BIOBAZA HYDRADIANCE GEL ZA UMIVANJE I FLUID

Prije cca šest mjeseci, na policama je osvanula nova 100% prirodna i dermatološki testirana linija za sve tipove kože pod sloganom "Peršin nije samo za juhu". Na ovogodišnjem BBDAY-u dobila sam fluid i tonik iz ove linije te napokon tipkam svoj dojam. Za početak se moram zahvaliti dragoj kolegici Suzani sa bloga Little Things by Mala Palčica koja je specijalno za mene fotografirala proizvode jer sam ja nedavno svoje fotke izgubila mijenjajući fotoaparat.
Da peršin nije samo za juhu to mi je odavno poznato. Nekoliko puta sam pisala o blagodatima peršina kao jednom od vrijednih sastojaka posebno kada govorimo o posvjetljivanju kože. Mnoge bake će uvijek savjetovati da sokom od peršina tretirate mrlje koje će postupno izblijediti. Ulje boražine mi također nije nepoznanica, jako vrijedno ulje, jedno od najjačih protuupalnih ulja a odlično je i kada se konzumira oralno. Čuvši sastojke nove linije, malo je reći da sam bila oduševljena. 
Clean-it-all! Gel za umivanje 
OPIS PROIZVODA: svilenkaste, prozračne teksture s jedinstvenim kompleksom - ekstraktom sjemenki peršina, uljem boražine i vitaminom E nježno uklanja nečistoće, smanjuje pore i  zaglađuje kožu. Zahvaljujući uljima ružmarina i lavande sprečava isušivanje, tonificira i ostavlja kožu baršunasto mekom. Idealan za sve tipove kože
AMBALAŽA, TEKSTURA, MIRIS: Gel za umivanje smješten je u plastičnu ambalažu s pumpicom i osobno najviše volim ovakve ambalaže kod proizvoda koji se najčešće koriste. Tekstura je gelasta mada kada ga pjenite u dlanovima pretvara se u kremastu ne pregustu pjenu. Miris je blag, podsjeća na bilje i pomalo je citrusan. 
SASTAV:

CIJENA: 44,90 kn 
MOJ DOJAM: Gel sam puno prije potrošila od fluida što je logično jer se umivam najmanje dva puta dnevno. U početku sam ga koristila za jutarnje umivanje jer mi je jako odgovarao njegov svjež miris i blaga tekstura a potom ubrzo ubacila i kao dio večernjeg čišćenja. Moram još jednom naglasiti da ja ne uklanjam makeup gelom već prije toga očistim micelarnom i potom se umijem tako da sam ga svega nekoliko puta testirala kako uklanja šminku i kod mene se pokazao učinkovit osim na maskari no istu ionako čistim drugim proizvodima. Osjećaj nakon umivanja nije "škripav" i zategnut već baš onako kako treba biti: glatka i čista koža bez isušivanja. Nisam probala tonik iz ove linije no nakon ove umivalice imam dojam da nije potreban. 
Lift-it! Antioksidativni fluid 
OPIS PROIZVODA: Kompleks ekstrakta sjemenki peršina uz ulje boražine i vitamin E smanjuje pigmentaciju i štiti kožu od prijevremenog starenja. Hranjivo ulje badema i karite maslac osiguravaju dodatnu, prirodnu vlagu te čine kožu mekom i elastičnom. Idealan za osjetljivu, dehidriranu kožu.
AMBALAŽA, TEKSTURA, MIRIS: Za razliku od gela za umivanje, antioksidativni dolazi u staklenoj, tamnoj ambalaži koja je za čuvanje sastojaka najbolji izbor no zbunjuje način doziranja. Radi se o raspršivaču uobičajenim za tonike, hidrolate i vodice i nisam sigurna zašto se tim Biobaze odlučio baš za ovakav način primjene no vjerojatno postoji neki razlog. Kako bilo, nije problematično za korištenje, higijenski je poput pumpice a ja sam koristila na način tako da sam 3-4 puta prsnula u dlan i tim sadržajem mazala lice, vrat a bilo je i za dekolte. Tekstura je lagana što se podrazumijeva pošto se radi o fluidu, vrlo brzo se upija a miris je prirodan obzirom da ne sadrži dodane parfeme, biljni i prilično intenzivan ali brzo ishlapi te se ne zadržava se na koži. Iznenadila me i količina proizvoda, čak 100 ml fluida je zaista rijetko viđeno.

SASTAV:
CIJENA: 79,90 kn (100 ml)
MOJ DOJAM: Kako sam na početku napisala, oduševljena sam izborom sastojaka jer sam itekako svjesna moći peršina, boražine a nisu zanemarivi niti ostali sastojci poput karite maslaca i badema.  Na ruci izgleda prilično kremasto i gusto ali lako se razmazuje mada je na mojoj koži prilično ljepljiv nekoliko minuta dok se ne upije. Moja koža je mješovita a kako sam krenula s upotrebom u proljeće taman mi je njegova tekstura odgovarala ali moram priznati da sam u ovoljetnim danima kada je bilo jako sparno i toplo pauzirala ne samo sa ovim fluidom već sa skoro svom kozmetikom iz razloga što se previše znojim pa i najlakše teksture su jednostavno preteške za moju kožu. Radi ljepljivosti izbjegavala sam korištenje ujutro ali i zbog činjenice da ne sadrži UV zaštitu i radi toga je postao dio moje noćne rutine kada se volim dobro natrackati hranjivim proizvodima. Prezadovoljna sam teksturom koja se brzo upija tako da sam tu početnu ljepljivost potpuno zanemarila jer zaista meni nije nikakav big deal mada nisam sigurna kako surađuje s tekućim puderom. Što se tiče učinka, Lift-it se zaista pokazao djelotvornim u mojem slučaju, crvenilo je bilo pod kontrolom, nije nestalo što ne očekujem ali nije se pogoršalo kako se zna dogoditi kod mene prilikom pojačanog stresa. Flekice i crvenilo od prištića koje se znaju vući mjesecima su puno brže prolazili a hiperpigmentacije se nisu pojačavale iako je za tu činjenicu zaslužna i moja disciplinirana zaštita od sunca. U početku korištenja, sjećam se da sam dobila nekoliko prištića što ne krivim sastav iako bademovo ulje i karite maslac mogu kod nekih osoba biti komedogeni već promjeni godišnjeg doba (proljeće) tako da nisam odustajala od korištenja već mu pružila šansu. Jako mi je drago radi toga jer prištići su prošli a moja koža je postajala otpornija, ujednačenija i nekako punija ako se smijem tako izraziti. Naime, kada imate rosaceu, krhke kapilare čini vam se da vam je koža tanka poput papira pa vrlo brzo primjetite na kvaliteti kože kada joj neki preparat savršeno odgovara.
Moram naglasiti da se radi o fluidu, što znači da je namijenjen normalnoj,masnoj i mješovitoj koži tako da će suhoj biti vjerojatno preslab pa čak i meni mješovitoj ponekad nije dovoljan samostalno. U tom slučaju kao i kod suhe kože predlažem da ga koristite kao serum ispod hidratantne kreme ili koristite uljni serum ispod fluida. 
Namjeravam u skorijoj budućnosti isprobati i ostala dva proizvoda iz Hydradiance linije (tonik i uljni serum) i definitivno ponoviti gel i fluid :)

Jeste li već nešto isprobali iz ove linije? Iskustva?

Oznake: , , , , ,