MOJIH TOP 6 HIDRATANTNIH SERUMA ZA LJETO


Ljeti između ostaloga je najvažnija hidratacija. Naravno, puno vode, vodenastog voća i povrća ali nemojte zaboraviti na hidrataciju izvana. 
Najpopularnije osvježenje su termalne vode o kojima sam pisala u ovom postu ali one ne pružaju dovoljno vlage stoga ono što najviše koristim ljeti su hidratantni serumi. Zašto serumi? Iz jednostavnog razloga što su laganiji, brže se upijaju i koncentriraniji su  za razliku od krema a mogu se koristiti ispod proizvoda za zaštitu od UV zraka danju i noću kao samostalna njega. 
U zimskim i hladnijim mjesecima najviše biram guste, kremaste teksture seruma i ulja dok ljeti više volim lagane, vodenaste i osvježavajuće teksture.
Isprobala sam razne serume i mnogi su vrlo slični stoga danas donosim mojih top 6 ljetnih hidratantnih seruma.

1. Green Girl Simply The Best (recenzija) : iako ovaj serum nije niti vodenast niti rijedak, ja sam ga koristila ljeti i nevjerojatno je sačuvao moju kožu od isušivanja koje uzrokuju kreme sa SPF, sol i sunce. Odličan serum još boljeg sastava a moguće ga je prilagoditi svakom tipu kože.
Cijena 150 kn (50ml)
2 Dr. Stribor serum AG-AU/CP (recenzija) : Ovaj serum sam čuvala baš za ljetne mjesece jer sam odmah po korištenju shvatila da će mi za ljeto biti savršen. Radi se o serumu s tri vrste hijaluronske kiselina plus još tri ovlaživača (soligel, natrij PCA i glicerol). Slobodno ga možete koristiti i oko očiju, ispod dnevne kreme i za noćnu njegu.
Cijena: 225 kn (30ml)


3. Dr Hauscka noćni serum s jabukom:  Za ovaj serum dugujem recenziju u narednom periodu pa ukratko: radi se o noćnom nemasnom serumu koji se brzo upija, osvježava a iako se radi o noćnoj njezi nema prepreke da se ne koristi danju. 
Cijena: 207 kn (25ml)
4. Vichy Aqualia Thermal serum je tipični predstavnik vodenastog, osvježavajućeg i pravog ljetnog seruma. Brzo se upija, vlaži, nije ljepljiv a može se koristiti i oko očiju.
Cijena: 201 kn (30ml)

5. Eucerin Hyaluron Filler koncentrirani tretman: Proizvod dolazi u ampulama pa iako mu je namjena popunjavanje bora, nema razloga da ga ne koriste i osobe s plitkim ili nevidljivim borama. Radi se također o hijaluronskoj kiselini koja odlično vlaži pa se u ovim ampulama nalazi lagana tekstura koja  hidratizira i ne stvara osjećaj težine.
Cijena: 3 ampule cca 275 kn


6. Dermalogica Skin Hydrating Booster: Ovaj proizvod je najlakši i najvodenastiji serum od svih navedenih. Može se koristiti na način da se umiješa u kremu ili nanosi samostalno. U većini godišnjih doba mi je prelagan, odnosno nedovoljno hidratantan ali ljeti volim njegovu vodenastu i laganu teksturu koja mi je čisto dovoljna.
Cijena: 467 kn (30ml)

Trenutno koristim noćne korake korejskog brenda Serazena koji se sastoji od tri proizvoda: gel, serum i tretman od kojih ne znam koji je laganiji.  Izdvojila sam gel i serum od kojih je prvi potpuno vodenast i proziran dok je serum mliječno-gelast a oba proizvoda su savršena ljetna njega. Mislim da će itekako iduće ljeto stići na ovu top listu jer se bojim da će zimi biti isuviše lagano ali više o tome u narednim recenzijama.



Koji su vaši omiljeni ljetni hidratantni serumi? Dijelimo li kojeg favorita?

Oznake: , , ,