SISTERHOOD OF THE WORLD BLOGGER AWARD

Posted by Dear Skin at 23:48

Blogerski tagovi su česta pojava i kada me kolegice nominiraju, vrlo se rado odazovem jer eto prilike da malo odahnem od kozmetičkih postova ali i dobro zabavim. Ovaj tag govori o "sestrinstvu" među blogericama što bi zaista bilo super da je uvijek tako, no ja se ponekad osjećam kao mama svim kolegicama (ne slušajte me, upravo sam još godinu starija :D). 

Pravila taga su:
1. Zahvaliti blogeru koji vas je nominirao i linkati njegov blog

2. Postaviti logo taga na svoj blog
3. Odgovoriti na 10 pitanja koja ste dobili
4. Smisliti 10 novih pitanja
5. Nominirati pet blogera

Nedavno me kolegice Classified Beauty i Beauty chat room by Marijana nominirale te postavile nekoliko pitanja a evo i mojih odgovora:

Classified Beauty:
 1. Volite li ljeto i zašto? Ne, ne volim više otkako si ne mogu priuštiti godišnji na moru pa se nekoliko godina pacam na gradskoj sparini kupujući sredstva za depiliranje zajedno s onima koji planiraju lijepa putovanja.
2. Da morate birati između toga da svaki dan u životu morate provesti u istoj odjevnoj kombinaciji (čistoj!), ili biti nenašminkane cijeli život, što biste izabrale? Teško pitanje Matea. Vjerojatno bih izabrala ovo drugo odnosno cijeli život biti nenašminkana iz razloga što zaista ne znam koja bi to odjevna kombinacija trebala biti.
3. Što je vama najljepša stvar kod bloganja? Poznanstva kako prava, tako virtualna. Sklapanje novih prijateljsva koja su upravo to u punom značenju riječi.

4. Kada bi mogli odabrati jelo koje možete jesti bez da se udebljate, koje bi to bilo? Samo jedno jelo? Salata s puno povrća, kuhanog mesa i jaja.
5.  Najdraže mjesto na svijetu? Definitivno kupaona ;)
6. Da možete, u koju biste se životinju najrađe pretvorile i zašto?  Vjerojatno u konja. Obožavam te životinje jer su mi najljepše a imaju tako sjajnu dlaku :)
7. Ljeto, ili zima? Slično pitanje prvom, dakle zima.
8. Hobby osim bloganja?  Kozmetika, volim čitati, isprobavati i proučavati sve u vezi nje.
9. Kokice, ili čokolada? Kokice! Ja sam slani team.
10. Najdraži make up proizvod u vašoj kolekciji? Bronzer iz razloga što sa njime imam toliko mogućnosti: kao rumenilo, kao sjenilo, kao lagani puder..
Beauty chat room by Marijana:
1. Da možeš birati, u kojem gradu bi voljela živjeti? Vjerojatno u Los Angelesu ili New Yorku mada glasam za ovaj prvi :)
2. More ili planina? More definitivno.
3. Mini haljina ili hlače? Hlače-to sam ja:)
4. Iskreno, koje hrvatske blogerice redovito pratiš? Iskreno? Svega dve-tri redovito, ostalo kada stignem nedjeljom kada je moj dan za čitanje zaostataka.
5. Tvoje mišljenje o besplatnom reklamiranju beauty brendova. Pa, ne znam na što točno misliš. Zna se što je reklama a to vjerujem nitko ne radi besplatno. Ako ciljaš na blogerice, same njihove pozitivne recenzije su reklama a sad da li su brendovi tome "krivi".. pa nisu jer mi bi ionako kupovale i pisale. Ono što me rastužuje je činjenica da blogerice pristaju na svašta što se dobrano koristi.
6. Koja ti je najdraža inozemna beauty blogerica? Ne pratim ih, vrlo rijetko.
7. Koliko često ideš u kino? Jednom u pet godina, užas.
8. Misliš li da postoji rivalstvo i ne trpeljivost među beauty blogericama? Ti si baš odlučila da me povučeš za jezik :D Da, mislim da postoji i to sam iskusila na svojoj koži. Žene ko žene, uvijek nađu konkurenciju u nečemu.
9. Koji ti je kozmetički brend najdraži? To je kao da me pitaš koje dijete mi je najdraže :D Ako moram birati one koji me nisu nikad razočarali to su John Masters Organics i Green Girl.
10. Što najmanje voliš prilikom pisanja posta za blog? Svašta ne volim u tom trenutku: činjenicu da je uvijek jako kasno i da ću opet kasno leći u krevet jer ne stignem prije pisati. Činjenicu da previše sjedim za stolom umjesto da se bavim nekom fizičkom aktivnošću, činjenicu da nikad nemam vremena srediti nokte a često niti oprati kosu, činjenicu da ogladnim dva puta dok pišem post ali sve zajedno pada u vodu nakon što ga objavim :))

