MADARA AHA PILING MASKA


AHA kiseline su uvijek dobrodošle u mojoj rutini te ih vrlo rijetko preskačem iz razloga što moje lice jednostavno treba AHA kiseline kako bi ga držala čistim. Prije nekih dva mjeseca dobila sam na recenziju Madara AHA piling masku te ju koristila cijelo vrijeme te danas donosim svoj dojam.
OPIS PROIZVODA: Voćne kiseline i vitamin C u sinergiji  s hidratantnom mliječnom kiselinom i umirujućom bazgom pružaju učinkovit piling za svjetliji i ozaren ten te glatku kožu.
Ovom maskom tretira se koža bez sjaja i umorna koža, koža na kojoj su vidljivi znaci starenja (bore, linije) te koža sa začepljenim porama i aknama. Nije pogodna za one s preosjetljivom kožom.
NAČIN KORIŠTENJANanijeti na čistu kožu lica 1-2 puta tjedno.
Normalna / Suha koža / zrela koža – maska može stajati 3-10 minuta.
Masna / mješovita koža – maska može stajati 5 - 15 minuta.Uklonite s vodom. Nanesite hidratantnu kremu. Piling maska ima veću učinkovitosti od ostalih kozmetičkih proizvoda jer uklanja sloj mrtvih stanica kože i omogućuje aktivnim sastojcima da prodru dublje u kožu.

PAKIRANJE, MIRIS, TEKSTURA: Piling maska dolazi u tubi prepoznatljive Madara zelene boje i sadrži 60 ml što je po meni vrlo izdašno i može potrajati. Na primjer ja  koristim oko dva mjeseca jednom tjedno i još je ima više od pola tako da joj predviđam sudbinu u mojoj kupaoni oko četiri mjeseca. Tekstura je mliječna, gelasta i prilično rijetka i ne spada u one maske koje se nanose u debelom sloju. Miris je neutralan s blagom dozom bilja no nikako intenzivan. 
SASTOJCIAqua, Lactic Acid, Glycerin***, Lavendula Angustifolia (Lavender) Floral Water*, Galactoarabinan, Amorphophallus Konjac Root Extract, Potassium Hydroxide, Mica (CI 77019)****, Pyrus Cydonia (Quince) Fruit Extract*, Sambucus Nigra (Elderflower) Fruit Extract*, Aroma, Titanium Dioxide (CI 77891)****, Ethyl Lauroyl Arginate HCL, Xantan Gum, Limonene**. * ingredients from organic farming ** natural essential oils *** made using organic ingredients ****pure mineral pigments

MOJ DOJAM: Moja koža je jako osjetljiva i iz tog razloga najčešće biram kemijske pilinge a više o vrstama pilinga sam pisala u ovom postu. AHA kiseline su odlična stvar kod sive kože koju najčešće uzrokuju nakupine mrtvih stanica te kod začepljenih pora, komedona i mitesera. Proizvođač navodi da ova maska nije za jako osjetljivu kožu i ja se slažem jer se lice vrlo brzo zacrveni ako ste vlasnice krhke i tanke kože poput moje. S druge strane koliko je osjetljiva, toliko je i mješovita zato uvijek oko nosa i na bradi imam komedone i začepljene pore čemu su najviše zaslužni proizvodi sa visokim SPF-om koje vjerno koristim i tada nastane problem. Madara piling masku sam koristila na način da sam nanosila samo na problematična mjesta (nos, oko nosa te brada) i tako držala 10 minuta a potom još 5 minuta nanijela na ostatak lica i čela i tako ukupno 15 minuta ostavila da djeluje a potom isprala vodom. Vrlo lako se ispire a pod prstima točno možete osjetiti nekakve oljuštene komadiće. 
Vjerojatno se pitate zašto se ovaj proizvod zove maska-piling? Razlog je jednostavan: koristi se kao maska a djeluje kao piling jer uklanja mrtve stanice. Što se tiče učinka, odmah nakon korištenja možete vidjeti kako su pore čiste i ponekad pomislim kako je bolje da su "pune" jer ih manje vidim, no šalu na stranu, ovaj sastav je zaista moćan iako ne znam o kojoj se koncentraciji AHA kiselina radi niti o pH u proizvodu. Da se vratim na učinak..pore su čiste mada kod onih dubokih mitesera ne možete očekivati čudo jer su oni stvar mehaničkog čišćenja i ništa ih ne može izvući do dobre kozmetičarke ali sve one pore koje se tijekom dana napune od sebuma, makeup-a i krema su instant prazne. Odličan učinak pokazuje kod crvenih točkica po licu (ožiljci od prištića) jer ih piling posvjetljuje i redovitom upotrebom sam primjetila kako se koža na tim mjestima super zagladila a puno toga ovisi i o ostatku kozmetike. AHA kiseline djeluju i na plitke bore tako da ih zaglađuju no taj učinak traje samo dok ih redovito koristite tako da nemojte ovu masku uzimati u obzir kao anti-age proizvod već kao dodatak ako ste poput mene "sretnica" koja na sve nabrojano na svom licu ima bonus- bore:-)
ZAKLJUČAK:Ljubitelji AHA kiselina, te svi oni s problematičnom kožom, na raspolaganju vam je jedan učinkovit proizvod koji uz sve to ima ECOCERT certifikat, prirodne, organske sastojke. 
CIJENA: 160,65 kn (60 ml) dobavljivo u specijaliziranim trgovinama prirodne kozmetike ili narudžbom na Terra Organica i BB Natura vera  web shopovima. 
P.S. Do nedjelje 30.8. 2015.u BB Natura vera web shopu traje odlični popust od 40% na određene Madara proizvode.
 Koristite li AHA kiseline? Ne zaboravite da se ovakvi proizvodi koriste isključivo navečer a ujutro visoka SPF zaštita.

Oznake: , , , , ,