[RECENZIJA] BYPHASSE MICELARNA, TONIK I GEL ZA UMIVANJE


Prije mjesec dana u Hrvatskoj se pojavio novi brend Byphasse dostupan u DM trgovinama i odmah nakon predstavljanja u ovom postu prionula sam na korištenje nekih proizvoda te vam u današnjem postu donosim detaljniji dojam o tri proizvoda za čišćenje lica. 

BYPHASSE MICELARNA 
OPIS PROIZVODAmicelarna tekućina za skidanje šminke za osjetljivu, suhu i nadraženu kožu sklonu rozacei. Ne sadrži sapun, boje, alkohol i parabene. Cijena 39,90 kn (500 ml).
MOJ DOJAM: Micelarna tekućina je nešto što koristim otkako se pojavila na tržištu i mogu se pohvaliti da sam isprobala veliki broj micelarnih raznih proizvođača. Biti ću iskrena i napisati da sam uvijek bila sklona ljekarničkim brendovima i njihovim micelarnama a nešto manje drogerijskim iako sam i takvih imala veliki broj. Byphasse micelarna po opisu savršeno odgovara mom tipu kože: osjetljiva, nadražena, sklona reagiranju na sve i svašta a nažalost patim i od rozacee. Iz iskustva znam da su micelarne namijenjene osjetljivoj koži vrlo blage pa većina ne radi svoj posao "od prve" već je potrebno više blazinica kako bi se temeljito uklonila nečistoća pa sam isto i očekivala od ove prinove. Kod Byphasse micelarne najviše me se dojmila moć uklanjanja makeup-a. Doduše, ja ne koristim svakodnevno vodootporni makeup mada sam ju testirala i na takvim proizvodima i za jedno čišćenje potrebne su mi tek dvije veće blazinice. Micelarna nema nikakav miris a u dodiru s kožom ponaša se kao voda, nema nikakvih reakcija, crvenila niti začepljuje pore a savršeno upija nečistoće i makeup. Na mojoj koži ne ostavlja nikakav sloj no imajte na umu da je ipak namijenjena suhoj koži te ukoliko ste vlasnice masne ili mješovite moguće da osjetite laganu ljepljivost koja se gubi kroz nekoliko minuta. Ja osobno nemam problem s time jer se iza micelarne uvijek umivam a takvu rutinu prakticiram godinama ali svakako nakon čišćenja micelarnom možete krenuti na njegu bez dodatnog umivanja. Ovakav opis i efekt do sada sam osjetila jedino kod roze Biodermine micelarne tako da potvrđujem ono što je pola stranog beauty svijeta zaključilo: Byphasse je dupe Bioderminoj rozoj micelarnoj samo puno povoljnija opcija i trenutno što se tiče drogerijskog ranga best buy: 500 ml košta 39,90 kn.
SASTAV: Aqua, Glycerin, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Propylene Glycol, Disodium Cocoamphodiacetate, Polyaminopropyl Biguanide, Panthenol, Disodium EDTA, Decyl Glucoside, Parfum, Citric Acid, Bisabolol, Sodium Hydroxide.
BYPHASSE GEL ZA ČIŠĆENJE

