TWIGS GEL PROTIV TRLJANJA KOŽE


Znate onaj divni osjećaj ljeti kada nosimo suknje i haljine pa se unutrašnje strane bedara sudaraju što izaziva neugodno žarenje, crvenilo i prave pravcate rane? Poznato? 
Problem o kojem se malo piše i govori ali priznale vi to ili ne, svaka od nas ima neki trik: izbjegavanje nošenja haljina i suknji, nošenje tajica i kratkih hlača ispod suknje, mazanje raznim puderima, gelovima i mastima koji daju mršave rezultate. Nedavno sam saznala da se može koristiti deo stick na tim područjima i da odlično djeluje te se spremam isprobati i tu metodu a za danas sam vam spremila recenziju proizvoda koji obećava-spas :D
OPIS PROIZVODA: "30% žena* pati od iritacije kože nastale trljanjem unutarnje strane bedara prilikom nošenja haljina i suknji na gole noge, a kako do sada nije postojalo adekvatno rješenje, ponekad ste i izbjegavali nošenje omiljene haljine. Twigs vam predstavlja gel protiv trljanja kože – inovativnu, praktičnu i sigurnu zaštitu kože unutarnje strane bedara"
NAČIN KORIŠTENJATwigs gel protiv trljanja kože ima preventivnu namjenu. Nanosi se prethodno aktivnosti koja izaziva iritaciju. Suši se na kontakt i pruža trajni svilenkasti osjećaj olakšanja. Gel je proziran i nemastan, ne ostavlja tragove ni mrlje, nema mirisa ni bojila, a sve to kako bi zadržali samopouzdanje gole kože. Ne sadrži parabene ni konzervanse. Ovaj proizvod je višenamjenski. Primijenjen je za muškarce i žene koji pate od iritacije kože nastale trljanjem na raznim područjima tijela – poput bedara, pazuha, ispod grudi, dijelovi stopala itd. Idealan je protiv iritacije nastale radi prekomjerene težine, prilikom sportskih aktivnosti (biciklizam, trčanje itd.) ili pak dugotrajnog mirovanja ili ležanja.
PAKIRANJE, TEKSTURA: Proizvod možete pronaći u DM trgovinama, možda još negdje ali ja sam ga tamo kupila te slučajno spazila proučavajući mazalice za tijelo. Već sama kutija je jako glatka i nekako masna pod prstima tako da me sami dodir ambalaže pripremio na ono što me čeka: sklisko :D
 Proizvod dolazi u tubici što je praktično za nošenje u torbici jer ako uložite u ovaj proizvod pretpostavljam da će uvijek biti pri ruci.  Gel je potpuno proziran, jako guste, ljepljive i skliske teksture. Nema nikakav miris ni boju ali ako vam ikada ovako nešto kapne na pod pobrinite se da odmah dobro operete je riskirate da se netko može dobrano poskliznuti. 
Dakle, ovaj gusti potpuno silikonski gel lijepo namažete na kritična mjesta (u mom slučaju unutarnja strana bedara) i to ovisi koliko vam se noge spajaju. Na primjer, kod mene nije toliko kritično ali svejedno se koža tare jedna o drugu i dovoljno mi je otprilike zrno graha dok kod moje majke kojoj se bedra prilično spajaju treba malo više gela. 
SASTAV: cyclohexasiloxane, dimethiconol, dimethicone/vinyl dimethicone, crosspolymer, silica.
CIJENA: 69,90 kn (50ml) u DM-u
DJELOVANJE: U sastavu vidite da se radi o čistom silikonu koji se ne upija u kožu što sam i očekivala a podsjetio me na neke stvari kojima moj brat popunjava rupe na prozorima. Smjesa je toliko gusta i skliska da koža na bedrima postane pošteno podmazana pa prilikom hodanja ne "zapinje" i ne stvara iritacije. Na mojoj koži se ne upija već se cijelo vrijeme osjeća ljepljivost, skliskost i vlažnost ali možda ovisi od kože do kože. Za informaciju, ja se jako znojim pa moja toplina tijela i znoj jednostavno ne dozvoljavaju upijanje. Učinak traje nekih dva sata a testirala sam hodajući 45 minuta po najvećem suncu. Unutrašnja strana nogu su se "sklizala" jedno uz drugo te nije došlo do trenja kože koje uzrokuje crvenilo i iritacije. Predlažem ukoliko su vam bedra malo jača da ponesete gel sa sobom i po potrebi nanesete novi sloj ali imam nekoliko zamjerki:
ZAKLJUČAK: Drago mi je da se netko sjetio ponuditi pomoć nama koji radi neugodnih iritacija izbjegavamo nositi suknje i haljine ali ne bih se složila s gore navedenih 30% žena koje pate od tog problema već mislim da je taj postotak puno veći. Predrasuda je da je ovaj problem vezan uz debljinu, najčešće  jest ali i osobe bez viška kilograma, radi građe svog tijela mogu imati identičan problem. Twigs djeluje i mislim da će tih 50 ml kod mene potrajati cijelo ljeto ali nisam sigurna hoću li ga ponovo kupiti. Namjeravam isprobati trik s deo kremom o kojoj sam pročitala da odlično djeluje ali i poraditi na učvršćivanju kože svojih bedara.

Patite li od trljanja kože ljeti? Koji su vaši trikovi protiv tog neugodnog problema?

Oznake: , , , ,