COVER YOUR GRAY: ZBOGOM SIJEDA KOSO


Sijeda kosa najčešći je ukras glava naših baka i djedova no velika je predrasuda da su srebrne vlasi rezervirane samo za ozbiljnije godine. Utjecajem genetike ali i stresa, sve više mladih rano posijedi. 
Kod mene se radi o genetici što je uzrokovalo da sam već sa svojih 25 godina uočila prve sijede koje su izdajnički stršale iz kose. Tada sam ih čupala jer nije bilo toliko strašno no s godinama, bojanje kose je postalo neizbježno. Kako sam prirodno tamnije kose tako se i bojam u tamnije nijanse što ima veliku manu. Znate one dane kada sijede "žice" strše iz snopa tamne kose a nije za još vrijeme za novo bojanje? Ovaj problem me muči već dugo vremena i jako sam puno istraživala što koristiti u te svrhe. Kupovala sam tamne regeneratore, odnosno specijalne regeneratore s tamnim pigmentom no oni nisu bili u stanju prekriti sijede. Potom sam našla neke tamne prahove za kosu, šampone za suho pranje s tamnim pigmentom ali ništa od toga nije bilo ono pravo. 
Sa velikim veseljem vam predstavljam novitete koji su napokon dostupni u našim drogerijama a služe upravo kao spas za ovakve i slične situacije.
Cover your gray nam dolazi iz SAD-a i dio je 25-godišnje obiteljske tvrtke Fisk industries. 

ŠTO JE COVER YOUR GRAY:
STICK


Kao što vidite na fotografiji,ovaj proizvod je u obliku sticka, masnije teksture i izuzetno pigmentiran. Koristi se za prekrivanje sijedog izrasta, zalistaka i linije kose. 
Nanošenje je vrlo jednostavno, dovoljno ga je laganim pokretima nanijeti na željena područja poput korektora za lice i oblikovati frizuru. Po meni je ovaj proizvod savršen za jak i vidljiv izrast sijede ili na primjer ako vam je prirodna boja kosa svjetlija a bojite se u tamniju jer njime brutalno skrivate izdajničke nijanse na glavi. 
Dolazi u tri nijanse medium brown, dark brown i black. Cijena 52,99 kn 
2 U 1 APLIKATOR

Ovaj proizvod ima dvije strane čime je vrlo praktičan ukoliko ste vlasnici sijedog izrasta i raspršenih sijedih po dužini kose. S jedne strane nalazi se spužvasti aplikator kojim prekrivate zalistke i izrast a druga strana ima četkicu kojom povučete po dužim sijedim dlakama dužinom kose. Obzirom da sam ja među sretnicima s izrastom i stršećim sijedim žicama, meni je osobno ovaj proizvod najdraži. 
Dostupne nijanse su Lt.brown/blonde, medium brown, midnight brown, dark brown i black dok je cijena 54,99 kn
COMB-ČEŠALJ



Ovaj neobični češalj u sebi sadrži pigmente koji se prilikom češljanja oslobađaju te boje kosu. Osim što na taj način prekrivate sijede, odličan je za pojačavanje boje kose i dodatni sjaj. 
Stiže u tri nijanse: medium brown, dark brown i black. Cijena iznosi 44,99 kn.
PROFESSIONAL


Ovo je proizvod koji dolazi u obliku vrlo praktičnog sticka. Vrlo pigmentiran, polu-mat teksture a ono što ga čini superiornom je vodootpornost. To ne znači da proizvod nećete moći isprati s kose već jamči da znoj, kišica ili ako vam slučajno kapne susjedova klima na kosu neće razmazati proizvod te će boja ostati postojana cijeli dan. Osim bojanja izrasta i zalistaka, ovim proizvodom može se bojati brada i brkovi . Dostupne nijanse su medium brown, dark brown i black a cijena iznosi 84,99 kn
WATERPROOF BRUSH IN

Izgleda poput maskare za trepavice čime je vrlo praktičan za korištenje i na dugoj i na kratkoj kosi. Također je vodootporne formule a njime možete postići zaista profi rezultate jer je moguće bojati pramen po pramen. Nijanse koje su dostupne su medium brown, dark brown i black  i cijene od 109,99 kn. 

Za kraj, Cover Your Gray u akciji 

koristila sam 2 u 1 aplikator u nijansi dark brown

 
učinak na jakom sijedom izrastu na mojoj majci: korišten je stick u nijansi dark brown

Ja sam osobno oduševljena pojavom ovih proizvoda za koje mislim da će olakšati dane između bojanja mnogim ženama ali i muškarcima i to ne samo kod sijedih izdajničkih vlasi već kod bilo kakvog izrasta. Posebno mi se sviđa činjenica da su praktični za korištenje te nošenje u svakoj torbici ili džepu pa čak u danima kada se nemam vremena kod kuće predugo spremati, mogu ih upotrijebiti na poslu ili u autu. Nijanse su vrlo prirodne i najviše prilagođene svjetlim brinetama do crnkama, nije potrebno posebno frizersko umijeće za korištenje što je meni vrlo bitno a efekt je fantastičan.
*Cover Your Gray proizvodi dostupni su u svim Kozmo drogerijama a uskoro i u DM i Bipa trgovinama.

Kako vam se sviđaju ovi noviteti? Mučite lis e sa sijedim vlasima i/ili izrastom? Koji su vaši trikovi za njihovo prekrivanje?


Oznake: , ,