URTEKRAM DEO CRYSTAL VS DR.HAUSCHKA ROSE DEODORANT

Pronaći dobar dezodorans koji "radi" svoj posao a još k tome da ima dobre sastojke ponekad je zaista nemoguća misija. O znojenju i neugodnim mirisima sam pisala u ovom postu i u međuvremenu isprobala priličan broj proizvoda a danas vam donosim usporedbu dva bio proizvoda kojima su zajedničke neke činjenice:
Uterkam Deo Crystal Rose
OPIS PROIZVODAUrtekram dezodoransi odgovor su prirode na tjelesni miris. Prirodni mineral onemogućava razvoj tjelesnih bakterija, ali ne sprječava znojenje tijela. Štiti od neugodnih mirisa najmanje 24 sata. Ne ostavlja bijele tragove na odjeći. Bez alkohola, sintetskih mirisa, parabena i aluminija, Urtekram Deo Crystal dezodoransi najzdraviji su izbor u održavanju svakodnevne svježine tijela. Tekući kristal sadrži prirodne minerale koji sprečavaju razvoj bakterija, uzročnika neugodnog mirisa znoja, bez štetnih posljedica za zdravlje.
SASTOJCI: Aqua, glycerin**, potassium alum, xanthan gum, pelargonium graveolens flower oil*, cymbopogon schoenanthus oil* (aroma*), citral, geraniol, linalool, limonene. (* = ingredient from Organic Farming, ** = made using organic ingredients
CIJENA: 57,50 kn (50 ml) dostupno u šest mirisa. 

Dr. Hauscka Rose Deodorant 
OPIS PROIZVODA: DrHauschka dezodoransi dolaze u dvije mirisne linije, namijenjene kako ženama tako i muškarcima. Ne sadrže aluminijski klorhidrat ni druge aluminijske spojeve koji inače stežu znojne žlijezde, a zbog svoje roll-on aplikacije ostaju na koži dulje od dezodoransa koji se nanosi u spreju i tako produljuju osjećaj prirodne svježine. Za one koji imaju osjetljiviju kožu i traže dezodorans koji će ih zaštiti od neugodnih mirisa, ali istovremeno i njegovati kožu pazuha tu je DrHauschka Ruža, dok će oni koji traže bezmasnu njegu, svjež miris te su fizički veoma aktivni radije odabrati DrHauschka Kadulju Metvicu.
SASTOJCIWater/Aqua, Alcohol, Triethyl Citrate, Glycerin, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Fragrance/Parfum, Zinc Ricinoleate, Bentonite, Melia Azadirachta Leaf Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Geraniol*, Limonene*, Citronellol*, Citral*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Eugenol*, Benzyl Alcohol*, Farnesol*, Benzyl Salicylate*, Hydrogenated Jojoba Oil, Sucrose Laurate, Cetearyl Alcohol, Lecithin, Sodium Magnesium Silicate, Xanthan Gum, Citric Acid, Rosa Damascena Flower Oil. 

*Component Of Natural Essential Oils
CIJENA: 95,95 kn (50 ml) a dostupan je miris kadulje i metvice po cijeni od 88,15 kn.
MOJ DOJAM: Na stranu činjenica što nisam ljubitelj mirisa ruže u kozmetičkim proizvodima, testirala sam oba proizvoda i to ni više ni manje na ekstremnim temperaturama koje su pogodile naše zemlje. U takvim uvjetima a posebno ako se abnormalno znojite poput mene ne pomaže ni "sveti dezodorans" pa taman i da provodite više vremena  pod tušem tako da ove vrućine nisu zahvalne za recenzije. Ono što me na prvu iznenadilo da miris ruže u oba proizvoda nije previše intenzivan i da brzo nestaje s kože. Dr. Hauscka se nešto duže zadržava u odnosu na Urterkam ali miris ostaje svega nekih sat vremena na mojoj koži. Također, Dr. Hauscka se nešto brže suši i upija dok Urterkam više osvježava. Što se tiče djelovanja moram napomenuti da su oba proizvoda dezodoransi a ne antiperspiranti (klik za razliku pojmova) tako da ne treba očekivati smanjivanje znojenja niti sam ja isto očekivala. Prirodni dezići imaju zadaću spriječiti razmnožavanje bakterija koji uzrokuju neugodne mirise te držati pazuhe pod kontrolom.  Iskreno, puno toga ovisi i o odjeći koju nosite te o higijeni tako da ono što sam ja primjetila u ovom dvoboju da posao kod mene bolje obavlja Urterkam deo a pretpostavljam radi kristala u sastavu koji su poznati po anti-bakterijskom djelovanju. Kad smo kod sastava moram se osvrnuti na potassium alum kojeg vidite kod Urterkam roll-on-a. Radi se o sastojku koji se dobiva se iz prirodnog minerala Alunita. Premda potassium alum sadrži neke od aluminija, oni se nalaze u molekuli koja je prevelika da prodre u kožu. Najveća molekula koja može prodrijeti u kožu ima molekularnu masu manju od 500 Da, dok Alunit ima molekule od 670 Da. Stoga ovaj sastojak neće začepiti pore niti može iritirati kožu na način koji se povezuje s aluminijevim solima (izvor) . U sastavu Dr.Hauscka primjećujete alkohol visoko u popisu sastojaka no moram napomenuti da se tu radi o organskom alkoholu koji dolazi u koncentraciji do 10% tako da se ne morate bojati isušivanja ili iritacija. Dapače, Hausckin deo ima kremastu teksturu u odnosu na Urterkamov deo koji je potpuno vodenast tako da usput njeguje kožu. Sve u svemu, obzirom na trenutne temperature vrlo sam zadovoljna djelovanjem oba roll-on-a no moram priznati da me Urterkam puno više oduševio djelovanjem, izborom mirisa te cijenom i sigurno ću ga ponovno kupiti ali u nekom drugom mirisu :)
GDJE KUPITI: Dr. Hauscka i Urterkam dezodoranse možete kupiti u Bio&Bio trgovinama, odabranim trgovinama zdrave hrane i ljekarnama te putem web shop-a.
*PR PROIZVOD

Jeste li pronašli dobar prirodni dezodorans? Probali neki od aktera ovog dvoboja?

Oznake: , , , , ,