Drage moje hvala na pitanjima i čitanju, nadam se da je bilo zanimljivo. A ja preskačem pravilo o nominiranju blogova pošto smatram da su svi dobili nekoliko nominacija pa postavljam nekoliko pitanja vama, čitateljima:
1. Volite li videa i što vam je najzanimljivije u njima?
2. Volite li vlogove?
3. Micelarna ili ulje za skidanje makeup-a?
4. Što ste najviše naučili na beauty blogovima?
5. Što vas najviše smeta kod beauty blogova?
6. Najdraži proizvod kojeg ste kupili na preporuku blogova?
7. Znate li oblikovati obrve poput makeup tutoriala?
8. Što najviše cijenite na blogovima?
9. Proizvod koji vas je razočarao a kupljen na preporuku blogova?
10. Prirodni ili gel nokti?

14 komentari:

 1. Super su mi tvoji odgovori, iskreno kao uvijek :-) Eto da ja probijem led:
  1. Volite li videa i što vam je najzanimljivije u njima?
  Volim videa ali ne smiju biti predugački ni dosadni jer nakon dve minute nemam više živaca gledati.
  2. Volite li vlogove? Šta je to vlog? Jel to ono kada se snimaju s dečkom u autu i onda cerekaju i krevelje?
  3. Micelarna ili ulje za skidanje makeup-a? Ulje od badema biram najprije al može nekad i dobra micelarna (imam suhu kožu)
  4. Što ste najviše naučili na beauty blogovima? Ovisi kako gdje. Najviše sam naučila kako napraviti crtu tušem a na ovom blogu razliku između prirodne i "prirodne" kozmetike i još dosta toga.
  5. Što vas najviše smeta kod beauty blogova? Ponavljanja, užasavam se kada na bloglovinu ugledam iste naslove na svim blogovima.
  6. Najdraži proizvod kojeg ste kupili na preporuku blogova? Serum za lice i top coat
  7. Znate li oblikovati obrve poput makeup tutoriala? Ne, nisam ni pokušavala jer mislim da ni jedna blogerica nema oblik poput mojih obrva.
  8. Što najviše cijenite na blogovima? Iskrenost i redovitost
  9. Proizvod koji vas je razočarao a kupljen na preporuku blogova? LPM šamponi i gelovi za tuširanje, isušili me ko barut a nema gdje nisam pročitala hvalospjeve.
  10. Prirodni ili gel nokti? U mom slučaju gel.
  Valerija

  OdgovoriIzbriši
 2. 1. Volite li videa i što vam je najzanimljivije u njima? - Ne volim ih jer nemam ni veremena ni živaca ih gledati, a i ponekad me iživciraju sitnice poput poštapalica, tona glasa i sl.

