DERMALOGICA PROTECTION SPORT SPF 50

Ljeto zahtjeva kvalitetnu zaštitu a poznati, renomirani brend Dermalogica čije proizvode koristim godinama ovog proljeća je predstavio novi proizvod za zaštitu od UV zraka: Protection SPF 50 Sport.
OPIS PROIZVODA: Vodootporna formula, širokog spektra zaštite.
Lagana zaštitna krema, produljeno štiti kožu od oštećenja uzrokovanih UV zračenjem i štetnih utjecaja iz okoliša. Oleosomska tehnologija poboljšava učinkovitost SPF zaštite i sprečava gubitak vlage kojeg uzrokuje produženo izlaganje dnevnoj svjetlosti. Lagana formula neutralizira štetu i veže vlagu u koži. Ne ostavlja masan trag na koži. Ne sadrži umjetne mirise i boje.
AMBALAŽA, MIRIS, UPIJANJE, TEKSTURA: Proizvod dolazi u izdašnoj količini od 156 ml u plastičnoj tubi dok je za doziranje zaslužan klik-klak poklopac kakve najviše volim na tubama. Nije big deal ali eto, ne volim tube s poklopcima na navoj iz praktičnih razloga.Tekstura je polu-gusta, prilično bijele boje koja utrljavanjem u kožu nestaje, te se potpuno upija kroz nekih desetak minuta.  Formula je vrlo lagana, nema zlogasne težine niti masnoće na koži i upravo iz tog razloga je dobila naziv SPORT jer će ju voljeti između ostalih i sportaši kojima je bitno da su proizvodi lagani i vodootporni tijekom treninga. Miris je blag, zapravo ga nema što je za pohvalu jer je izuzet parfem iz sastojaka.
SASTOJCI:

CIJENA: 259,00 kn za 156 ml u Dermacare centrima (popis) ili preko web shopa koja može potrajati prilično dugo. Za usporedbu, ja koristim mjesec dana obilno svaki dan na cijelo tijelo i lice prilikom šetnji i potrošila sam cca trećinu proizvoda.
ZAKLJUČAK: Sviđa mi se što je ovaj proizvod namijenjem korištenju na licu i tijelu pa samim time smanjuje upotrebu više proizvoda što je vrlo praktično ali i povoljnije. Funkcija ovog proizvoda je zaštita, a Dermalogica navodi vodootpornost 40 minuta što mogu potvrditi tijekom mojih šetnji (ipak ne trčim niti treniram) ali sat vremena hodam i pri tome se znojim toliko da sam za vrlo kratko vrijeme potpuno mokra. Potoci znoja ali i voda kojom se osvježavam nisu narušili djelotvornost kreme te moja ramena i lice nisu pocrvenili ili zadobili plikove (alergija na sunce). Međutim, moram naglasiti da ovaj proizvod nije za svaku kožu ali ju mogu koristiti svi tipovi. Potrebno je prilagoditi primjenu: kod suhe kože predlažem korištenje hidratantne kreme ili seruma ispod jer bi u suprotnom mogla isušivati i stvarati osjećaj zatezanja, kod masne i mješovite kože poput moje dovoljna je samostalno no ja uvijek koristim serum prije bilo koje kreme. Kao podloga za puder funkcionira solidno, posebno s tekućim podlogama mada ja osobno po ovakvoj sparini ne koristim makeup osim maskare a uklanjanje ostataka proizvoda zahtjeva temeljito čišćenje iz razloga što je zaista vodootporna pa ne zaboravite na nježne umivalice i čistaće koji temeljito čiste a ne isušuju kožu. 
Moja ocjena je odličan omjer cijene, količine i kvalitete kako sam i očekivala od Dermalogice i proizvod za preporuku.
*PR PROIZVOD


Jeste li već izabrali svoju nemasnu zaštitu? Kako vam se sviđa ovaj prijedlog?


Oznake: , ,