ACTIMARIS® GEL ZA RANE


Ljeto donosi puno lijepih dana i veselja ali i brojne nezgode. Posebno što provodimo više vremena na otvorenome vrlo često se događaju razne ozljede, opekline i rane.
Nedavno sam na recenziju dobila Actimaris gel za rane koji ima vrlo široku namjenu a kako je ljeto za mene uvijek puno neugodnih situacija (žuljevi, rane, opekline, prištići...) rado sam ga isprobala te danas tipkam svoj dojam.

OPIS PROIZVODA: Potpuno prirodni proizvod, koji ubrzava zacjeljivanje rana i upalnih procesa na koži i sluznicama, uključujući usta, nos i genitalije. Sadrži aktivni, visoko energetski kisik, morsku sol i ioniziranu vodu pH vrijednosti 9,8.
Aktivni kisik je jedan od najučinkovitijih prirodnih antimikrobnih sredstava. Uništava bakterije, viruse i gljivice. Značajno smanjuje upalu.
Morska sol sadrži oko 80 minerala, koji su važni za proces ozdravljenja. Osmozom pomaže smanjivanju otekline i boli.
Ionizirana lužnata voda prodire dublje u tkivo od obične vode. Na taj način prenosi više kisika i minerala. Ima značajno antioksidacijsko djelovanje.

PODRUČJA PRIMJENE su široka i gdje se sve može koristiti ActiMaris možete pročitati ovdje.
AMBALAŽA, MIRIS, TEKSTURA: Proizvod dolazi u metalnoj tubi s šiljastim i preciznim aplikatorom koji omogućuje apliciranje na sva područja primjene i to vrlo precizno bez nepotrebnog curenja proizvoda. Miris je potpuno morski, podsjeća me na plažu i miris mora dok je tekstura prozirna i gelasta. Na koži ostavlja sloj obzirom da u uputstvima piše da se nanosi u debljem sloju ali nije mastan već lagano ljepljiv i vlažan.
SASTOJCI: aqua purificata, lithium magnesium sodium silicate, sal maris, sodium oxychlorite
DJELOVANJE: Kada sam dobila ovaj gel nisam znala otkuda bih prije krenula s upotrebom. Komarci koji me jako vole nisu me štedili ni ovog ljeta pa se tako nakon uboda jako češkam i uvijek napravim prave rane. ActiMaris sam nanosila na rane od komaraca dva puta dnevno i evo rezultata nakon tri dana:
Prekomjerno znojenje ali i hormoni vrlo često uzrokuju akne na mojem području brade te sam ActiMaris koristila i u tu svrhu no ono što sam primjetila da odlično dezinficira posebno nakon mojih diranja i stiskanja te nije dozvolio širenje bakterija po ostatku područja. Na same akne nema djelovanje u smislu da ih osuši već ih dezinficira i sprečava upalne procese što pomaže da gadovi prije nestanu. 
Ovog ljeta sam zadobila  žuljeve i to na vrlo nezgodnom mjestu-tabanima. Žuljeve sam probušila iglicom kako bih smanjila pritisak i potom nanosila ActiMaris koji je vrlo brzo, kroz nekih 3-4 dana očistio rane te smanjio oticanje i infekciju. 
Nakon što sam pročitala gdje i u koju svrhu se sve može koristiti, odlučila sam kupiti jedan primjerak majci koja trenutno vadi zube radi paradentoze. ActiMaris se koristi nakon vađenja zubiju na ranama kao pomoć kod zacjeljivanja rana i prenosim od majke da mu je okus slan a da sami gel smanjuje upaljeno zubno meso i ubrzava zacjeljivanje rane. Prema usporedbi moje majke, kaže da bez gela rana boli do sedam dana upotrebom gela taj se period  skraćuje na tri dana uz svakodnevno mazanje dva puta.
Pročitala sam da djeluje i na afte s kojima sam se borila prije 15 godina i napokon izliječila promjenom prehrane tako da nisam isprobala ovaj gel u tom segmentu ali dobro je znati da se može i u tu svrhu koristiti. 
Jedina zamjerka po meni je količina od 20 grama jer obzirom na široku namjenu i spektar djelovanja ovaj proizvod vrijedi imati u kućnim ljekarnama a kada krenete koristiti u razne svrhe prebrzo se troši. Moj primjerak je potrajao deset dana ali napominjem da sam trenutno pravi kandidat za njega :-)
CIJENA: 100 kn (20 grama) dostupno u web shopu.  
*PR PROIZVOD


Znate li za još neki proizvod ovako široke namjene i prirodnih sastojaka? Kako vam se sviđa ovaj proizvod?




Oznake: , , , ,