  2. Volite li vlogove? Ne.

  3. Micelarna ili ulje za skidanje makeup-a? Micelarna, i to Mixa

  4. Što ste najviše naučili na beauty blogovima? O nužnosti čitanja i proučavanja sastojaka; naučila sam da postoji more proizvoda koji mi nužno trebaju, ha ha; serum sa vit C

  5. Što vas najviše smeta kod beauty blogova? Recenzije proizvoda nakon kratkog vremena korištenja; hvaljenje proizvoda koji su očito neprikladni za tip kože/dob blogerice; objavljivanje manikura na neurednim nesređenim noktima; 10 istih članaka nakon jednog eventa

  6. Najdraži proizvod kojeg ste kupili na preporuku blogova? GG serum sa vitaminom C, Derma E Hydrating Cleanser with Hyaluronic Acid

  7. Znate li oblikovati obrve poput makeup tutoriala? Voljela bih, ali ne ide mi baš tako profi, iako sam prilično zadovoljna

  8. Što najviše cijenite na blogovima? Iskrenost, raznolikost

  9. Proizvod koji vas je razočarao a kupljen na preporuku blogova? La Croa šampon, Avène Blagi pročišćavajući piling

  10. Prirodni ili gel nokti? Prirodni

  OdgovoriIzbriši
 3. 1. Volite li videa i što vam je najzanimljivije u njima? Volim,uvijek je bolje vidjeti nego samo citati i cuti.. Npr. Kad recimo ti dajes neke savjete volim ih vidjeti kako ti radis jer onda je lakse,nego da citam.
  2. Volite li vlogove? Volim.
  3. Micelarna ili ulje za skidanje makeup-a? Hmm. Ovisi od proizvoda do proizvoda.
  4. Što ste najviše naučili na beauty blogovima? Naucila sam sto trebam pogledati kod proizvoda. Prije bih dosla "ah ima lijepu boju,kupujem",sad pogledam teksturu,sastojke i svasta nesto kako bih se uvjerila da je proizvod dobar.
  5. Što vas najviše smeta kod beauty blogova? Hm. Najvise me smeta kad blogerice nisu iskrene,dogodi se da preuvelicavaju kvalitetu proizvoda i to mi se ne svidja.
  6. Najdraži proizvod kojeg ste kupili na preporuku blogova? Uhh. Dosta toga kupim.. Ruzevi,sjenila,micelarne. Ne mogu odabrati iedan.
  7. Znate li oblikovati obrve poput makeup tutoriala? Nee znam. I zelim naucitiiii :(
  8. Što najviše cijenite na blogovima? Najvise cijenim to sto se Vi cure usudite isprobavati svakakve proizvode da bi misljenje prenesle nama(najcesce su to kvalitetne marke ali moze se dogoditi i da je proizvod los). Ulazete dosta u svoj blog i volim kad su blogerice pristupacne,kad znam da mogu upitati sto god me zanima.
  9. Proizvod koji vas je razočarao a kupljen na preporuku blogova? Zasad nijedan.
  10. Prirodni ili gel nokti? Svakako prirodni

  :) :*

  OdgovoriIzbriši
 4. 1. Volite li videa i što vam je najzanimljivije u njima? Ne, nemam živaca za njih, radije pročitam 100 strana teksta nego što dogledam 10 minuta videa.
  2. Volite li vlogove? Ne.
  3. Micelarna ili ulje za skidanje makeup-a? Ulje.
  4. Što ste najviše naučili na beauty blogovima? Naučila sam mnogo toga o štetnim i korisnim sastojcima kozmetike.
  5. Što vas najviše smeta kod beauty blogova? Nadmeni stav, pisanje samo radi pisanja, nekritično hvaljenje svega šta se dobije, preagresivni marketing
  6. Najdraži proizvod kojeg ste kupili na preporuku blogova? MAC Soft&gentle, Illamasqua rumenila itd.
  7. Znate li oblikovati obrve poput makeup tutoriala? Znam, ali nemam ni najmanju želju, volim svoje obrve.
  8. Što najviše cijenite na blogovima? Volim kad blogerka zvuči prizemno i normalno, a iznad svega cenim kad se oseća da zaista voli kozmetiku, sve mogu da oprostim samo ne manjak ljubavi za kozmetiku.
  9. Proizvod koji vas je razočarao a kupljen na preporuku blogova? Illamasqua Hollow, Guerlain kuglice
  10. Prirodni ili gel nokti? Prirodni.

