VICHY HOMME SENSI BAUME AFTER-SHAVE BALM






Dragi svi, danas vam donosim jednu neobičnu rcenziju a radi se o muškom after shave balzamu koju je napisao moj dragi a kako izgleda recenzija iz muške perspektive pročitajte u nastavku:
Ako ste muškarac, bez jednog se danas, jednostavno, ne može!

Svaki muškarac, bilo da je netom izašao iz rudnika, bilo da je predsjednik vlade, policajac, stomatolog, pjesnik ili pekar, ima svoj, set za brijanje...
Dakle; žilet/britvica, gel/pjena za brijanje i after shave, čak su i za one bez grijeha, i bez ijednog poroka, neophodni, i nužni! Upravo brijanje je detalj, koji povezuje muški rod, dok žene imaju mnogo više dodirnih točaka tog tipa, ali mi smo ipak, nešto jednostavniji..
Brijanje može biti grozno iskustvo, ali može biti i lijepo iskustvo, ovisi, o dosta faktora... No, svakako je brijanje jedna od onih stvari, koju ne možemo podijeliti sa ženama, i usput očekivati, da je na pravi način shvate, bas kao što niti mi ne shvaćamo, na primjer, sto znači imati celulit..
Svi naši preci, kratili su i uređivali brade, na razne načine, i raznim predmetima, sve dok nije počelo i potpuno brijanje, odnosno temeljito izbrijavanje i podbrijavanje, te dok takav način održavanja higijene nije postao 'pod normalno', da ne kažem, IN.
Danas biti neobrijan, uglavnom ima negativne konotacije, bilo da idemo na razgovor za posao, i želimo ostaviti dobar dojam na potencijalnog poslodavca, bilo da idemo na večeru sa društvom, ili jednostavno želimo očuvati nešto nježniju kožu naših cura, žena....Jer, nakon nekoliko strastvenih poljubaca, njihova koža od naše brade, postaje crvena, i ostećena...
Dakle, brijanje, koliko god bilo sporedno i sekundarno, ipak nam predstavlja dio svakodnevnice i nije sasvim nevažno..
I dok je nekima brijanje vrsta rituala u kojem uživaju, oni sa naročito osjetljivom kožom doživljavaju brijanje kao vrstu frustracije i opterećenja. Uostalom, čak i onaj dio muške populacije koji odbija i ne želi koristiti parfeme i deo stickove, svakako se uredno brije i podbrijavaja, uglavnom iz već gore spomenutih razloga..
Doduše, osjećaj regeneriranosti i svježine nakon brijanja, zaista je jedinstven osjećaj, koji često zna popraviti i uljepšati dan, prije svega,  nama samima, a svakako popravlja i kompletan dojam koji ostavljamo..
No, koliko god sve izgledalo savršeno, brijanje osim sto ima efekt pilinga, što smatram dobrom stranom priče, ima i za posljedicu oštećivanje kože. Ovo spomenuto posebno vrijedi za one koji imaju izuzetno gustu i čvrstu bradu, a nešto osjetljiviju kožu.
Neću dijeliti savjete o savršenom brijanju, jer svatko ima neki svoj, idealan način, pa dok recimo, od milja zvan, 'ludi brico', tj. popularni berber iz Italije preporuča tuširanje prije svakog brijanja, ja ću samo spomenuti one stvari, koje su nepisana pravila i koje vrijede za sve; Topla voda u svrhu omekšavanja brade prije, hladna voda poslije, i kvalitetan after shave u svrhu dezinfekcije i smirivanja micro ostećenja.


Vjerojatno ne postoji after shave koji nisam probao, a koji se mogao ili koji se može pronaći na tržištu zadnjih (skoro) tridesetak godina, sto iz znatiželje, što iz potrebe i želje, da nađem svoj, holy grail, odnosno proizvod, koji je zaista učinkovit, ali u praktičnom smislu, a ne samo u teoriji!
I mi, muškarci, imamo svoje teme, a nerijetko se spomene i brijanje, i neki problemi koji se očito ponavljaju i koji, kao da su nerješivi..!?
Spomenuti problemi, kod skoro svakog se manifestiraju na jednak, ili vrlo sličan način:
Nakon brijanja, pojave se tzv 'crvene točkice', tj micro oštećenja uzrokovana oštrinom žileta, odnosno samim brijanjem. Kao posljedica, na prvom mjestu je neugodno peckanje, koje često traje satima, a i sam izgled lica sa takvim, micro oštećenjima i crvenilom, daleko je od savršenog..
Izuzev balsama, osobno ne koristim ništa poslije brijanja. Generalno rečeno, balsami su najnježniji, i izazivaju manje iritacija - za razliku od after shave proizvoda prepunih alkohola, koji umjesto da smire stvar, naprave jos veću štetu i problem.

Prije svega, brijemo se često, do vrlo često, odnosno svakodnevno, pa je važno na stvari pogledati logikom uloženo-dobiveno. Oni skuplji after shave balsami, uglavnom su dovoljni u malim količinama, pa se ona prvobitna i ugl nešto viša cijena, u konačnici, višestruko isplati, a to je posebno očito kod ovog balzama.
Sensi Baume ima efekt laganog zatezanja kože, što na trenutke može asocirati na princip djelovanja maske za lice - Na taj način, sve spomenute micro ranice i crvenila uzrokovana brijanjem, instant nestaju!
Često se brijemo u žurbi, želimo ostaviti dojam, a i sami se osjećati čisto, i uredno, a nakon sveg truda, ostaje crvenilo na licu, sto zaista zna biti vrlo frustrirajuće.. pogotovo ako imamo neki važan sastanak i slično.
Sensi Baume je after shave koji može pomoći i učiniti, da barem nekoliko sati budemo mirni sto se tiče crvenila, i neugodnog peckanja.
Nekoliko sati nakon brijanja, koža se već ionako sama djelomično regenerirala, pa nakon umivanja, nemoguće je ne osjetiti kako jedan tanki i nevidljivi sloj, koji je, između ostalog i štitio našu kožu od izvanjskih utjecaja (prašina, smog, etc..)odlazi sa lica...
Dakle, balzam je 'zamaskirao'cijelu situaciju, stisnuo pore, tj.vrlo suptilno 'zategnuo kožu', zaštitio kožu lica i samim tim automatski ispunio očekivanja, jednog, zaista idealnog after shave balsama sa kojim je nemoguće pogriješiti!
Iskrena preporuka; vrijedi ga probati, a što se mene osobno tiče, i više od probati, jer Sensi Baume je u vrlo kratkom roku postao moj obavezan dio muške 'ratne opreme', male, ali izabrane specijalne jedinice za uspješno i lako svakodnevno brijanje!


Hvala na detaljnoj recenziji a ukoliko ste muškarac i želite isprobati ovaj balzam, trenutno je aktivna nagradna igra na mom Facebook pofilu.

Oznake: , , ,