OKSIGEN AKTIVNI KISEONIK


Ukoliko pratite blogove i forume izvan Hrvatske, vjerojatno ste čitali o čudu zvanom "Aktivni kiseonik". Tekućina u jednostavnoj ambalaži, hvaljena gdje god sam naišla na tekst o njoj. Nedavno je moja draga čitateljica izrazila želju da pošalje jedan primjerak na moju adresu kako bih isprobala i ja ovaj proizvod. Hvala još jednom! Za početak,malo više o aktivnom kiseoniku.
OPIS PROIZVODA: Aktivni kiseonik je tekućina jakog dezinfekcijskog djelovanja koja efikasno uništava gram-pozitivne i gram-negative bakterije, viruse i gljivice. Vrijeme djelovanja je 15-20 minuta. Djeluje lokalno i kao blagi antiseptik. 
Koristi se 
-za dezinfekciju otvorenih rana i posjekotina 

-dezinfekciju grla i desni 

-dezinfekciju vode za piće 
-dezinfekciju nogu i obuće 
-opekotine 
-proširene vene i poboljšanje cirkulacije 
-Tretman lica Aktivni kiseonik njeguje osvježava i pospješuje obnavljanje površinskog sloja koze lice.Poslije tretmana koža je svježija, oporavljena i izgleda mlađe. Moguća je blaga pojava crvenila zbog pojačane lokalne cirkulacije. Tretman se može primjeniti na svim tipovima kože od zdrave do problematične. Na oštećeno lice se stavi komad gaze ili maramica i preko nje se nakvasi lice aktivnim kiseonikom. U roku od 20 min održavati kozu vlažnom i 30 min nakon tretmana ne stavljati nista na lice. 
Tretman akni i prištića: Isto se stavi komad gaze ili maramice i kvasi lice 20 minuta. Postupak se ponavlja najmanje 4 puta dnevno. Ukoliko je uzročnik osjetljiv na aktivni kiseonik efekti u vidu zasušivanja bubuljica i blagogo perutanja lica biti će brzo vidljivi.U suprotnom uzrok promjene je vjerojatno ozbiljnije prirode. Na ovaj način se tretiraju akne, ekcemi i virusne promjene na kozi. 
Dezinfekcija nakon depilacije :Nakon depilacije iritiranu kozu poprskati aktivnim kiseonikom radi dezinfekcije i regeneracije kože. 
AMBALAŽA,MIRIS, TEKSTURA: Vrlo jednostavna plastična bočica u količini od 200 ml s raspršivačem pomoću kojeg se nanosi proizvod. Radi se o potpuno tekućoj teksturi poput vode tako je i raspršivanje jednostavno mada ponekad izlazi previše proizvoda te zna curiti oko čepa. Miris podsjeća na ocat i nekome bi mogao biti neugodan no meni osobno ne smeta a tim više što brzo ishlapi s kože. 
SASTAV:  Uz najveće napore nisam uspjela pronaći sastav proizvoda pa ako netko zna neka napiše u komentarima. Na ambalaži piše samo da sadrži aktivni kiseonik 0,04% dok sam na netu pronašla objašnjenje da kada se vodi (H20) doda kisik nastaje hidrogen peroksid (H2O2). 
MOJ DOJAM: Kao što znate, ja nisam nikakav stručnjak a još manje kemičar no onako kao laiku je od početka bilo čudno da se kisik može upakirati u bočicu no o tom dijelu malo znam pa prepuštam stručnjacima. U svakom slučaju jako me naživcirala činjenica da ne mogu saznati sastav pa čak niti što sam proizvođačima poslala upit na koji nisu odgovorili. Postoje neke polemike na netu da postoji samo jedan pravi Aktivni kiseonik proizvođača Akvabent a da su sve ostalo kopije no i taj dio ostavljam stručnjacima. Nažalost nigdje nisam pronašla neka konkretna objašnjenja kako funkcionira spoj vode i kisika niti itko to od proizvođača objašnjava tako da ne bih ulazila u neke teorije zavjere jer nisam stručna na tom polju no ono što je fascinantno i o čemu razmišljam je kako je netko uspio ubaciti kisik u vodu i što onda kada prvi put otvorimo tu bocu, kako su ga zadržali?
No vratimo se na njegovu primjenu i moj dojam. 
Oksigen sam koristila uglavnom za dezinfekciju, ako je istina da je ova tekućina hidrogen peroksid (za kojeg i dalje ne znam u kojem postotku) onda s dezinfekcijom nemam problema. Tako bih ga nanosila na blazinicu i potom prelazila po ranama, iskopanim prištićima te nakon depilacije i u tom smislu kao dezinfekcijsko sredstvo odlično djeluje: smiruje crvenilo, osjećaj žarenja, svrbež i samo malo pecka na otvorenim ranama. Što se tiče njege, iskreno, nisam njime osvježavala niti tretirala lice bez obzira što piše u opisu iz razloga što nisam oduševljena činjenicom da peroksidom tretiram lice pored toliko prirodnih, učinkovitih i djelotvornih tonika i losiona. Mislim da jedan jednostavan hidrolat može napraviti čuda za osvježenje lica a potpuno je bezopasan ako uđe u oko ili dišne puteve za razliku od hidrogen peroksida koji može dovesti do upala. 
Dakle, moj glas ide za dezinfekciju, tretiranje osipa i ekcema ali za njegu, osvježenje i bore radije biram druge proizvode. 
CIJENA iznosi 450 dinara pretvoreno u kune cca 29 kn za 200 ml u ljekarnama u Srbiji i BiH. U Hrvatskoj nisam primjetila sličan proizvod.

*NAPOMENA: I dalje nisam sigurna u točan sastav proizvoda niti znanstveno objašnjenje spoja vode i kisika stoga ukoliko netko zna neka napiše u komentaru.

Kakva su vaša iskustva s aktivnim kiseonikom? Što mislite o ovom proizvodu?

Oznake: , , ,