  OdgovoriIzbriši
 5. Sviđa mi se što si iskrena :)

  1. Volite li videa i što vam je najzanimljivije u njima? Moram priznati da mi se više ni ne daju gledati jer uglavnom predugo traju.
  2. Volite li vlogove? Ne.
  3. Micelarna ili ulje za skidanje makeup-a? Micelarna
  4. Što ste najviše naučili na beauty blogovima? Puno o njezi kože :)
  5. Što vas najviše smeta kod beauty blogova? Pretjerani hvalospjevi i premalo kritika.
  6. Najdraži proizvod kojeg ste kupili na preporuku blogova? Biobaza Dry Sunning Oil.
  7. Znate li oblikovati obrve poput makeup tutoriala? Mislim da sam u tome dobra, da :D
  8. Što najviše cijenite na blogovima? Iskrenost, trud oko dobrih fotografija.
  9. Proizvod koji vas je razočarao a kupljen na preporuku blogova? Garnier Blur nešto
  10. Prirodni ili gel nokti? Uvijek prirodni

  OdgovoriIzbriši
 6. 1.Volim 2.Ne 3.uff..mozda ipak miceralna 4.odkad ih citam redovito puno toga 5.kad pisu samo da "pisu",prekratke recenzije,neaktivnost,i pretjerano hvaljenje proizvoda nedovoljno isprobanih 6.ima ih puno..Apivita radiance serum,GG ulje za tijelo,dermalogica piling s kiselinama itd. 7.Ne 8.iskrenost,ucestalost pisanja,temeljite recenzije,odgovaranje na komentare,vjernost odredenim proizvodima bez obzira na more drugih 9.hm.. Olival pekmez za ubrzano tamnjenje 10.Prirodni nokti

  OdgovoriIzbriši
 7. 1. Volite li videa i što vam je najzanimljivije u njima? Volim, ima ako dobrih makeup tutorijala.
  2. Volite li vlogove? Ne
  3. Micelarna ili ulje za skidanje makeup-a? Ulje
  4. Što ste najviše naučili na beauty blogovima? O sastavu kozmetickih proizvoda i o pravilnoj primeni odredjenih preparata.
  5. Što vas najviše smeta kod beauty blogova? Neobjektivnost i masovna recenzija jednog proizvoda koji je svima ok. Kao da je jedna osoba pisala a sve ostale je kopirale. Eto to. Jer razlicita su godista, strukture koze, i nemoguce da je svima dobar.
  6. Najdraži proizvod kojeg ste kupili na preporuku blogova? Nemam trenutno.
  7. Znate li oblikovati obrve poput makeup tutoriala? Da. Vec dvadest godina depiliram obrve, a pre sest sam ih tetovirala jer nisam vise mogla da ih crtam svako jutro. Tetovaza polako bledi pa moram da je obnovim. Obozavam crtati obrve, to mi je u neku ruku i najbitnije kod rituala sminkanja. One daju pecat na kraju.
  8. Što najviše cijenite na blogovima? Objektivnost, iskrenost i kada taj neko ko pise o kozmetici zaista i voli to sto radi.
  9. Proizvod koji vas je razočarao a kupljen na preporuku blogova? Nemam.
  10. Prirodni ili gel nokti? Prirodni savakako.

  Veliki pozzzzzzdrav.

  Ana

  OdgovoriIzbriši
 8. 1. Volite li videa i što vam je najzanimljivije u njima? da, pod uvjetom da su kratki i jasni :)
  2. Volite li vlogove? Čitaj 1
  3. Micelarna ili ulje za skidanje makeup-a? Mlijeko (preporod za kožu)
  4. Što ste najviše naučili na beauty blogovima? Čitati sastojke i srediti obrve.
  5. Što vas najviše smeta kod beauty blogova? Sve više PR recenzija.
  6. Najdraži proizvod kojeg ste kupili na preporuku blogova? Biobaza krema za skidanje šminke.
  7. Znate li oblikovati obrve poput makeup tutoriala? Da, s naglaskom na suptilnost.
  8. Što najviše cijenite na blogovima? Iskrenost.
  9. Proizvod koji vas je razočarao a kupljen na preporuku blogova? Clarisonic (žali bože novaca, to je smrt za kožu)
  10. Prirodni ili gel nokti? Uvijek prirodni

  OdgovoriIzbriši
 9. 1. Volite li videa i što vam je najzanimljivije u njima?
  Volim. Kod meni dragih blogerica. .-)) Makeup tutorijali većinom.


