PRAVILNO ČIŠĆENJE PODRUČJA OKO OČIJU


Na tržištu je mnogo proizvoda koji služe uklanjanju okoloočnog makeup-a a svi znamo koliko je to područje osjetljivo. Svakodnevno razgovaram sa djevojkama i ženama oko čišćenja i ono što sam primjetila u odgovorima su sljedeće činjenice:


U čemu je problem?

Čime sve možemo čistiti područje oko očiju?
posebnim sredstvima namijenjenim uklanjanju šminke na očima od kojih su neki dvofazni (spoj masne i vodenaste faze), uljni (potpuno masni) i nemasni losioni.


micelarnim otopinama koja je odličan izbor jer njome možemo čistiti i oči i ostatak lica i vrata

čistim biljnim uljima od kojih možete birati bilo koju vrstu (bademovo, suncokretovo,maslinovo, jojoba itd.). Meni osobno je najdraže jojobino ili ulje sezama.
kozmetičkim maramicama


Koji god proizvod je vaš izbor pravila su jednaka:


Testirajući razne proizvode i sukladno onome što slušam svaki dan, odlučila sam napraviti mali eksperiment. Našminkala sam oči najvodootpornijim proizvodima koje imam te nanijela bazu za sjenila, dugotrajno sjenilo, vodootpornu maskaru i olovku, sjenilo za obrve i korektor.

Za uklanjanje makeup-a upotrijebila sam isti proizvod na dva različita načina:
Prvi način: Blazinicu sam natopila sredstvom te prionula na žustro trljanje pri čemu mi se osjetljiva koža toliko razvlačila i natezala da se bojim da će moje bore reći "jao"(pogledajte samo bore na čelu :-() !
Rezultat: prilikom postupka čišćenja proizvod na blazinici kao i šminka na mojim očima jednostavno su završili-u oku te me ono peklo kao i koža oko očiju radi trenja blazinicom. Kao što vidite na fotki niti šminka se nije dobro uklonila a oči su iziritirane.

Drugi način: Makeup sam uklanjala na gore opisan način: prislonila blazinicu, držala 30-40 sekundi te nježno obrisala cijeli kapak. Obzirom da sam koristila zaista jako vodootporne proizvode, postupak sam ponovila još jednom. Šminka je temeljito uklonjena a koža i oči nisu iritirani niti peku.

Na sljedećoj fotografiji lijevo možete vidjeti kako izgleda blazinica kojom se trlja i agresivno čiste oči a desno je blazinica kojom se u dva poteza otopi sav makeup bez agresivnog i brzog trljanja.

Nakon uklanjanja makeup-a s očiju prelazim na lice no to je tema za neki drugi post. 

Koliko vremena izdvajate za čišćenje okoloočnog makeup-a? Koje su vaše metode?



Oznake: , , ,