OPIS PROIZVODAkremaste teksture, pH neutralne formule, bez sapuna je i parabena. Kombinacija vodice hamamelisa i vitamina E trenutno osvježava kožu i ostavlja nahranjenom i mekom.
MOJ DOJAM: Ako pratite moj blog onda znate moju opsesiju umivalicama i ponekad mi se čini da vjerojatno postoji mali broj kojih još nisam stigla isprobati. Kod Byphasse gela prvo me je zbunio opis "kremaste teksture" a vidljivo je kroz ambalažu da se radi o gelastoj. Već kod prve upotrebe bilo mi je jasno da takvu teksturu nisam još imala prilike probati. Na izgled gelasti a pod prstima doista kremasti gel kojeg je potrebno vrlo malo za jedno korištenje jer se u doticaju s vodom vrlo brzo pretvara u bogatu pjenu. Ja ga koristim za jutarnje umivanje kada uklanjam ostatke noćne njege a ne želim koristiti neke agresivne čistače jer ovaj gel odlično osvježava i priprema za daljnju rutinu. Moram naglasiti da je ovaj gel vrlo blag, ne ostavlja onaj škripavi i zategnuti osjećaj nakon umivanja stoga nije primjeren za uklanjanje jake šminke. Moja rutina uvijek podrazumijeva čišćenje micelarnom ili uljem pa potom umivanje i nikada ne uklanjam makeup gelom tako da se u mojoj rutini gel savršeno nadopunjuje s prethodno opisanom micelarnom. Povremeno koristim neke od mojih beauty igračaka: Braun, Clarisonic ili Visapure uz koje također koristim ovaj gel i također ga treba vrlo malo tako da ako posjedujete neki od aparata slobodno možete i ovaj gel uzeti u obzir. 
CIJENA: 29,90 kn (200 ml).
SASTAVAqua, Glycerin, Sodium Laureth Sulfate, Triethanolamine, Decyl Glucoside, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Hamamelis Virginiana Flower Water, Parfum, Salicylic Acid, Polysorbate 20,  Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Citric Acid, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-35 Castor Oil, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolinone,  CI 42090.

BYPHASSE TONIK 

OPIS PROIZVODAblagi tonik s ružinom vodicom uklanja sve tragove šminke i stimulira kožu poštujući njenu pH razinu. 
MOJ DOJAM: Sigurni se pitate što će mi tonik ako imam micelarnu? Više puta sam pisala što je micelarna (klik) a što tonik (klik) pa iako slični, tonik i micelarna su dva različita proizvoda. Niti micelarnom tonizirate lice i vraćate pH a niti je tonik namijenjen čišćenju lica. Moja dugogodišnja rutina uvijek uključuje tonike i to uglavnom u jutranjim satima nakon umivanja a prije nanošenja seruma, kreme i makeup-a dok je micelarna na redu u večernjim satima. Naravno, način korištenja je individualan a za mene tonik itekako ima svoju svrhu. Byphasse tonik prepoznati ćete po gigantskoj bočici od 500 ml u rozoj boji a najbolje od svega po smiješnoj cijeni od 24,90 kn.  
Miris tonika je srednje intenzivan po ruži, meni osobno jako lijep i zadržava se na koži nekih 5 minuta. Tekstura je potpuno vodenasta i osvježavajuća te prelazak jedne blazinice po licu i vratu naočigled čini kožu hidratiziranom i sjajnom a nakon sušenja odmah se primjećuje zategnutost pora bez viška sebuma no ovaj efekt nije kao kod većine tonika radi alkohola jer ga ovaj tonik ne sadrži. Nije izazavao nikakve iritacije ni komedone čak mi se čini da ih dobro drži pod kontrolom. Dio ove pozamašne količine sam pretočila u bočicu s špricom te u ovim ljetnim žegama nosila u torbici za osvježenje preko dana i baš dobro da sam se toga sjetila jer mi je vratio vlagu od silnog preznojavanja puno bolje od termalnih voda. Nedavno mi je kolegica Kike rekla da ga koristi čak i nakon depilacije te da fino umiruje bikini zonu no taj način primjene još nisam isprobala ali svakako hoću čim se natjeram na depilaciju :-)
SASTAV: Aqua (Water), Rosa Damascena Flower Water, Glycerin, Parfum (Fragrance), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-75 Lanolin, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Gluconolactone, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Calcium Gluconate, Benzyl Salicylate, Limonene, Hexyl Cinnamal, Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone.

ZAKLJUČAK: U početku vrlo skeptična a sada zaista prezadovoljna, pronašla sam svoja tri favorita u segmentu čišćenja Byphasse brenda koji rade svoj posao odlično, usudila bih se napisati puno bolje od mnogih skupljih proizvoda. Sjedi 5!

Jeste li isprobali neki proizvod ovog brenda? Dojmovi?


Oznake: , , , ,