  2. Volite li vlogove?
  Ne baš. Doduše, ne pratim niti jedan. Par puta sam pogledala, nekad mi je nešto smiješno, ali ajmo reći da mi nisu nešto. Znači, prevladava NE.

  3. Micelarna ili ulje za skidanje makeup-a?
  Micelarna

  4. Što ste najviše naučili na beauty blogovima?
  Voditi brigu o sastavu proizvoda, pravila o njezi kože, trikove u šminkanju...

  5. Što vas najviše smeta kod beauty blogova?
  Neiskrene recenzije, mislim na recenziju nakon jako kratkog vremena korištenja nekog proizvoda. Kopiranje drugih blogerica, čim jedna piše o nečemu, pojedine odmah o istom tom pišu, da ne kažem da maltene imaju isto mišljenje, neke imaju dosta sličnih fotki, tipa mislim na pozadinu, bijeli čupavac na svim fotkama. Mislim da znam koju blogericu su sve počele kopirati.

  6. Najdraži proizvod kojeg ste kupili na preporuku blogova?
  Estee Lauder BB Krema, Clarins rumenilo i još dosta toga

  7. Znate li oblikovati obrve poput makeup tutoriala?
  Ne. U biti, ja sam čađavica i čupavica.

  8. Što najviše cijenite na blogovima?
  Iskrenost, kontakt s čitateljima, odgovore na komentare, da blogerica bude svoja a ne povodljiva...

  9. Proizvod koji vas je razočarao a kupljen na preporuku blogova?
  Pa nemam pojma, možda LRP puder koji meni osobno nije nešto sjeo.

  10. Prirodni ili gel nokti?
  Prirodni

  OdgovoriIzbriši
 10. 1. Ne volim,video, volim pisani tekst sa slikama.
  2. Ne znam sta su vlogovi.
  3. Micelarna.
  4. Naucila sam svasta, volim procitati recenzije jer mi pomazu u odabiru proizvoda.
  5. Video recenzije i ako skuzim da netko namjerno hvali odn reklamira proizvod.
  6. Sve od GG.
  7. Nisam probala.
  8. Lijep i iskren post sa popratnim fotkama.
  9. Prirodni dezici, nazalost kod mene ne djeluju.
  10. Prirodni.

  OdgovoriIzbriši
 11. 1. Volite li videa i što vam je najzanimljivije u njima? Volim, najvise me zanimaju oni u vezi nege koze i kose, rutine, omiljeni proizvodi i slicno. makeup tutorijali me najmanje zanimaju.
  2. Volite li vlogove? ne
  3. Micelarna ili ulje za skidanje makeup-a? definitvno ulje, micelarna mi uopste ne prija
  4. Što ste najviše naučili na beauty blogovima? svasta sam naucila, pre svega da obracam paznju na sastav proizvoda, uvela mnoge proizovde za koje ranije nisam nikad ni cula...
  5. Što vas najviše smeta kod beauty blogova? kada kod mnogo blogova vidjam iste teme i iste proizvode, zato sam i prestala mnoge da pratim
  6. Najdraži proizvod kojeg ste kupili na preporuku blogova? razna ulja
  7. Znate li oblikovati obrve poput makeup tutoriala? ne volim takve obrve, samo ih malo popunim olovkom i to je to
  8. Što najviše cijenite na blogovima? iskrenost
  9. Proizvod koji vas je razočarao a kupljen na preporuku blogova? ne secam se, to mi se vise ne desava jer vodim racuna koga pratim i kome verujem na preporuku
  10. Prirodni ili gel nokti? prirodni

