPIS:  Sadrži revolucionarni antioksidans Baicalin koji uz napredni sustav filtra Mexoplex pomiče granice fotozaštite uključujući i zaštitu od dugih UVA zraka. Unaprijeđena formula zajedno s optimlanom teksturom hidratizira kožu, lako se upija  i pruža ujednačenu zaštitu na površini kože. Proizvod omogućuje vrlo visoku UVA/UVB zaštitu, lako se nanosi i razmazuje, vodootporan je i ne ostavlja bijele tragove. Nova Anthelios XL krema za lice ispitana je pod dermatološkim nadzorom te je primjerena za osjetljivu kožu.
SASTOJCI: 

CIJENA: 130 kn-50 ml
MOJ OPIS I DOJAM: Ova krema iako namjenjena suhoj koži potpuno je prilagođena i mješovitoj jer se brzo upija i ne masti. Zapravo mislim da kod suhe kože treba još neka dodatna hidratacija. Funkcionira kao podloga za makeup i strahovito je vodootporna što mi se sviđa obzirom na moje potoke znoja ljeti. Ipak, draža mi je samostalno bez pudera iz razloga što ostavlja zaštitni nevidljivi film na koži. 



ROC SOLEIL PROTECT ANTI-BROWN SPOT FLUID SPF 50+

OPIS: Korigira i prevenira nastanak tamnih mrlja.
Vitamin C (derivat) - Priznati antioksidans sa korektivnim učinkom na pigmentacijske mrlje
CIJENA: 130 kn-50 ml

MOJ OPIS I DOJAM: Ovaj fluid sam davno recenzirala što možete pročitati u ovom postu a sada je dobio novo ruho, odnosno promijenila mu se ambalaža dok su sastojci ostali isti. Koliko volim ovaj fluid govori činjenica da sam ih potrošila više komada u posljednjih dvije godine a primjeren je za sve tipove kože. Najviše ga volim koristiti u danima kada trebam više šminke jer se na mojoj koži pokazao kao dobra podloga a zaista super štiti od mrlja.

I za kraj, iako nije novitet na tržištu, ne mogu da ne spomenem još jednom John Masters Organics mineralnu kremu koju trenutno najviše koristim i čiju recenziju ste mogli pročitati u ovom postu.




Jeste li već izabrali svoj zaštitni proizvod ili tek krećete u potragu?



Oznake: , , ,