ALIEXPRESS SUPER CLEAN MACHINE VS FOREO MINI


Našu opsesiju čišćenjem kože, želju za uklanjanjem mitesera, komedona, proširenih pora odnosno težnju savršenom tenu prepoznali su mnogi proizvođači. Odjednom se na tržištu pojavila masa beauty gadgeta koji obećavaju dubinsko čišćenje, glatkiji, ujednačeniji i blistaviji ten a neki obećavaju i brisanje tragova starenja. 
Prateći beauty novosti vjerojatno ste već čuli za novu četkicu brenda Foreo. O čemu se radi?
Luna, revolucionarni uređaj za čišćenje lica radi na principu T-Soničnih (transdermalnih) pulsacija, njih čak 8 000 u minuti. Zahvaljujući nježnom, neabrazivnom medicinskom silikonu, uređaj je izrazito nježan za kožu, a istovremeno vrlo učinkovit. T-Sonične pulsacije svojim nježnim dodirnim točkama vertikalno djeluju na kožu prodirući u svaku poru i čiste ju dubinski. Poboljšavaju apsorpciju proizvoda u kožu, a Anti-age može umasirati kremu ili serum u lice. 
Princip je jednostavan: nema dodatnih četki, dovoljno je nanijeti uobičajen gel za umivanje te dvije minute prelaziti uređajem po licu kako biste ga dubinski očistili. 
Moram priznati da kada se pojavio Foreo, bila sam jako uzbuđena jer sam nepopravljivi ljubitelj beauty igračaka a posebno kada se radi o onima koji čiste. Međutim, glas razuma je svih ovih mjeseci nadvladao jer obzirom da trenutno posjedujem Clarisonic, Philips Visapure, Braun i mnoštvo manualnih četki i spužvi jednostavno nisam još ispeglala karticu. Čitajući pozitivne recenzije Forea i mnogo pozitivnih komentara odlučila sam ipak probati i još jednom zahvaljujem kolegici Kike koja mi je ustupila svoj primjerak a njenu recenziju možete pročitati na ovom linku.



Istovremeno, odlučila sam naručiti sličan proizvod ali znatno povoljnije cijene sa AliExpress-a iz znatiželje da vidim razlike i da li je moguće uštedjeti koju kunu. Moram napomenuti da sam oba testirala istovremeno, odnosno jedan dan jedan a drugi dan drugi te danas donosim svoj dojam.





FOREO LUNA MINI



SUPER CLEAN MACHINE






MOJ DOJAM: Odmah na početku moram se ograditi i napisati da ja nisam pristaša korištenja bilo kakvih četki za čišćenje svakodnevno. Koliko god se činili nježni i neškodljivi, moje osjetljivo lice jednostavno ne podnosi svakodnevno "dubinsko" čišćenje stoga ja svaki sličan uređaj koristim dva puta tjedno bez obzira o kojemu je riječ. Što se tiče ovog dvojca jasno je već na prvi pogled koliko je Foreo kvalitetnije i profinjenije izrađen. Silikonske čekinje (nemam pojma kako bih nazvala ove čekinje na vrhu uređaja) su puno kvalitetnije i nakon upotrebe na njima nema traga od korištenja dok kod Aliexpressa već nakon nekoliko korištenja kao da su se deformirale i malo stoje ukošeno. Super clean mascine uređaj je vrlo aljkavo izrađen te je pomalo savinut i uvijen. Što se tiče vremena rada, Foreo Mini prema proizvođaču kada se napuni radi cca 300 puta prije novog punjenja dok je AliExpressu vrijeme pune baterije trajalo šest dana što je otprilike 7 korištenja s time da sam ga koristila puno duže na licu od predviđenog trajanja korištenja od 2 minute. Usput kada sam se već upustila u avanturu prelazila sam njime i po vratu, dekolteu i grudima pa kad već čisti neka očisti sve i stoga je čišćenje trajalo oko 7-8 minuta.
Kada smo kod čišćenja, meni osobno oba uređaja rade istu stvar: nanesem gel za umivanje na vlažno lice, trenutno ovaj i potom uređajima prelazim po licu sa naglaskom na T zonu. Niti jedan ne zapjeni gel dodatno no to niti ne očekujem, izvibriraju lice i kao da gel dublje prenose u pore. Nakon umivanja i sa jednim i sa drugim lice je glatko ali vapi za kremom i čini se da oba dobro očiste površinski sloj jer zaista osjetim da je lice lišeno svake naslage i sebuma ali istovremeno i vlage. Što se tiče funkcije masiranja bora u tom segmentu me nije posebno oduševio (govorim o AliExpress uređaju) jer u tu svrhu imam super uređaj Rio koji svoj posao obavlja besprijekorno (recenzija). Međutim, ova stražnja strana mi je fora kada stavim serum za lice pa njime malo prodrmam kožu da se isti bolje upije. Moram naglasiti da je moj trenutni dojam: super površinsko čišćenje a što se tiče nekih dugoročnih benefita poput nestanka mitesera, proširenih pora i slično u tom segmentu ne mogu donijeti dojam jer sam prekratko koristila.
Suma sumarum, nije me posebno oduševio niti jedan uređaj a što se tiče jeftinije verzije dobar je izbor čisto da se isproba ovakav način čišćenja lica prije nego se uloži u skuplji i kvalitetniji proizvod jer čisto sumnjam da će i silikon i motor izdržati neki duži period. Moram naglasiti da mi silikon ove jeftinije verzije za sada nije iritirao a ako se dogodi bilo kakva reakcija ili nus pojava, sa guštom ću vas obavijestiti.
NAPOMENA: AliExpress nije kopija Forea već dupe odnosno sličan proizvod. Zna se što je kopija (proizvod koji je identičnog izgleda i naziva).

Koristite li ovakve uređaje za čišćenje te što mislite o povoljnijim verzijama skupljih proizvoda? Yay or Nay?

Oznake: , ,