  OdgovoriIzbriši
 12. 1.Volite li videa i što vam je najzanimljivije u njima?Volim (ne smiju trajati dugo ! ).Lakše je usvajati nova znanja kad gledamo nego samo kad čitamo.
  2. Volite li vlogove? Ne znam što je to.
  3.Micelarna ili ulje za skidanje makeup-a? S očiju bademovo ulje, s oststka lica micelarna pa gel za čišćenje,
  4.Što ste najviše naučili na beauty blogovima? Da čitam sastojke i koristim ulja iako imam masnu kožu.
  5.Što vas najviše smeta kod beauty blogova? Neiskrenost,pisanje o temama o kojima blogerica ne zna dovoljno,,komentiranje proizvoda koji nisu za njezinu dob (ništa od navedenog se ne odnosi na tebe!).
  6.Najdraži proizvod kojeg ste kupili na preporuku blogova? Dr Masters C serum
  7.Znate li oblikovati obrve poput makeup tutoriala ? Nisam pokušavala,imam prirodno lijep oblik obrva.
  8. Što najviše cijenite na blogovima? Iskrenost
  9.Proizvod koji vas je razočarao a kupljen na preporuku blogova? Za sada niti jedan nije bio totalna katastrofa.
  10. Prirodni ili gel nokti? Uvijek prirodni.

  OdgovoriIzbriši
 13. Volim ove tag postove :D

  1. Volite li videa i što vam je najzanimljivije u njima? Volim, npr. tutoriale - vizualno mi je lakše pohvatat i rekreirati ako vidim fino kako to sve ide nego preko pictoriala. A što se drugih videa tiče - failovi su moja amajlija! hahahaa

  2. Volite li vlogove? Kako kad, i kako od koga. Nekad su mi simpa ako je osoba blesava, a nekad mi bude ubi bože dosadan pa ugasim u prvoj minuti.

  3. Micelarna ili ulje za skidanje makeup-a? Mlijeko pa micelarna. To je moja kombinacija

  4. Što ste najviše naučili na beauty blogovima? Svašta, najviše o njezi kože. Pogotovo na tvom blogu - i da je ok koristiti ulje i kad imaš mješovitu kožu :D Zapravo i općenito o uljima za njegu kože i kose.

  5. Što vas najviše smeta kod beauty blogova? Meni osobno nekad smeta kad ostavim komentar, pogotovo sa pitanjem, i ne dobijem odgovor. Također mi zasmeta ako su slike loše. Nisu ni moje profi, ali barem su jasne. I zasmeta mi kad naiđem na recenziju koja samo kaže - super je proizvod, lijepo miriše i lijepo pjeni i to je to.

  6. Najdraži proizvod kojeg ste kupili na preporuku blogova? Eveline 8u1, Kokosovo ulje, Balea totes meer uljni piling za tijelo, Avon maske za lice....ma ima ih gomila ali većinom su preparativne prirode.

  7. Znate li oblikovati obrve poput makeup tutoriala? Ja jako volim svoje obrve tako da ću samouvjereno reći - da!

  8. Što najviše cijenite na blogovima? Iskrenost. Ako neki proizvod ne valja autoru da na fin način objasni zašto, također ako je super super super, da objasni zašto. Najviše volim iskreno mišljenje nevažno o čemu je riječ. I volim lijepe fotografije, šta ću, vizualni sam lik. Ne moraju biti profi - ali moraju biti jasne (ponavljam se haha)

  9. Proizvod koji vas je razočarao a kupljen na preporuku blogova? Iskreno, nemam pojma, mislim da je baš rijetkost da sam kupila nešto što mi nije valjalo.

  10. Prirodni ili gel nokti? Prirodni, uvijek.

  OdgovoriIzbriši
 14. Konji su zaista prelijepe životinje, plemenite! I jeeej, kokice team smo obje! :D Hvala ti na odgovorima draga <3

  OdgovoriIzbriši